aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΝέοι κανονισμοί ποδοσφαίρου: Πότε δεν αποβάλλεται παίκτης με δύο κίτρινες!

Νέοι κανονισμοί ποδοσφαίρου: Πότε δεν αποβάλλεται παίκτης με δύο κίτρινες!

Σημαντικές τροποποιήσεις στους κανονισμούς ποδοσφαίρου από τη νέα σεζόν ανακοίνωσε η IFAB. Συγκεκριμένα, υπάρχουν αλλαγές στους κανονισμούς που αφορούν το χέρι, σε αυτούς για το VAR αλλά και σε μερικά ακόμη θέματα.

Μία από τις σημαντικότερες αλλαγές είναι η παράβαση επιτιθέμενου για τυχαίο χέρι. Με βάση το νέο κανονισμό θα ισχύει πως: «Το τυχαίο χέρι από έναν επιτιθέμενο παίκτη θα πρέπει να τιμωρείται μόνο αν οδηγεί σε γκολ ή μια προφανή ευκαιρία για τον παίκτη ή και την ομάδα του να σκοράρει. Για τον προσδιορισμό της ποινής για χέρι, ο βραχίονας σταματά στο κάτω μέρος της μασχάλης».

Άλλες σημαντικές αλλαγές αφορούν τις κίτρινες κάρτες. Μέχρι τώρα ένας διαιτητής μπορούσε να αφήσει πλεονέκτημα και ακολούθως να τιμωρήσει έναν ποδοσφαιριστή για φάουλ. Πλέον, είτε θα σταματά τον αγώνα για να δείξει κίτρινη, είτε θ’ αφήνει πλεονέκτημα και δεν θα τιμωρεί τον ποδοσφαιριστή που υπέπεσε στο φάουλ.

Οι νέοι κανονισμοί ποδοσφαίρου κάνουν και μία εξαίρεση στην αποβολή ποδοσφαιριστή με δύο κίτρινες κάρτες. Ναι, καλά διαβάσατε. Αν, λοιπόν, ένας ποδοσφαιριστής χρεωμένος με κίτρινη μπει στη μεγάλη περιοχή νωρίτερα από την εκτέλεση πέναλτι, θα τιμωρείται με δεύτερη κίτρινη αλλά δεν θα αποβάλλεται!

Οι αλλαγές στους κανονισμούς

Κίτρινες κάρτες:
– Εάν ο διαιτητής μετά από ένα φάουλ αφήσει να εκτελεστεί γρήγορα το φάουλ, τότε ο παίκτης που υπέπεσε στην παράβαση δεν θα δέχεται κίτρινη κάρτα.
– Εάν ο διαιτητής, επίσης, αφήσε πλεονέκτημα τότε ο παίκτης που είχε κάνει το φάουλ για να ανακόψει την επίθεση, δεν θα δέχεται κίτρινη κάρτα.
– Εάν ο τερματοφύλακας κατά την εκτέλεση κουνηθεί από την γραμμή και επαναληφθεί η εκτέλεση, του γίνονται παρατηρήσεις από τον διαιτητή και αν κάνει νέα παράβαση τότε δέχεται κίτρινη κάρτα.
– Εάν ένας παίκτης έχει δεχτεί κίτρινη κάρτα νωρίτερα κατά την διάρκεια του αγώνα και δεχτεί ακόμη μία επειδή μπήκε νωρίτερα στην περιοχή κατά την εκτέλεση ενός πέναλτι, δεν αποβάλλεται αλλά σημειώνεται ως δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Άλλες αλλαγές:
– Εάν ένας τερματοφύλακας σηκώσει την μπάλα στον αέρα, κατά τη διάρκεια του ελεύθερου, και ένας συμπαίκτης του του την γυρίσει με το στήθος ή το κεφάλι και ο τερματοφύλακας την μπλοκάρει, τότε το ελεύθερο επαναλαμβάνεται.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ