aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΜοιάζει με… ονειροπαγίδα

Μοιάζει με… ονειροπαγίδα

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Νέο στραπάτσο της Σλόβαν Λίμπερετς λοιπόν! Το προχθεσινό 1-2 από τη Φάσταβ Ζλιν ήρθε για να επιβεβαιώσει ότι η προσεχής αντίπαλος της ΑΕΚ στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ, δεν βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση. Υποχώρησε στη 14η θέση του τσεχικού πρωταθλήματος με μόλις ένα βαθμό, αφού μετρά μία ισοπαλία και δύο ήττες.

Πορεία που δίνει το δικαίωμα στους φίλους των Λαρνακέων να αισιοδοξούν ακόμη περισσότερο για πρόκριση στους ομίλους. Έτσι κι αλλιώς, η Σλόβαν ήταν ο πιο βατός από τους πέντε πιθανούς αντιπάλους που βγήκαν από την προκλήρωση. Και σαφέστατα είναι κατά πολύ υποδεέστερη της Σπαρτάκ Μόσχας, την οποία έβγαλαν νοκ άουτ οι κιτρινοπράσινοι στην προηγούμενη φάση.

Η αλήθεια είναι ότι όλα μοιάζουν ιδανικά πριν από το πρώτο παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες, που θα διεξαχθεί την προσεχή Πέμπτη στο «Αντώνης Παπαδόπουλος». Μία παράμετρος, όμως, που λαμβάνεται υπόψη από τον Ιμανόλ Ιδιάκεθ (φωτό), είναι ότι πλέον η ΑΕΚ δεν είναι το μεγάλο αουτσάιντερ. Στον γ’ προκριματικό γύρο κανείς δεν θα την κατηγορούσε για αποκλεισμό από τη ρωσική ομάδα με τον προϋπολογισμό των σχεδόν €70.000.000. Αντιθέτως, απέναντι στους Τσέχους, λόγω της ευνοϊκής κλήρωσης και της μεγάλης ευκαιρίας για είσοδο στους ομίλους, η πίεση θα είναι σαφέστατα μεγαλύτερη.

Ένα άλλο στοιχείο που χρήζει επισήμανσης, είναι ότι πολλές ομάδες πραγματοποιούν δυσανάλογη πορεία στις εγχώριες διοργανώσεις σε σχέση με τις διεθνείς. Ένα από τα πρόσφατα παραδείγματα ήταν το προπέρσινο της Ντόρτμουντ. Σε κάποια φάση βρισκόταν στο βυθό του γερμανικού πρωταθλήματος, ενώ προχωρούσε ακάθεκτη στο Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι γνωστό άλλωστε πως το κίνητρο μίας ευρωπαϊκής επιτυχίας είναι πολύ μεγαλύτερο από τα παιχνίδια του πρωταθλήματος.

Εξάλλου, η Σλόβαν προκρίθηκε στα πλέι οφ με δύο νίκες επί της Αντμίρα Βάκερ (2-1, 2-0). Δεν της χάρισε κανείς την παρουσία της στο προσκέφαλο των ομίλων. Γι’ αυτό και οι Λαρνακείς διατηρούν χαμηλούς τόνους και προετοιμάζονται για δύο μεγάλες μάχες, θέλοντας να επιμηκύνουν την παρουσία τους στη διοργάνωση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ