aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΜουσκάλλης: «Είναι ένα μυστήριο ο Ντούρις, “γλύκανε” τον Απόλλωνα ο Μπίσεσβαρ»

Μουσκάλλης: «Είναι ένα μυστήριο ο Ντούρις, “γλύκανε” τον Απόλλωνα ο Μπίσεσβαρ»

Ίσες πιθανότητες στις τέσσερις ομάδες (Απόλλων, Ομόνοια, ΑΕΛ και Ανόρθωση) που διεκδικούν το πρωτάθλημα έδωσε ο Ανδρέας Μουσκάλλης. Ένας από τους πιο πετυχημένος Κύπριους προπονητές των περασμένων δεκαετιών μίλησε στον Active (107,4 & 102,5) και την εκπομπή «Βάλε ένα γκολ» για τη μάχη του τίτλου, χαρακτήρισε μυστήριο την παρουσία του Μίχαλ Ντούρις και δήλωσε δικαιωμένος για την πρόβλεψή που έκανε στην αρχή της σεζόν ότι θα πρωταγωνιστήσει η ΑΕΛ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις

Την τελευταία φορά μου μας μιλήσατε, στην αρχή του πρωταθλήματος, κάνατε μερικές προβλέψεις και δεν είστε μακριά έτσι; «Ναι, δεν έπεσα έξω. Είπα ότι φέτος η ΑΕΛ θα πάει για πρωτάθλημα και κάποιοι έλεγαν ότι υπερβάλλω».

Όμως, πέσατε έξω στον Ντούρις, είπατε ότι είναι καλύτερα που έφυγε ο Ντάρμπισαϊαρ… «Ναι, σε αυτό έπεσε έξω. Είναι διεθνής στη Σλοβακία, πώς είναι δυνατό να μην προσφέρει σε Ανόρθωση και Ομόνοια με καλούς παίκτες. Είναι ένα μυστήριο».

Στο πρώτο εξάμηνο στην Ανόρθωση ήταν εκπληκτικός, στη συνέχεια όχι. Σας συνέβη αυτό στην καριέρα σας; Το είδατε και σε άλλους παίκτες; «Προσπαθεί, φαίνεται καλός και ολοκληρωμένος παίκτης. Ο σωματότυπος του αντέχει στις μονομαχίες, όμως στο κουτί σε εύκολες φάσεις δεν σκόραρε. Είμαι βέβαιος 100% ότι είναι θέμα ψυχολογίας. Όταν δεν ξέρεις τον χαρακτήρα του άλλου δεν μπορείς να λες και πολλά, αλλά αυτό βλέπω».

Ποιος από τους παίκτες που είχατε τεράστιες προσδοκίες σας απογοήτευσε στην πλούσια καριέρα σας; «Δεν μου έτυχε κάτι τέτοιο. Μου έτυχε να είναι εκτός φόρμας για ένα διάστημα. Τόσο παρατεταμένα όχι. Ας πούμε ο Γκόγκιτς για εφτά ματς στην Ανόρθωση δεν έβαζε γκολ και εγώ τον άφηνα. Στο τέλος μιλώντας σε όλους τους παίκτες του είπα “Σίνισα εγώ σου ζήτησα ποτέ να βάζεις γκολ;” Έμεινε κάγκελο ο Γκόγκιτς. “Γιατί έχεις αυτό το βάρος του είπα. Είναι δουλειά όλης της ομάδας το γκολ”. Από το επόμενο παιχνίδι άρχισε να σκοράρει και βγήκε πρώτος σκόρερ. Παλαιότερα φορτώναμε τους φορ με την ευθύνη να βάζουν γκολ και τους πίεζε αυτό με τους φιλάθλους. Ήμουν τσιγκούνης, ήθελα φθηνούς παίκτες για να τους διαμόρφωσε εγώ. Να νιώσω την ικανοποίηση ότι έδωσα κάτι σε παίκτες και αυτός στην ομάδα».

Η βαθμολογία και το γήπεδο δείχνουν ότι Απόλλων και Ομόνοια πατάνε πιο καλά στη μάχη του τίτλου, το συμμερίζεστε; «Όχι, είναι τέσσερις ομάδες για τον τίτλο χωρίς κανείς να έχει προβάδισμα. Δεν έχει σημασία η βαθμολογία αυτή τη στιγμή. Αν μεγαλώσει η διαφορά ναι, θα έχουν μερικοί προβάδισμα. Δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν μπορεί η Ανόρθωση να κερδίσει το πρωτάθλημα. Είναι μια ισχυρή ομάδα. Όλα θα κριθούν στα πλέι οφ».

Ναι, αλλά στα τελευταία δύο παιχνίδια έμεινε στις ισοπαλίες ενώ μπορούσε για κάτι παραπάνω… «Στο παιχνίδι με την ΑΕΚ έπαιξε πολύ συντηρητικά. Αλλά στο παιχνίδι με την ΑΕΛ αδικείται από το αποτέλεσμα. Ζήτησε τη νίκη, είχε ευκαιρίες και θα μπορούσε να κερδίσει. Η ΑΕΛ έπαιξε για να μην χάσει. Η Ανόρθωση για μένα ήταν πολύ καλή. Βλέπω ότι τα πλέι οφ θα βγάλουν τον πρωταθλητή».

Πώς αξιολογείται το πρωτάθλημα; «Όλες οι ομάδες έχουν σκαμπανεβάσματα. Αδύνατες ομάδες στο πρωτάθλημα. Ο κορωνοϊός αλλοίωσε το ποδόσφαιρο. Χωρίς φιλάθλους, με πέντε αλλαγές, με VAR το ποδόσφαιρο αλλοιώθηκε και έγινε πιο ανταγωνιστικό. Όπως λέμε για την Αγγλία ότι δεν υπάρχουν φαβορί και αουτσάιντερ αυτό ισχύει και εδώ. Και πρέπει να το καταλάβει και ο κόσμος αυτό. Ο Ερμής για παράδειγμα και λυπάμαι που έδιωξαν τον Σατσιά έπαιξε εξαιρετικό ποδόσφαιρο. Η Ένωση επίσης τελευταία το ίδιο. Η Καρμιώτισσα επίσης».

Η μετεγγραφές του Ιανουαρίου θα βοηθήσουν τον Απόλλωνα, πώς την βλέπετε την ομάδα της Λεμεσού; «Ο Μπίσεσβαρ είναι πράγματι καλή μετεγγραφή. Γλύκανε το παιχνίδι της, της δίνει προσωπικότητα στο παιχνίδι της. Υπάρχουν σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του όμως, όπως και στις υπόλοιπες ομάδες. Όπως για παράδειγμα στο ματς με την Καρμιώτισσα. Δεν ήταν εμφάνισης πρωταγωνιστικής ομάδας. Η Ομόνοια είναι πιο σταθερή από τους άλλους αλλά και πάλι έχει σκαμπανεβάσματα».

Είπατε προηγουμένως ότι οι μεσοεπιθετικοί κερδίζουν παιχνίδια. Η Ομόνοια δεν είναι εκεί λόγω της άμυνάς της; Ο Λέτσγιακς δεν είναι καθοριστικός; Σέρβιρε έτοιμα δέκα γκολ… «Ο Λέτσγιακς είναι σπουδαίος ποδοσφαιριστής και πρέπει να πούμε ότι αυτός ο παίκτης αξίζει τα χρήματα που παίρνει. Παίζει με ένταση και κάθε παιχνίδι κάνει 60άρια και 70άρια, έρχεται πίσω και ξανά στο χώρο επίθεσης. Είναι ένας σπουδαίος ποδοσφαιριστής, οι ασίστ του είναι υπέροχες. Βοηθά επιθετικά, αλλά πιστεύω ότι αμυντικά δεν είναι τόσο καλός. Τον παρατήρησα αρκετά».

Κάποτε είχατε πει για τον ΑΠΟΕΛ ότι είναι εφτάψυχος. Τι συμβαίνει φέτος στον ΑΠΟΕΛ; «Ο Σάββας Πουρσαϊτίδης νοικοκύρεψε την ομάδα όμως να φτάσει σε ψηλά επίπεδα αποκλείεται. Έγιναν σοβαρά λάθη στο έμψυχο υλικό. Είναι κρίμα γιατί ο ΑΠΟΕΛ δεν μπορεί να ανταγωνιστεί και να δώσει ακόμα καλύτερο χρώμα στο πρωτάθλημα μας. Είναι μειονέκτημα για το πρωτάθλημα μας η πρώτη του ΑΠΟΕΛ. Δύσκολο και για το κύπελλο, οι άλλες ομάδες είναι καλύτερες».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ