aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΜόνη στην κορυφή η ΑΕΚ με τον «συνήθη ύποπτο»! (pics)

Μόνη στην κορυφή η ΑΕΚ με τον «συνήθη ύποπτο»! (pics)

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΘΩΜΑ

Μετά από ένα «φτωχό» πρώτο ημίχρονο, στο οποίο δεν απείλησε ουσιαστικά την Πάφο, η ΑΕΚ ανέβασε στροφές στο δεύτερο και με ένα γκολ του «συνήθη ύποπτου» Φλοριάν στο 58’ και ένα εξαιρετικό σουτ του Λαρένα στο 71’ έφτασε στη νίκη με 2-0 επί των γαλανόλευκων. Ο Φλοριάν σημείωσε το 12ο του τέρμα στο πρωτάθλημα και ήταν μόνιμο πρόβλημα για την άμυνα της Πάφου, ενώ με την νίκη τους οι κιτρινοπράσινοι είναι μόνοι στην κορυφή της βαθμολογίας μετά και την ισοπαλία της Ανόρθωσης με την ΑΕΛ.

Αν και η ΑΕΚ είχε την κατοχή στο πρώτο ημίχρονο, δεν κατάφερε να δημιουργήσει ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ, με καλύτερη προσπάθεια το μακρινό σουτ του Φλοριάν στο 14’, που πέρασε αρκετά πάνω από την εστία της Πάφου. Οι γαλανόλευκοι είχαν και αυτή μία καλή ευκαιρία στο 20’, όταν ο Κολίνας μάζεψε με δεύτερη προσπάθεια το συρτό σουτ του Μοστεφά, ενώ στο 40’ ο Γκουλόν έκανε την προβολή και έδιωξε την μπάλα, μπροστά από τον Φλοριάν που ήταν έτοιμος να την σπρώξει στα δίκτυα, στην τελευταία ευκαιρία του ημιχρόνου.

Διαβάστε επίσης:
ΑΕΚ, εκεί, εκεί… ψηλά στην κορυφή!
Ιδιάκεθ: «Η κορυφή δεν σημαίνει κάτι…»

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ με δύο σουτ του Φλοριάν στο 48’ και στο 49’, τα οποία απέκρουσε ο Κόπριβετς, έδειξε τα δόντια της, ενώ ο Γάλλος στο 58’ άνοιξε το σκορ, όταν κέρδισε την μπάλα από τον Γκουλόν στο κέντρο και με ένα δυνατό και εύστοχο σουτ από το ύψος της περιοχής της Πάφου έστειλε την μπάλα στα δίκτυα. Ο Λαρένα με ένα εξαιρετικό σουτ στην γωνιά της εστίας του Κόπριβετς στο 71’, έκανε το 2-0 και «κλείδωσε» τη νίκη της ομάδας του, ενώ  ο ίδιος ποδοσφαιριστής στο 90’+1 είχε την ευκαιρία να σημειώσει και δεύτερο γκολ, όταν το μακρινό σουτ του βρήκε σε δοκάρι της εστίας της Πάφου.

Στην επόμενη αγωνιστική του Πρωταθλήματος Cyta η Πάφος θα αγωνιστεί στο Τσίρειο απέναντι στον Απόλλωνα (2/12), ενώ η ΑΕΚ θα φιλοξενήσει στο «ΑΕΚ Αρένα» την Ομόνοια (4/12).

ΑΕΚ (Ιμανόλ Ιδιάκεθ): Κολίνας, Ακοράν, Καταλά, Μόισοφ, Μουρίγιο (46’ Τρουγιόλς), Τέτε (74’ Αντωνιάδης), Λαρένα, Λαμπάν, Τομάς, Τρισκόφσκι (89’ Κάσες), Φλοριάν.

Πάφος (Λούκα Έλσνερ): Κόπριβετς, Κομπανί, Ντομινίγκες, Γκουλόν, Χόριτς (78’ Σικόρσκι), Γιάνζα, Μοστεφά, Φυλακτού (63’ Χριστοδούλου), Μπρουλς, Κοβαλένκο (60’ Σταύρου), Καμαρά.

Σκόρερ: 58’ Φλοριάν, 71’ Λαρένα.

Κίτρινες: Κομπανί, Φυλακτού (3η), Γκουλόν.

Κόκκινες: -.

Γήπεδο: «ΑΕΚ Αρένα».

Διαιτητής: Νικόλας Νεοκλέους.

Βοηθοί Διαιτητές: Χαράλαμπος Χαραλάμπους και Σωτήρης Βίκτωρος.

Τέταρτος: Κωνσταντίνος Φωτίου.

Παρατηρητής Διαιτησίας: Παναγιώτης Γερασίμου.

Η ζωντανή περιγραφή του αγώνα:

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ