aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΝίκη για την ΑΕΚ με ακάθεκτο Τρισκόφσκι και «ζωγραφιά» του Άμπραχαμ (vid)

Νίκη για την ΑΕΚ με ακάθεκτο Τρισκόφσκι και «ζωγραφιά» του Άμπραχαμ (vid)

ΤΗΣ ΑΓΑΘΗΣ ΚΛΩΝΑΡΗ

Ο Τρισκόφσκι το… βιολί του, ο Άμπραχαμ… ζωγράφισε. Η ΑΕΚ επικράτησε 2-1 της Νέας Σαλαμίνας στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» και μπήκε με το δεξί στο πρωτάθλημα, ενώ οι ερυθρόλευκοι που έδειξαν πολύ καλά στοιχεία έφεραν το ματς στα ίσα για λίγο, όμως η δεύτερη κάρτα που αντίκρισε ο Κονφέ (66’), «κρέμασε» την ομάδα της Αμμοχώστου που θα μπορούσε να χτυπήσει το παιχνίδι.

Ο Τρισκόφσκι άνοιξε το σκορ (38’), έφερε συγκίνηση και ανατριχίλα σε όλους στο γήπεδο καθώς με δάκρυα στα μάτια αφιέρωσε το γκολ στον αδικοχαμένο 14χρονο Νικόλα Θεοδότου, ενώ ο Βάγκνερ ισοφάρισε στο 62’. Ο Άμπραχαμ με εξαιρετικό και άπιαστο σουτ στο 68’ διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Το ματς…

Χωρίς ρυθμό, με ένταση και λάθος μεταβιβάσεις άρχισε το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης, τουλάχιστον μέχρι την διακοπή στο 25’ για να δροσιστούν οι ποδοσφαιριστές. Μέχρι εκείνο το σημείο δεν καταγράφηκε κάποια αξιόλογη φάση αφού οι προϋποθέσεις σταματούσαν στα πόδια των αμυντικών των δύο ομάδων. Μετά τις οδηγίες των δύο προπονητών στο cooling brake, οι μηχανές πήραν μπρος και στο 27’ η Νέα Σαλαμίνα σημείωσε σπουδαία φάση με τον Βαρέλα, ο οποίος «κρέμασε» τον Τάνκενς, όμως ο Γκονθάλεθ που ακλούθησε την φάση σταμάτησε τη μπάλα στην γραμμή και έσωσε την ομάδα του. Μάλιστα, το ίδιο έπραξε και στο 42’ σε πανομοιότυπη φάση με πρωταγωνιστή τον Κρεάν.

Έντεκα λεπτά αργότερα η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ με τον Τρισκόφσκι που συνεχίζει… ακάθεκτος από πέρσι αφού με κεφαλιά νίκησε τον Βεσελόφσκι για το 1-0. Ο Σκοπιανός σκόρπισε συγκίνηση σε όλους τους παρευρισκομένους καθώς αφιέρωσε το γκολ στον 14χρονο Νικόλα Θεοδότου που έφυγε τόσο άδικα από την ζωή. Μάλιστα, χειροκροτήθηκε και από τους Σαλαμιναίους. Το σκορ δεν άλλαξε, παρά τους… ορεξάτους ερυθρολεύκους.

Τρελός ο ρυθμός στο δεύτερο μέρος, με γκολ και αποβολή. Η Νέα Σαλαμίνα μπήκε… φουριόζα στο δεύτερο 45λεπτο, και στο 62’ κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσα. Ο Οσέι έδωσε εξαιρετική κάθετη στον Βάγκνερ ο οποίος πέρασε τον Τάνκενς και με εύστοχο πλασέ έκανε το 1-1. Μάλιστα, ο Τσέχος είχε μπει οκτώ λεπτά νωρίτερα στο παιχνίδι. Όλα έμοιαζαν ιδανικά για τους γηπεδούχους ώστε να φέρουν την ανατροπή, όμως ο Κονφέ στο 66’ αντίκρισε σωστά την δεύτερη κίτρινη κάρτα και ουσιαστικά… κρέμασε την ομάδα του.

Η ΑΕΚ αξιοποίησε πλήρως το αριθμιτικό της πλεονέκτημα και στο 68’ ο Άμπραχαμ πέτυχε γκολ-ζωγραφιά. Ο Ισπανός με σουτ-βολίδα από το ύψος της περιοχής νίκησε τον Βεσελόφσκι, ωστόσο το σουτ ήταν άπιαστο καθώς κτύπησε και στο δοκάρι.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Νέα Σαλαμίνα (Πάμπος Χριστοδούλου): Βεσελόφσκι, Χριστοφόρου, Μπαραβίκας (80′ Παύλου), Τσμοβς, Λοράν, Κονφέ, Ανδρέου, Βαρέλα (58′ Βάγκνερ), Οσέι, Σιρίνο, Κρεάν (67′ Σανκό).

ΑΕΚ (Νταβίδ Κανέδα): Τάνκενς, Ιωάννου, Μοϊσόφ, Τρουγιόλς, Θάντι (46′ Ακοράν), Άμπραχαμ, Γκονθάλεθ, Σπιρόφσκι (58′ Χέιτλι), Σπόλιαριτς, Κωνσταντίνου (67′ Τολμές), Τρισκόφσκι.

Σκόρερ: 62′ Βάγκνερ / 38′ Τρισκόφσκι, 68′ Άμπραχαμ

Κίτρινες: Οσέι, Χριστοφόρου / Κωνσταντίνου, Τρουγιόλς, Ακοράν, Τάνκενς

Κόκκινες: 66′ Κονφέ (2η κίτρινη)

Διαιτητής: Νεοκλέους Νικόλας

Α’ Βοηθός: Γεωργίου Παύλος

Β’ Βοηθός: Πέτρου Πέτρος

4ος: Σολωμού Δημήτρης

Παρατηρητής: Αργυρού Μιχάλης

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ