aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΟ… άλλος προπονητής είχε σίγουρους 15 βαθμούς από τους διαιτητές!

Ο… άλλος προπονητής είχε σίγουρους 15 βαθμούς από τους διαιτητές!

Υπό τις οδηγίες του Στιβ Κωνσταντινίδη η Εθνική Ινδίας είναι μία ανάσα από την πρόκρισή της στην τελική φάση του Ασιατικού Κυπέλλου 2019, κάτι σαν το δικό μας Γιούρο. Επί των ημερών του Στιβ, τα τελευταία τρία χρόνια, η Ινδία πανηγυρίζει σερί επιτυχίες κι είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι ήταν στο Νο 175 της παγκόσμιας κατάταξης της ΦΙΦΑ και σήμερα είναι στο Νο 97.

Ο Στιβ Κωνσταντινίδης ήταν φιλοξενούμενος στον Active 107.4 & 102.5, στην εκπομπή του των Ιάκωβου Κακουρή και Πανίκου Κωνσταντίνου «Βάλε ένα Γκολ». Μεταξύ άλλων μίλησε γι’ αυτό το απίστευτο οδοιπορικό του στον πάγκο εθνικών ομάδων, όπως το Νεπάλ, το Μαλάουι, το Σουδάν, η Ρουάντα και προσφάτως η Ινδία.

Είπε πολλά ενδιαφέροντα και μοιράστηκε μαζί με τους ακροατές της εκπομπής αποκαλυπτικές πληροφορίες και για το βιβλίο του «Από το Ντέλχι στο Ντεν: Η ιστορία του Στιβ Κωνσταντινίδη, του πιο πολυταξιδεμένου προπονητή» που κυκλοφόρησε πρόσφατα και επιμελήθηκε από τον δημοσιογράφο του BBC, Όουεν Άμος. «Πριν κάποια χρόνια στην Κύπρο μου είπε ένας πρόεδρος ότι θα προτιμήσει να μην πάρει εμένα, αλλά έναν άλλο προπονητή ο οποίος είχε σίγουρους 15 βαθμούς από τους διαιτητές! Πήγα σπίτι και είπα στη γυναίκα μου “μάζεψέ τα, φεύγουμε”! Σε έξι εβδομάδες έφυγα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κύπριος τεχνικός.

«Έχω καταλάβει σ’ αυτή τη δουλειά που κάνω ως προπονητής, ότι αν θέλεις να δοκιμάσεις τον εαυτό σου, όπου έχει δουλειά θα πας», σχολίασε ο Στιβ Κωνσταντινίδης για τη διαδρομή του, ενώ για το γεγονός ότι δεν προσλαμβάνεται σε κυπριακές ομάδες ή στην Εθνική Κύπρου, είπε: «Όχι δεν κάνω λάθος. Δεν είμαι απ’ αυτούς που θα μου πεις “κάνε αυτό και κάνε το άλλο”. Θέλω να με αφήσεις να δουλέψω και θα σε πάρω εκεί που θέλεις. Στην Κύπρο ίσως δεν το θέλουμε αυτό. Στην Κύπρο έδειξαν ενδιαφέρον για μένα και η Ανόρθωση και η Ομόνοια και ο Απόλλων και η ΑΕΛ, αλλά στο τέλος της ημέρας δεν θα μου πεις κάποιος ποιον θα βάλω να παίξει, “σήμερα πρέπει να χάσουμε, αύριο πρέπει να κερδίσουμε”. Αυτό δεν γίνεται μαζί μου».

Για τις συνθήκες δουλειάς του στην Εθνική Ινδίας, ανέφερε: «Εγώ μιλάω μόνο με έναν άνθρωπο. Τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας. Μιλάω μαζί του τρεις φορές τον χρόνο. Ο πρόεδρος δεν ανακατεύεται, διότι έχει εμπιστοσύνη. Στην Ινδία δεν μου έχει πει κανείς “σήμερα κερδίζουμε, αύριο χάνουμε”. Αυτά γίνονται μόνο στην Κύπρο και στην Ελλάδα. Εγώ θα κάνω τη δουλειά μου. Δεν τρώω μίζες από μάνατζερ, δεν θα έρθει κανένας να μου πει θα πάρουμε αυτόν τον μπακ αριστερό για τρεις χιλιάδες και θα γράψουμε κάτω πέντε χιλιάδες ευρώ για να τρώνε κάποιοι»!

Ο Στιβ Κωνσταντινίδης είναι ανώτερος εκπαιδευτής της ΦΙΦΑ για 18 χρονιά. Όπως ανέφερε στον Active 107.4 & 102.5 έχει διδάξει σε χιλιάδες προπονητές σε ολόκληρο τον κόσμο. Παρακολουθεί ανελλιπώς την Εθνική Κύπρου και σχολίασε: «Το σύνολο που έχει τώρα η Κύπρος είναι πολύ καλό, έχει προοπτική. Αν δουλευτεί σωστά, αν έχει και λίγη τύχη, έχει προοπτική».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ