aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΟ «Μπίδης» τώρα αρχίζει…

Ο «Μπίδης» τώρα αρχίζει…

ΤΟΥ ΠΑΝΙΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ([email protected])

RADIO ACTIVE (ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΞΕΔΡΑΣ) 17.00-19.00 ΤΗΛ. 22-744744

Αποτελεί μιαν από τους σπουδαιότερες μορφές του κυπριακού ποδοσφαίρου. Σε όλη του τη διαδρομή, εδώ και περίπου μια 15ετία, χαρακτηρίζεται από μια νηφάλια ανθρώπινη, αλλά και ποδοσφαιρική γοητεία. Ο Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης αποφάσισε να βάλει τέλος στην καριέρα του, αφού προηγουμένως διένυσε πορεία αξιοζήλευτη. Το ταλέντο του, τον «παρέσυρε» μακριά από τα στενά όρια του νησιού μας. Πρώτα, στη μητρόπολη Αθήνα, ακολούθως στη νύφη του Θερμαϊκού, Θεσσαλονίκη και μετά στην Ιένα, η οποία την επόμενη χρονιά (2008) βραβεύτηκε με τον τίτλο της γερμανικής πρωτεύουσας επιστημών. Πριν και μετά στο ΑΠΟΕΛ και για φινάλε στην ΑΕΚ.

Πριν… ένα ταλέντο για το οποίο η Κύπρος συζητούσε έντονα για την προοπτική του. Ένα δεκάρι που κολάκευε την μπάλα. Στην Αθήνα δοκιμάστηκε η φήμη του ως δεξιός μέσος, αντίστοιχα στον ΠΑΟΚ και την Καρλ Τσάις Ιένα. Μετά… ένας ποδοσφαιριστής έτοιμος να ηγηθεί της ομάδας που τον «γέννησε». Που θα ζούσε αλησμόνητες στιγμές, στιγμές που όπως παραδέχτηκε τον έχουν σημαδέψει. Προβολείς, δημοσιότητα, ταξίδια και γήπεδα ονειρικά. Το όχημα του Τσάμπιονς Λιγκ υπήρξαν αγώνες που το οδήγησε και αυτός. Συνέβαλε με το «γλυκό» του πόδι στις επιτυχίες.

Διαβάστε επίσης: Ο «Μπίδης»… είναι στιγμές

Η ακρίβεια στις μεταβιβάσεις του ήταν το μεγάλο του προσόν. Το διαβατήριό του για τη «χρυσαφένια» καριέρα του. Τα πλεονεκτήματά του ασφαλώς ήταν πολλά, δεν θα μπορούσε με ένα και μόνο χάρισμα να έφτανε εκεί που πολλοί ζηλεύουν. Χαρίσματά του δεν είναι μόνο όσα μπορούσε να εφαρμόσει εντός αγωνιστικού χώρου. Είναι επίσης και η πηγή των γνώσεών του. Κάποιοι ίσως να πιστεύουν πως όλα έχουν τελειώσει. Ο Χαραλαμπίδης, όμως, τώρα αρχίζει. Έτοιμος να προσφέρει με τον αδαμάντινο χαρακτήρα του, όλη την εμπειρία και τη σοφία των γηπέδων από άλλο πόστο. Φροντίζει εδώ και χρόνια να εμπλουτίζει το πεδίο των γνώσεών του.

Διαβάστε επίσης: Aνακοίνωσε το… τέλος ο Χαραλαμπίδης

Σε συνδυασμό και με την τριβή του στο γήπεδο αρχίζει μιαν άλλη καριέρα. Μετράει την κάθε του κουβέντα, ξέρει πώς να χειριστεί το παιχνίδι από την αρχή μέχρι το τέλος, και μπορεί να εκφράσει με απαράμιλλη ακρίβεια τα συναισθήματα που διακατέχουν τον ποδοσφαιριστή σε κάθε έκφανση της ζωής του. Ένα μεγάλο σχολείο έχει κλείσει για έναν από τους σπουδαιότερους ποδοσφαιριστές της νέας χιλιετίας. Μείνετε συντονισμένοι. Ένα άλλο ξεκινά με καλές προοπτικές.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ