aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΟ άνθρωπος που εκτόξευσε τα έσοδα της UEFA στα €4.500.000.000!

Ο άνθρωπος που εκτόξευσε τα έσοδα της UEFA στα €4.500.000.000!

ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΚΟΥΡΗ

Τέλος εποχής από το διεθνές ποδόσφαιρο για τον Μάριο Λευκαρίτη! Ο Κύπριος μεγαλοπαράγοντας του παγκόσμιου ποδοσφαίρου ανακοίνωσε χθες ότι δεν θα διεκδικήσει την επανεκλογή του στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΟΥΕΦΑ στο συνέδριο που θα γίνει στο Ελσίνκι στις 5 Απριλίου. Μια απόφαση που ξάφνιασε, αφού ο Μάριος Λευκαρίτης είχε υποβάλει υποψηφιότητα, αλλά τελικά αποφάσισε να την αποσύρει. Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόσφατα δεν υπέβαλε υποψηφιότητα ούτε για την Εκτελεστική Επιτροπή της ΦΙΦΑ.

«Είναι μία απόφαση για καθαρά ηθικούς λόγους. Θέλω να νιώθω καλά πρωτίστως με τον εαυτό μου. Η θητεία στην ΟΥΕΦΑ έχει όριο ηλικίας, τα 70 χρόνια. Εγώ δικαιούμαι να εξαιρεθώ του ορίου ηλικίας, επειδή συμμετείχα στη λήψη της απόφασης, το επιτρέπει το ελβετικό Δίκαιο. Είμαι εβδομήντα χρονών. Το ξανασκέφτηκα και κατέληξα στο συμπέρασμα ότι δεν θα αισθανόμουν άνετα αν διεκδικούσα άλλη μία θητεία», είπε χθες στο «Goal» ο αντιπρόεδρος της ΟΥΕΦΑ.

Ο Μάριος Λευκαρίτης διετέλεσε μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΟΥΕΦΑ από το 1996 και σήμερα κατέχει τη θέση του αντιπροέδρου, του προέδρου της Επιτροπής Οικονομικών, του προέδρου της Επιτροπής Εθνικών Ομοσπονδιών, του προέδρου της επιτροπής μισθοδοσίας και είναι παρατηρητής στην Επιτροπή «Χατ Τρικ». Είναι ευρέως γνωστό ότι επί των ημερών του Μάριου Λευκαρίτη στην προεδρία της Επιτροπής Οικονομικών τα τελευταία δέκα χρόνια, τα οικονομικά της ΟΥΕΦΑ εκτοξεύτηκαν.

Πριν δέκα χρόνια τα έσοδά της ήταν 1 δισεκατομμύριο ευρώ, ενώ σήμερα έχουν φτάσει τα 4,5, δισ. ευρώ! «Ας μην νοηθεί ότι η αύξηση των εσόδων της ΟΥΕΦΑ οφείλεται σε εμένα. Απλά φροντίσαμε το προϊόν μας να είναι ιδιαίτερα ελκυστικό και η ΟΥΕΦΑ είναι πλέον ένας κολοσσός», σχολίασε ο Μάριος Λευκαρίτης, ο οποίος σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, θα ανακηρυχθεί σε επίτιμος μέλος.

https://goal.philenews.com/vomva-aposyrthike-o-lefkaritis-apo-tin-ouefa/

https://goal.philenews.com/fevgi-o-lefkaritis-klei-o-kapitanis/

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ