aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΜετεγγραφές: Οι «ξύπνιοι» δεν παρασύρονται

Μετεγγραφές: Οι «ξύπνιοι» δεν παρασύρονται

ΤΟΥ ΠΑΝΙΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ (pancon@phileleftheros.com)

RADIOACTIVE (ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΞΕΔΡΑΣ 18.00-19.00) ΤΗΛ. 22-744333

Στην περίοδο των μετεγγραφών θα έπρεπε να αποφεύγεται ή καλύτερα να μην υπάρχει λέξη για το θηλυκό ουσιαστικό «καθυστέρηση». Η προσπάθεια της στελέχωσης μιας ποδοσφαιρικής ομάδας δεν έχει να κάνει με το χρόνο που τόσο πολύ ερεθίζει την πλατιά μάζα των οπαδών και που για κάποιο περίεργο, ανεξήγητο λόγο, αδημονούν να ακούσουν ή διαβάσουν ένα όνομα που στις πλείστες περιπτώσεις δεν το έχουν ξανακούσει ποτέ ξανά στη ζωή τους.

Είναι όμως αυτό το ζητούμενο για τους επαγγελματίες του είδους; Στόχος τους είναι να προλάβουν το χρόνο; Μάλλον οι επαγγελματίες, οι σωστά εκπαιδευμένοι, οι… «μπαρουτοκαπνισμένοι» στοχεύουν να βρουν το κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό χωρίς το τρέμουλο του αδηφάγου χρόνου. Άλλωστε τι να σου κάνει μια λύση, ένα πρωτοσέλιδο, αν είναι να το «μακαρίζεις» τέτοια εποχή δηλαδή σε περίπου 12 μήνες; Πρώτα απ’ όλα δεν θα είναι λύση. Θα αποτελεί απλώς μια επιλογή άνευ ουσιαστικού αποτελέσματος και θα σου κοστίσει και μια περιουσία η αποζημίωση του αν έχει πάνω από ένα χρόνο συμβόλαιο.

Λύση θα είναι μόνο αν αφήσεις κατά μέρους το χρόνο και προσηλωθείς, εξετάσεις ενδελεχώς την ποδοσφαιρική αγορά και επιλέξεις το καλύτερο δυνατό για την ομάδα σου. Ο ποδοσφαιριστής που αποκτάται απλώς για την ευαρέσκεια που λαμβάνουμε, επειδή πραγματοποιήθηκε κάτι που επιθυμούσαμε μέσα σε ασφυκτικά περιορισμένο χρόνο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι κιόλας προσδοκούσαμε, μάλλον θα πρέπει να θεωρείται καμένο χαρτί.

Βέβαια εδώ χρειάζεται μια διευκρίνιση. Άλλο είναι να αποκτάς έναν ποδοσφαιριστή στον οποίο έχεις στοχεύσει και καταφέρνεις σε σύντομο χρονικό διάστημα να αποσπάς την υπογραφή του και άλλο να πιέζεσαι γιατί θα χάσει την προετοιμασία. Ας την χάσει! Παρά να χάσει τη χρονιά, λόγω απουσίας ταλέντου ας χάσει την προετοιμασία και τα πρώτα παιχνίδια, όχι όμως και όλο το υπόλοιπο του πρωταθλήματος.

Αν θέλουμε να παραδειγματιζόμαστε από τους καλύτερους ας κοιτάξουμε λίγο τις σπουδαιότερες ομάδες της Ευρώπης πώς κινούνται στο μετεγγραφικό παζάρι. Διατηρούν το βασικό κορμό τους και αν χάσουν για οποιοδήποτε λόγο ποδοσφαιριστή ή αν θέλουν να προσθέσουν λίγη ποιότητα παραπάνω προχωρούν σε μία, δύο το πολύ τρεις μεταγραφές. Σπανίως ξεπερνούν αυτόν τον αριθμό.

Τι κάνουμε εμείς στην Κύπρο; Μόνο να κοιτάξει κάποιος τους παίκτες που ήρθαν και τους παίκτες που έφυγαν περίπου 25 μέρες πριν την ολοκλήρωση της μετεγγραφικής περιόδου θα πάθει την πλάκα του. Η μάχη που έχει να δώσει κάθε επαγγελματικός ποδοσφαιρικός σύλλογος δεν είναι με το χρόνο, παρά μόνο με την καλύτερη δυνατή επιλογή στη θέση που αισθάνεται πως χρειάζεται ενίσχυση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ