aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΝεοφυτίδης: Απάντησε στον ΑΠΟΕΛ, έκπληκτος με την στάση των σωματείων

Νεοφυτίδης: Απάντησε στον ΑΠΟΕΛ, έκπληκτος με την στάση των σωματείων

Για όλα μίλησε ο εκτελεστικός πρόεδρος του ΠΑΣΠ, Σπύρος Νεοφυτίδης, σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις (Super Sport FM 104.0), ο οποίος τις τελευταίες ώρες δέχεται πυρά τόσο από τα σωματεία της Β’ κατηγορίας, όσο και από κάποια της πρώτης.

Ο Νεοφυτίδης παρουσιάστηκε έκπληκτος από την ανακοίνωση των σωματείων της Β’ κατηγορίας, ενώ αναφέρθηκε και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Β’ κατηγορία τόσο σε εγκαταστάσεις όσο και σε μπάτζετ, ενώ τόνισε πως ο ρόλος του ΠΑΣΠ είναι συμβουλευτικός προς τους ποδοσφαιριστές. Τέλος, σχολίασε και την ανακοίνωση του ΑΠΟΕΛ.

Αναλυτικά:

Για την «επίθεση που δέχεται από κάποια σωματεία και τη Β’ κατηγορία: «Είναι φυσιολογικό σε κάποιους να μην αρέσουν οι τοποθετήσεις μου. Το λυπηρό είναι ότι κάποιοι προσπαθούν να προσωποποιήσουν τις ενέργειες του συνδέσμου με το πρόσωπό μου. Είναι η δεύτερη φορά που αντιδρούν τα σωματεία της Β’ κατηγορίας με τόσο μεγάλο μένος προς το πρόσωπό μου, και δεν μπορώ να κατανοήσω το γιατί. Πρέπει να ξεκαθαρίσουν τι θέλουν. Αν ο λόγος της διακοπής, είναι λόγω των εγκαταστάσεων, λόγω της πανδημίας ή λόγω της θερμοκρασίας. Εμείς ήμασταν ξεκάθαροι, είναι οι επιδημιολόγοι οι υπεύθυνοι που θα αποφασίσουν αν μπορούν να επαναρχίσουν τα πρωταθλήματα. Από εκεί και πέρα, αν υπάρχουν οποιαδήποτε θέματα, μπορούν να τα θέσουν κάτω στο τραπέζι και να επικαλεστούν αυτά τα προβλήματα. Πρέπει να βρεθεί μία λύση. Ο ΠΑΣΠ δεν είπε, αν δεν είναι η διακοπή λόγω κορωνοϊού, αλλά για κάποιο άλλο λόγο. Εμείς φωνάζουμε εδώ και καιρό ότι αφέθηκε στο έλεος του Θεού η Β’ κατηγορία».

Για το αν μπορούν να εξαλειφτούν τα προβλήματα: «Αν υπήρχαν και αν υπάρχουν αυτά τα προβλήματα είναι άλλο θέμα. Αν μεγεθυνθούν είναι επίσης άλλο θέμα. Πρέπει να καθίσουν κάτω να συζητήσουν να βρουν μία λύση. Είναι ατυχής η ανακοίνωση που εξέδωσαν τα 15 σωματεία. Εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα μαζί τους. Αντιθέτως, πριν την έκδοση της ανακοίνωσης, είχα τηλεφωνική επικοινωνία με τέσσερις προέδρους και αυτό είναι το παράδοξο. Όταν με παίρνουν τηλέφωνο, μετά βγάζουν ανακοίνωση και δημοσιεύεις ενάντια στο πρόσωπό μου και το Σύνδεσμο, τότε τι να πω;».

Για την τηλεδιάσκεψη: «Με κάποια πράγματα δεν αξίζει να ασχολούμαστε. Αυτή η τηλεδιάσκεψη αφορούσε άλλα θέματα. Τι τους πείραξε, ότι ήταν 4-5 αρχηγοί και έλειπαν κάποιοι άλλοι, ενώ στην τελική δεν αφορούσε τους αρχηγούς αυτή η τηλεδιάσκεψη. Δεν ξέρω και δεν μπορώ να κατανοήσω ποιος ήταν πίσω από αυτή τη ανακοίνωση. Άκουσα και τον κ. Χρίστου. Είναι μεγάλη ευκαιρία να πάνε τα σωματεία στον κ. Κούμα και να πουν ότι οι καταστάσεις δεν είναι κατάλληλες. Να μιλήσουν για τον φωτισμό, για το μπάτζετ. Δεν έχουμε πρόβλημα να συζητήσουμε αλλά να θέσουμε το πρόβλημα στον κόσμο. Το πρόβλημα δεν είναι ο κορωνοϊός. Είναι παραδεκτό ότι δεν μπορεί να υπάρχουν κατάλληλες καταστάσεις».

Για την έντονη ανακοίνωση του ΑΠΟΕΛ: «Έβγαλε μία ανακοίνωση που λέει ότι δεν κατανοήσαμε την ανακοίνωσή τους. Ουδέποτε είπαμε ότι είμαστε μάνατζερ των ποδοσφαιριστών».

Για το μήνυμα του ΠΑΣΠ: «Έχει σταλεί σε παίκτες μόνο της Β’ κατηγορίας. Κάποιοι παίκτες μίλησαν με τα σωματεία να κάνουν διακοπή του συμβολαίου. Εμείς τους είπαμε να περιμένουν 48 ώρες. Δεν είχε να κάνει το sms καμία σχέση με την Α’ κατηγορία. Κάποιοι μπερδεύουν τα πράγματα. Έχουμε υποχρέωση να συμβουλεύουμε τον κάθε ποδοσφαιριστή. Ο κάθε ένας θα αποφασίσει αν θα χαρίσει ή όχι τα λεφτά του. Εμείς είμαστε δίπλα στους ποδοσφαιριστές, τους δείχνουμε τις κατευθύνσεις, όμως η τελική απόφαση, έγκειται αποκλειστικά από αυτούς. Με τις συνομιλίες που είχαμε με την ομοσπονδία, έχουμε την κατεύθυνση των όρων διαπραγμάτευσης από τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές».

Για το αν κάποιες ομάδες έχουν συμφωνήσει με τους ποδοσφαιριστές: «Υπάρχουν κάποιες ομάδες που συζητούν με τους παίκτες όμως τελεσίδικα δεν τα έχουν βρει. Είναι πάνω από 5 ομάδες της Α’ κατηγορίας που έχουν επικοινωνία με τους ποδοσφαιριστές. Εμείς θα το στηρίξουμε αυτό το θέμα να μπορεί να βρεθεί λύση».

Για την επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας: «Έπρεπε να σταλεί μία επιστολή διότι είχαμε πολλές καταγγελίες. Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη για το πώς χειρίζεται την κατάσταση η κυβέρνηση. Εμείς ως ΠΑΣΠ, έχουμε συμβουλευτικό και υποστηρικτικό ρόλο».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ