aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΟ Άγιος Βασίλης είναι... Ισπανός! (video&pics)

Ο Άγιος Βασίλης είναι… Ισπανός! (video&pics)

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΑΖΕΪΔΗ

Ισπανοί «εκτελεστές» και καλή χρονιά στην ΑΕΚ! Οι Τομάς και Ακοράν, με ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο, καθάρισαν τη Νέα Σαλαμίνα με 2-0 και ανέβασαν την ομάδα τους μόνη πρώτη στην κορυφή της βαθμολογίας με 40 βαθμούς έναντι 37 της Ανόρθωσης την οποία η ΑΕΚ αντιμετωπίζει την Κυριακή στο «Αντώνης Παπαδόπουλος».

Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι σε όλο το παιχνίδι και δίκαια έφτασαν στην 12η φετινή νίκη τους, αφού η Νέα Σαλαμίνα απείλησε ελάχιστες φορές με πιο αξιοσημείωτη το δοκάρι σε κεφαλιά του Καρώ στο πρώτο ημίχρονο. Το σκορ άνοιξε ο Τομάς στο 28ο λεπτό, μετά από ωραίο γύρισμα του Σόρια στην περιοχή και δυνατό πλασέ του Ισπανού μέσου.

Το γκολ έγειρε την πλάστιγγα υπέρ της ΑΕΚ, η οποία έφτασε και σε δεύτερο γκολ στο 54ο λεπτό με το όγδοο προσωπικό του Ακοράν στη φετινή σεζόν. Ο Ισπανός έκανε ωραία ατομή ενέργεια μπήκε στην περιοχή και με υποδειγματικό πλασέ σημείωσε το 2-0 για την ομάδα του. Η ΑΕΚ διαχειρίστηκε άνετα το υπέρ της σκορ και πανηγύρισε στο τέλος το τρίποντο.


ΑΕΚ (Ιμανόλ Ιδιάκεθ): Πάμπλο, Σόρια, Τρουγιόλς, Μοϊσόφ, Αντωνιάδης, Ακοράν, Τομάς, Λαμπάν, Κάσες, Τρισκόφσκι (26′ Τέτε / 84′ Μπόλιεβιτς), Φλοριάν.

Νέα Σαλαμίνα (Σάββας Πουρσαϊτίδης): Βεσελόφσκι, Μιντίκκης, Βοσκανιάν, Καρώ, Κορέια, Λεμέσιος, Ρέινολντς, Κούσουλος (63′ Παπαδόπουλος), Σιαθάς (90′ Χ” Κωνσταντής), Μπριτζίτο, Πόλιανετς (82′ Κυπριανού).

Σκόρερ: Τομάς 28′, Ακοράν 54′

Κίτρινες: Αντωνιάδης (3η), Φλοριάν / Λεμέσιος, Βοσκανιάν (3η), Μιντίκκης, Ρέινολντς (3η)

Αποβολές: –

Γηπεδό: AEK Αρένα.

Διαιτητής: Νεόφυτος Νεοφύτου.

Α’ βοηθός: Στέλιος Νικήτα.

Β’ βοηθός: Ιωάννης Λαζάρου.

Τέταρτος: Γιώργος Νικολάου.

Παρατηρητής διαιτησίας: Μιχάλης Ιωάννου.


ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ