aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΝτέρμπι (του «Big 6») και όποιος αντέξει, το πιο βατό πρόγραμμα η Ομόνοια

Ντέρμπι (του «Big 6») και όποιος αντέξει, το πιο βατό πρόγραμμα η Ομόνοια

TOY ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Πέντε αγωνιστικές υπολείπονται για το τέλος της πρώτης φάσης του πρωταθλήματος και η αγωνία κορυφώνεται. Η μάχη για καλύτερο πλασάρισμα στη βαθμολογία γίνεται ακόμη πιο έντονη. Παρά το γεγονός ότι στην τρέχουσα περίοδο χάθηκαν πολλοί βαθμοί από τα φαβορί σε αναμετρήσεις απέναντι στους «μικρούς», τεράστιο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι αγώνες μεταξύ των «μεγάλων». Των ομάδων δηλαδή που θα διεκδικήσουν τον τίτλο πρωταθλήματος και τις θέσεις που οδηγούν στα ευρωπαϊκά κύπελλα. Κι είναι απόλυτα φυσιολογικό οι ομάδες της ελίτ, να θέλουν και να προσδοκούν ότι θα εισέλθουν στη φάση των πλέι οφ με τις καλύτερες προϋποθέσεις.

Όσο για τον ΑΠΟΕΛ (βρίσκεται στην 10η θέση με 24 βαθμούς) τη δεδομένη στιγμή η προτεραιότητά του είναι να κερδίσει θέση στην εξάδα, αφού έμεινε πίσω. Έχει τις πιθανότητές του, ωστόσο έχει δύσκολο πρόγραμμα, αφού τα τρία από τα έξι ματς (έχει και το εξ αναβολής με την ΑΕΛ) που υπολείπονται είναι ντέρμπι. Θα κληθεί σε διάστημα τεσσάρων ημερών να αντιμετωπίσει τον Απόλλωνα και την ΑΕΛ στο Τσίρειο, ενώ θα κλείσει την πρώτη φάση απέναντι στην Ομόνοια.

Στις τελευταίες πέντε αγωνιστικές, θα γίνουν πολλά ντέρμπι, το αποτέλεσμα των οποίων θα κρίνει και τη σειρά κατάταξης των ομάδων για την τελική φάση. Η Ομόνοια από το «Big 6», είναι η μόνη που έχει να δώσει μόλις ένα ντέρμπι, αυτό με τον ΑΠΟΕΛ την τελευταία αγωνιστική της Α’ φάσης. Έχει, λοιπόν, το πιο βατό πρόγραμμα.

Ο Απόλλων, η ΑΕΛ και ο ΑΠΟΕΛ έχουν να δώσουν ακόμη τρία ντέρμπι, ενώ η Ανόρθωση και η ΑΕΚ από δύο. Το πρόγραμμα που ακολουθεί, είναι ενδεικτικό του ενδιαφέροντος μέχρι το τέλος της πρώτης φάσης, κυρίως με ποια βαθμολογικά δεδομένα θα εισέλθουν οι ομάδες στη διεκδίκηση του τίτλου και των ευρωπαϊκών εισιτηρίων.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η προσπάθεια για είσοδο στην εξάδα, την ώρα που με τη συγκεκριμένη θέση φλερτάρουν αρκετές ομάδες πέραν του ΑΠΟΕΛ, όπως οι Δόξα, Πάφος FC, Νέα Σαλαμίνα και Ολυμπιακός, βάσει της σημερινής βαθμολογικής θέσης τους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ