aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΜουρίγιο-Καταλά: O τελικός της ζωής τους

Μουρίγιο-Καταλά: O τελικός της ζωής τους

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Ο Άντερ Μουρίγιο ετοιμάζεται να κρεμάσει τα παπούτσια του, αφού με το τέλος της σεζόν θα αναλάβει το πόστο του τεχνικού διευθυντή της ΑΕΚ. Μια αξιόλογη καριέρα, με παράσημο την -επί οκτώ συναπτές σεζόν- παρουσία του στην Αθλέτικ Μπιλμπάο, θα ολοκληρωθεί απόψε. Θα ήταν λοιπόν ο ιδανικός επίλογος αν πανηγυρίσει τον πρώτο του τίτλο σε συλλογικό επίπεδο.

Διαβάστε επίσης: Ιδιάκεθ: «Το κερασάκι και το μέλλον μου»

Ο Βάσκος αμυντικός, ο οποίος θα γίνει 35 ετών στις 26 Ιουλίου, θα έχει απόψε την τελευταία ευκαιρία να πιει σαμπάνια για πρώτη φορά από τότε που ήταν 19 ετών. Τότε πανηγύρισε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα με την αντίστοιχη Εθνική Ισπανίας (2002). Θα είναι μάλιστα η δεύτερη απόπειρα στην καριέρα του να στεφθεί κυπελλούχος, αφού του το στέρησε η Μπαρσελόνα το 2009, όταν επικράτησε εύκολα με 4-1 της Μπιλμπάο στον τελικό (αν και ο ίδιος δεν αγωνίστηκε).

Διαβάστε επίσης: Τι κάνουν ΑΕΚ και Απόλλωνας με διαιτητή τον Λούκα Σωτηρίου

Αν νομίζετε, όμως, ότι ο αποψινός τελικός έχει τόση μεγάλη αξία μόνο για τον Μουρίγιο, μάλλον πέφτετε έξω. Διότι ανάλογη πορεία μαζί του έχει και ο 38χρονος Καταλά, ο οποίος επίσης είναι… βασιλιάς δίχως στέμμα. Ασχέτως αν αποφασίσει ότι τον βαστούν τα πόδια του για ακόμη ένα χρόνο και ανανεώσει το συμβόλαιό του, κανείς δεν μπορεί να του προεξοφλήσει πως θα του δοθεί ξανά η ευκαιρία να πανηγυρίσει τίτλο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ