aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΜια σεζόν (λογικά) αλλιώτικη από τις άλλες

Μια σεζόν (λογικά) αλλιώτικη από τις άλλες

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Άνοιξε η αυλαία του 81ου πρωταθλήματος την Παρασκευή με τον αγώνα της Νέας Σαλαμίνας με την Πάφος FC, συνεχίστηκε χθες με την αναμέτρηση της Δόξας με την Ομόνοια και σήμερα με το ντέρμπι στο Τσίρειο μεταξύ ΑΕΛ – Ανόρθωσης.

Δεν χρειάζεται και δεν εξυπηρετεί απολύτως σε τίποτα να σχολιάσω τα αποτελέσματα των τριών αγώνων, καθώς δεν είναι τίποτα παραπάνω από ένα πρώτο δείγμα, που δεν μπορεί να αξιολογηθεί, ούτε και να βγουν σοβαρά συμπεράσματα. Αποτελούν μεν μιαν ένδειξη, αλλά τίποτα περισσότερο, καθώς στην πορεία θα δούμε πολύ περισσότερα και πιο ολοκληρωμένη εικόνα για τα όσα αναμένεται να συντελεστούν. Το μόνο σίγουρο είναι πως (και) φέτος θα κριθούν και θα δοκιμαστούν πολλοί. Είτε  πρόκειται για ποδοσφαιριστές είτε για προπονητές, παράγοντες, διαιτητές και πάει λέγοντας.

Για να γίνω (λίγο) πιο σαφής, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, υπάρχουν αυτά που συνήθως λέμε «μεγάλα κεφάλαια» που αποτελούν το «αλατοπίπερο» των ποδοσφαιρικών συζητήσεων. Όπως, για παράδειγμα, αν θα μπορέσει κάποια ομάδα να σπάσει την κυριαρχία του ΑΠΟΕΛ. Αν θα μπορέσει η Ομόνοια να ξαναγίνει η παλιά γνωστή Ομόνοια και να πρωταγωνιστήσει. Η επιστροφή του Τιμούρ στην Ανόρθωση και τι αποτέλεσμα θα έχει. Αν ο Απόλλων θα μπορέσει να κατακτήσει έναν τίτλο πρωταθλήματος 13 χρόνια μετά την τελευταία κατάκτηση. Θα μπορούσα να απαριθμήσω ένα σωρό ακόμα από θέματα που θα μας απασχολήσουν λίγο περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Είναι βέβαια και πολλά άλλα, που θα μας προκύψουν στην πορεία και δεν μπορούμε να τα προβλέψουμε από την αρχή, αλλά, όταν θα έρθει η ώρα τους, θα τα δούμε και θα τα σχολιάσουμε κι αυτά.

Γενικά ομιλούντες πάντως, προβλέπεται μια άκρως ενδιαφέρουσα σεζόν με αμφίρροπη εξέλιξη και πιθανότατα κατάληξη, με πολλούς πρωταγωνιστές. Κι αυτό σίγουρο. Τώρα ποιοι από αυτούς θα είναι οι «θετικοί» πρωταγωνιστές και ποιοι οι «αρνητικοί», κι αυτό θα το διαπιστώσουμε στην πορεία, ένα θέμα που είναι αλληλένδετο με τα όσα ανέφερα πιο πάνω. Καταληκτικά, βρισκόμαστε μπροστά από μια σεζόν που προβλέπω να μας προσφέρει κάτι το διαφορετικό απ’ όσες προηγήθηκαν και αυτό εύκολα μπορεί να το αντιληφθεί κάποιος από τα πολλά διαφορετικά θέματα και επεισόδια που θα παιχθούν στα γήπεδα φέτος.

Υ.Γ.: Τη διαιτησία σκοπίμως δεν την ανέφερα, όχι για τίποτα άλλο παρά μόνο για τον λόγο πως ό,τι κι αν γίνει -εξάλλου δεν γίνεται να εκλείψουν οι φωνές και οι κάθε λογής διαμαρτυρίες- από του χρόνου τα πάντα θ’ αλλάξουν με το VAR, μετά τις εξαγγελίες του προέδρου της ΚΟΠ, Γιώργου Κούμα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ