aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΟ ΑΠΟΕΛ με τις 27.000, ο Απόλλωνας με τις 10.000 και οι άλλοι...

Ο ΑΠΟΕΛ με τις 27.000, ο Απόλλωνας με τις 10.000 και οι άλλοι…

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑ

Οι εκπρόσωποι μας στην Ευρώπη έχουν ήδη ξεκαθαρίσει. Απομένει να μάθουμε ποιος θα είναι πρωταθλητής που θα λάβει μέρος στο Τσάμπιονς Λιγκ και ποιος θα είναι ο κυπελλούχος αφού θα έχει το πλεονέκτημα να ξεκινήσει από τον 2ο Προκριματικό και όχι τον 1ο στο Γιουρόπα Λιγκ.

Κάνοντας αρχή με τον ΑΠΟΕΛ, συνεχίζει να έχει ιδιαίτερα ψηλή βαθμολογία στην Ευρώπη αφού φέτος ξεκινά τις υποχρεώσεις του έχοντας συνολικά 27.000 βαθμούς και βρίσκεται στην 55η θέση της κατάταξης της ΟΥΕΦΑ μαζί με Γάνδη και Γκενκ. Οι γαλαζοκίτρινοι καλούνται μάλιστα την επόμενη χρονιά να ξεπεράσουν τους 4000 βαθμούς για να μπορέσουν και την επόμενη χρονιά να ξεκινήσουν με την ίδια με φέτος συγκομιδή βαθμών ενδεχομένως και μεγαλύτερη αφού θα χάσει τους 4000 βαθμούς που έχει μαζέψει την περίοδο 2013-14.

Από κει και πέρα ο Απόλλωνας αρχίζει τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις έχοντας ως μαξιλαράκι τους 10.000 βαθμούς και βρίσκεται στην 122η θέση του πίνακα μαζί με την ΑΕΚ Αθηνών, Όστερσουντ, Χάποελ Μπερ Σέβα, Εσπιέργκ. Μάλιστα οι γαλάζιοι της Λεμεσού καλούνται να καλύψουν τους 3000 βαθμούς που έχουν μαζέψει την περίοδο 2013-14 όσους δηλαδή έχουν συλλέξει με την φετινή τους πορεία στους ομίλους αν θέλουν να έχουν τον ίδιο η μεγαλύτερο συντελεστή την επόμενη σεζόν.

Τέλος ΑΕΚ και Ανόρθωση βρίσκονται πολύ χαμηλά στην κατάταξη της ΟΥΕΦΑ έχοντας τον συντελεστή της Κύπρου ως αφετηρία δηλαδή τους 4,310 βαθμούς και βρίσκονται μαζί στην 211η θέση της Ευρώπης με αποτέλεσμα σε όλους τους Προκριματικούς να βρίσκονται στους αδύνατους. Αξίζει δε να αναφέρουμε πως η Ανόρθωση έχει το ελαφρυντικό ότι επιστρέφει στην Ευρώπη μετά από την σεζόν 2013-14 και ως εκ τούτου όσους περισσότερους βαθμούς μαζέψει θα είναι όφελος για την Κυρία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ