aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΟ Ασούμπρε είπε «φτάνει πια» κι έδωσε το φιλί της ζωής! (video)

Ο Ασούμπρε είπε «φτάνει πια» κι έδωσε το φιλί της ζωής! (video)

Επιτέλους νίκη για την ΑΕΚ! Η ομάδα της Λάρνακας, έπειτα από οκτώ ανεπιτυχή αποτελέσματα στο γήπεδο αφού ως γνωστόν κέρδισε τον αγώνα με την Πάφος FC στα χαρτιά έπειτα από ένσταση (τέσσερις ισοπαλίες και τέσσερις ήττες), επέστρεψε στις νίκες και μάλιστα με τρόπο που παραλίγο να… στείλει τον κόσμο της στους καρδιολόγους!

Στον πρώτο αγώνα για τη φάση των «16» του κυπέλλου, επικράτησε με 2-1 της Νέας Σαλαμίνας στο «Αμμόχωστος – Επιστροφή» και μάλιστα με ανατροπή στις καθυστερήσεις (90’ + 3), χάρις σε τέρμα του Ασούμπρε ο οποίος πέρασε στο ίδιο λεπτό ως αλλαγή.

Υπό το βλέμμα του νέου προπονητή τους Ιμανόλ Ιδιάκεθ ο οποίος επέστρεψε έπειτα απί εφτάμισι περίπου μήνες στην πρώην ομάδα του, οι Λαρνακείς πήραν προβάδισμα πρόκρισης ενόψει του επαναληπτικού στην ΑΕΚ Αρένα, όμως, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να διαγραφεί η προσπάθεια της Σαλαμίνας, η οποία ήταν εξαιρετική σε άλλο ένα παιχνίδι και μπορούσε όχι μόνο να κρατήσει το «Χ», αλλά να κερδίσει κιόλας.

Ιδανικό ήταν ξεκίνημα στο ματς για τους γηπεδούχοις, καθώς στην πρώτη τους ευκαιρία κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ με πλασέ του Κίνγκσλεϊ από κοντά στο 5’, έπειτα από ασίστ του Ελουντού. Η ΑΕΚ άργησε λίγο να συνέλθει, αλλά κατάφερε στο 18’ να ισοφαρίσει χάρις σε εύστοχο κτύπημα πέναλτι του Τολμές (το κέρδισε ο Ακοράν σε ανατροπή του από τον Τζολοβάρτ) και μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο, με χαμηλό ρυθμό και χωρίς πολλές ευκαιρίες. Έτσι, το 1-1 έμεινε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Οι ερυθρόλευκοι ήταν καλύτεροι στην μεγαλύτερη διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου, έψαξαν το γκολ από νωρίς, σε αντίθεση με την ΑΕΚ που είχε το μυαλό της στο να μην δεχθεί γκολ παρά να σκοράρει. Εκεί που το παιχνίδι έδειχνε ότι θα τελειώσει ισόπαλο 1-1 κι σε μία φάση που έγινε αλλαγή ο Τέτε καθυστερώντας μάλιστα να βγει από το γήπεδο, μπήκε ο Ασούμπρε ο οποίος στο 90’ + 4 αξιοποίησε ένα λάθος στην άμυνα της Νέας Σαλαμίνας, βρέθηκε τετ α τετ με τον Βεσελόφσκι και με εύστοχο πλασέ έφερε τα κάτω – πάνω (2-1) κι έβαλε σε θέση οδηγού την ομάδα του όσον αφορά στην υπόθεση πρόκριση.

Η ταυτότητα του αγώνα:

Νέα Σαλαμίνα (Σάββας Πουρσαϊτίδης): Βεσελόφσκι, Μιντίκκης, Φουστάρ, Τζολοβάρτ, Κορέια, Ελουντού (87′ Θ. Σιαθάς), Μαργκάσα (83′ Ρέινολντς), Νουρ, Σικόρσκι (74′ Ζαΐλσον), Κίνγκσλεϊ.

ΑΕΚ (Αντόνιο Ιδάλγο): Τόνιο, Γκαρσία, Μοϊσόφ, Καταλά, Χέφελ, Ακοράν, Λαρένα, Κάσες, Τέτε (90′ + 3 Ασούμπρε), Ακίνο (73′ Τριτσκόφσκι), Τολμές (23′ Ρουσιάς).

Σκόρερ: 5′ Κίνγκσλεϊ / 18′ πεν. Τολμές, 90′ + 3 Ασούμπρε.

Κίτρινες: 19′ Φουστάρ, 62′ Τζολοβάρτ, 76′ Ελουντού, 83′ Xριστοφόρου / 13′ Κάσες, 22′ Τολμές, 73′ Καταλά, 74′ Ρουσιάς, 88′ Λαρένα.

Αποβολές: -/-.

Γήπεδο: «Αμμόχωστος-Επιστροφή».

Διαιτητής: Κώστας Ψευδιώτης.

Α’ βοηθός: Στέλιος Νικήτα.

Β’ βοηθός: Πέτρος Πέτρου.

Τέταρτος: Λούκας Σωτηρίου.

Παρατηρητής διαιτησίας: Μάριος Τσαγγάρης.



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ