aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΝα δείξει λίγη μπέσα ο Ψευδιώτης

Να δείξει λίγη μπέσα ο Ψευδιώτης

ΤΟΥ ΠΑΝΙΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ (pancon@phileleftheros.com.cy)

ACTIVE RADIO «ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΞΕΔΡΑΣ» 17.00-19.00 ΤΗΛ. 22-744744

Καταλαβαίνω απόλυτα έναν διαιτητή όταν υποπίπτει σε λάθη. Κατανοώ μάλιστα και τα χοντρά λάθη, αυτά που μπορεί να επηρεάσουν ή ακόμη και να αλλοιώσουν την εικόνα ενός αγώνα. Δεν τα αποδέχομαι, αλλά τα κατανοώ με την έννοια πως κάποια στιγμή μπορεί να συμβεί και στον καθένα. Για διάφορους λόγους μπορεί να μην είναι στα καλά του.

Και οι διαιτητές είναι άνθρωποι και στο κάτω-κάτω κανείς δεν γνωρίζει τα προσωπικά προβλήματα του καθενός, που μπορεί να τον επηρεάσουν και να μην παρουσιαστεί έτοιμος αγωνιστικά και ψυχολογικά σε έναν αγώνα. Φτάνει, όμως, να μην παρουσιάσει συμπεριφορά ετσιθελική και ασφαλώς το αυτονόητο να μην είναι σε αποστολή. Να μην πουλά δηλαδή εκδούλευση σε ανωτέρους του.

Αυτό, όμως, που δεν δέχομαι είναι η μη παραδοχή λάθους και η προσπάθεια να τα φορτώσουν σε άλλους. Αυτό, λοιπόν, που μάθαμε είναι πως ο Ψευδιώτης, ο διαιτητής του προχθεσινού επαναληπτικού ημιτελικού ΑΕΛ-ΑΠΟΕΛ, έγραψε στο φύλλο αγώνος για την αποβολή του Αρουαμπαρένα ότι ο λόγος που τον απέβαλε ήταν γιατί τον έβρισε.

Δεν φτάνει δηλαδή που ως διαιτητής παίρνει λανθασμένη θέση και μπλέκεται στα πόδια των ποδοσφαιριστών, πράγμα που θεωρείται απαράδεκτο από τους εκπαιδευτές διαιτησίας, θέλει το δικό του λάθος να το πληρώσει ο παίκτης. Και δεν είναι μόνο αυτό. Αν και πολλοί τον έχουν χαρακτηρίσει ανεπαρκή και πολύ «λίγο», όχι μόνο για τα ντέρμπι αλλά γενικά για να διαιτητεύει αγώνες στην Α’ Κατηγορία, προβάλλοντας ως επιχείρημα τα κατά συρροήν λάθη στην καριέρα του, εντούτοις η πράξη του (τα όσα γράφει στο φύλλο αγώνος περί εξύβρισης), καταδεικνύει ανευθυνότητα.

Γιατί σε περίπτωση που ο αθλητικός δικαστής κάνει αποδεκτά τα όσα υποστηρίζει ο Ψευδιώτης, τότε ο Αρουαμπαρένα θα χάσει το υπόλοιπο της σεζόν. Και όλα αυτά για ποιο λόγο; Γιατί ο διαιτητής μπλέχτηκε στα πόδια του και αντί να του ζητήσει συγγνώμη αντίκρισε κόκκινη κάρτα και κινδυνεύει και με επιπλέον τιμωρία.

Η ΚΟΠ θα πρέπει να επανεξετάσει τέτοιες συμπεριφορές από τους διαιτητές και ιδιαίτερα από τον συγκεκριμένο. Τα λάθη συμβαίνουν, και τα χοντρά όπως εκείνα στα οποία υπέπεσε στο προχθεσινό παιχνίδι σε βάρος και των δύο ομάδων. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος του ποδοσφαίρου είναι η θυματοποίηση ποδοσφαιριστών, παραγόντων, σωματείων από μικρόνοες και ευθυνόφοβους διαιτητές. Για ποια προσωπικότητα των διαιτητών μιλάμε όταν είναι λουσμένοι από τον φόβο της ευθύνης;

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ