aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΟ Απόλλων πρωταθλητής στο… ξεκίνημα και ο ΑΠΟΕΛ στο φινάλε

Ο Απόλλων πρωταθλητής στο… ξεκίνημα και ο ΑΠΟΕΛ στο φινάλε

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

Το πότε σκοράρει και το πότε δέχεται γκολ μια ομάδα είναι σημαντικό στοιχείο της επιτυχίας ή της αποτυχίας. Όλα τα λεπτά σε μια αναμέτρηση έχουν την αξία τους, ωστόσο για να μελετήσει κανείς τη συμπεριφορά της κάθε ομάδες, θα πρέπει να μοιράσει το χρόνο.  Το «Goal.com.cy» χώρισε λοιπόν ανά μισάωρο τα μέχρι στιγμής παιχνίδια του πρωταθλήματος και εντόπισε για κάθε ομάδα το πιο παραγωγικό της διάστημα, αλλά και πότε δυσκολεύεται περισσότερο να σκοράρει.

Από τα 451 γκολ που έχουν σημειωθεί μέχρι σήμερα, είναι φυσικό τα περισσότερα να είναι στα τελευταία λεπτά των αγώνων, καθώς σημαντικό ρόλο παίζει και η αύξηση της πίεσης από ομάδα που κυνηγάει το σκορ. Αν πιάσουμε τις δύο ομάδες που οδηγούν την κούρσα του πρωταθλήματος και έχουν και τις καλύτερες επιθέσεις, θα δούμε διαφορές.

Ο πρωτοπόρος ΑΠΟΕΛ για παράδειγμα, θεριεύει στο τελευταίο 30λεπτο των αναμετρήσεών του και ως συνήθως «κλειδώνει» νίκες ή φτάνει στο «χρυσό» γκολ, σε αντίθεση με τον δεύτερο της κατάταξης Απόλλωνα, ο οποίος μπαίνει φορτσάτος στο ματς και όσο πλησιάζει στο φινάλε ρίχνει ταχύτητα. Ομάδες που αρέσκονται να σκοράρει προς το τέλος είναι επίσης η τρίτη της βαθμολογίας ΑΕΚ και η 4η ΑΕΛ, έχοντας σημειώσει διψήφιο αριθμό τερμάτων στο τελευταίο μισάωρο σε σχέση με τα άλλα δύο. Η 5η Νέα Σαλαμίνα βρίσκει δίχτυα περισσότερες φορές στο ξεκίνημα απ’ ότι στο τέλος, ενώ αντίστροφα είναι τα δεδομένα για την Ομόνοια.

Για τις άλλες έξι ομάδες που αγωνίζονται στο β’ γκρουπ της αποφυγής του υποβιβασμού (Ανόρθωση, Πάφος FC, Δόξα, Αλκή Ορ, ΕΝΠ, Ερμής) τα 30λεπτά τους λίγο πολύ είναι ισορροπημένα σε ό,τι αφορά στο σκοράρισμα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ