aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΜετεγγραφές ενάμιση μήνα μετά την έναρξη του κυπριακού πρωταθλήματος!

Μετεγγραφές ενάμιση μήνα μετά την έναρξη του κυπριακού πρωταθλήματος!

Νέα δεδομένα στο μετεγγραφικό μέτωπο προκύπτουν μετά την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΟΥΕΦΑ. Τα πρωτοφανής δεδομένα στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο με την πανδημία του κορωνοϊού ήταν λογικό ότι θα επηρεάσουν και τα θέματα μετεγγραφών. Το γεγονός πως τα πλείστα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα είναι σε εξέλιξη, ενώ οι προκριματικοί γύροι των ευρωπαϊκών διοργανώσεων θα κρατήσουν μέχρι την 1η Οκτωβρίου (διεξαγωγή πλέι οφ Γιουρόπα Λιγκ) οδήγησε την ΟΥΕΦΑ σε παράταση της μετεγγραφικής περίοδου.

«Η προθεσμία εγγραφής ποδοσφαιριστών από τις ομάδες που θα παίξουν στους ομίλους του Champions και του Europa League έχει καθοριστεί στις 5 Οκτωβρίου 2020. Ως εκ τούτου, η Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA καλεί όλες τις Ομοσπονδίες μέλη της να υιοθετήσουν ένα εναρμονισμένο τέλος της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου, με την ημερομηνία που καθορίζεται, να είναι η 5η Οκτωβρίου 2020», σημειώνει η ΚΟΠ σε ανακοίνωσή της για τις αποφάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΟΥΕΦΑ.

Εφόσον η ΚΟΠ υιοθετήσει το κάλεσμα της ΟΥΕΦΑ και καθορίσει το τέλος της μετεγραφικής περιόδου στις 5 Οκτωβρίου σημαίνει πως το μετεγγραφικό «παράθυρο» θα παραμείνει ανοικτό για τις κυπριακές ομάδες ενάμιση μήνα μετά την έναρξη του πρωταθλήματος το σαββατοκύριακο 22-23 Αυγούστου.

Διαβάστε επίσης: To ευρωπαϊκό ημερολόγιο των κυπριακών ομάδων για τη νέα σεζόν

Παράλληλα, οι κυπριακές ομάδες που συμμετέχουν στην Ευρώπη εφόσον καταφέρουν και εξασφαλίσουν πρόκριση σε ευρωπαϊκό όμιλο θα έχουν μερικές μέρες περιθώριο για μετεγγραφική ενίσχυση. Τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ έχουν οριστεί 22/23 και 29/30 Σεπτεμβρίου, ενώ του Γιουρόπα Λιγκ 1 Οκτωβρίου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ