aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΓΙΑ ΝΑΠΑΝεοφυτίδης: «Θα πρέπει να τους πατήσουμε μες τον λαιμό»

Νεοφυτίδης: «Θα πρέπει να τους πατήσουμε μες τον λαιμό»

Στον Σούπερ Σπορ μίλησε Σπύρος Νεοφυτίδης, με αφορμή την απόφαση για lockdown και στο ποδόσφαιρο. Ο εκτελεστικός πρόεδρος του ΠΑΣΠ μίλησε σε σκληρή γλώσσα, κάνοντας λόγο για πολιτικά συμφέροντα σχετικές με τις αποφάσεις που παίρνονται.

Αναλυτικά: «Κανένας δεν θέλει κόντρες μέσα στο ποδόσφαιρο, όλοι το υπηρετούμε από διάφορες θέσεις. Ο ΠΑΣΠ πολλές φορές έχει παρεξηγηθεί στο χώρο διότι παρεμβαίνει πάντα όταν υπάρχει πρόβλημα. Υπήρχε σύγκρουση όταν υπήρχε παραβίαση των σχετικών κανονισμών που επηρέαζαν τα μέλη μας. Είναι πολύ καλό το γεγονός ότι συσπειρώνονται στο ποδόσφαιρο και αυτό είναι για το καλό όλων».

Τι σημαίνει η διακοπή των πρωταθλημάτων: «Είναι πολλά που θέλω να πω και βαρετά αλλά θα περιμένω και θα συγκρατηθώ… Θα περιμένω τις αποφάσεις και την αποψινή συνεδρίαση. Αυτή η παρωδία που ζούμε εδώ και ένα χρόνο δεν εστιάζεται μόνο στο ποδόσφαιρο. Δεν είναι όλοι επιδημιολόγοι που αποφασίζουν, αλλά είναι ένα μείγμα… Είναι και θέμα πολιτικών συμφερόντων. Μια κατηγορία ανθρώπων ελέγχονται κάθε βδομάδα οι οποίοι είναι φορείς, όμως, κανένας αποδεδειγμένα δεν έχει επιβαρύνει τις ΜΕΘ. Τι επιβαρύνει το σύστημα υγείας; H απαγόρευση της εκγύμνασης είναι τεράστια ζημιά στη βάση του αθλητισμού. Αυτό που αποδείχθηκε είναι ότι έχουν τον ασθενή που αντί να τον βοηθήσουν στο τέλος βγάζουν την πρίζα και τον σκοτώνουν! Το να κλείσει το ποδόσφαιρο για ένα χρόνο αντιστοιχεί με 10 χρόνια φυλάκισης. Αυτό αγγίζει τα όρια του εγκλήματος. Όφειλαν να σέβονται, έπρεπε να φέρουν τους αρμόδιους επιστήμονες για το θέμα του αθλητισμού και να έχει επαφές… Εδώ δεν ξέρουν τις του γίνεται. Είναι προχειρότητες και πήραν στον λαιμό τους χιλιάδες οικογένειες. Είναι τραγικό οι ίδιοι δεν συμφωνούν μεταξύ τους, δεν μπορείς ν’ αποφασίζεις χωρίς επιστημονική τεκμηρίωση».

Τι θα κάνετε τώρα; «Ζήτησα συνάντηση με τον κ. Κούμα. Μετέφερε με τον κ. Μιχαηλίδη στις αρμόδιες αρχές ότι δεν πρόκειται να διακοπούν τα πρωταθλήματα. Όμως, δυστυχώς μπαίνει το κομματικό και πολιτικό συμφέρον. Δεν μπορούν να πηγαίνουν οι κυνηγοί αλλά ν’ απαγορεύεται στους ψαράδες. Υπάρχουν πολιτικά συμφέροντα, η μπάλα χάθηκε εδώ και καιρό. Πρέπει ν’ αντιληφθούμε ως πολίτες ότι όταν θα έρθει η ώρα θα πρέπει να τους πατήσουμε μες τον λαιμό. Στο τέλος θα μας πάρουν και την υπόλοιπη πατρίδα έτσι όπως πάμε… Αν δεν μπορούν να κάνουν μια δουλειά να παραιτηθούν. Στην Κύπρο βγάλαμε το σχοινί και το παλλούκι».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ