aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΜεσ’ της Ευρώπης της Κάρτας και του VAR τα στενά

Μεσ’ της Ευρώπης της Κάρτας και του VAR τα στενά

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Η μάχη που δίνει η χώρα μας για την κατάληψη της 15ης θέσης στην κατάταξη της Ευρώπης λέει πάρα πολλά ως προς την πορεία, αλλά και το επίπεδο του ποδοσφαίρου μας, σε συλλογικό τουλάχιστον επίπεδο (σε εθνικό είναι μια άλλη –ίσως και πονεμένη- ιστορία). Ακόμα και να μην τα καταφέρουμε να εξασφαλίσουμε την προνομιούχα 15η θέση -αφού η αποστολή μας κόντρα στην Ελλάδα, αλλά και τις υπόλοιπες χώρες που την διεκδικούν (Κροατία, Ελβετία κλπ) ήταν και παραμένει δύσκολη- οι ομάδες μας μιλούν και εκπέμπουν πλέον ευρωπαϊκά.

Αυτό έχει όπως είναι φυσικό άμεσο αντίκτυπο και στο πρωτάθλημά μας, αφού χρόνο με τον χρόνο γίνεται ολοένα και πιο ανταγωνιστικό και ενδιαφέρον. Οκτώ από τις δώδεκα ομάδες που θα βρίσκονται στην αφετηρία φιλοδοξούν να τερματίσουν στην πρώτη εξάδα και άλλες τρεις, τέσσερις να διεκδικήσουν τον τίτλο του πρωταθλητή. Ασφαλώς και όλοι μπορούν να αντιληφθούν τι σημαίνει αυτό, αλλά και να μαντέψουν ποιες είναι οι ομάδες αυτές.

Για να μη θεωρηθεί πως παίζω κρυφτό, ΑΠΟΕΛ, ΑΕΚ, Απόλλων –κατά κύριο λόγο- θα δώσουν τη μάχη για τον τίτλο, ενώ Ομόνοια και Ανόρθωση, ασφαλώς και θέλουν να έχουν επίσης πρωταγωνιστικό ρόλο, όπως κι αν ερμηνεύεται αυτό. ΑΕΛ, Σαλαμίνα και Πάφος είναι οι άλλες τρεις ομάδες που θέλουν να βρεθούν στην εξάδα κι όποιος αντέξει, που λέει και ο «άλλος»! Μένουν άλλες τέσσερις, Δόξα, Παραλίμνι και οι νεοφώτιστοι Ολυμπιακός και Εθνικός Άχνας που θα δώσουν τη δική τους μάχη για διάκριση, χωρίς να αποκλείεται κάποια από αυτές να αποτελέσει και την ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος. Όλοι έχουν δικαίωμα στο όνειρο και κανείς δεν μπορεί να τους το απαγορεύσει, ούτε και να τους το στερήσει.

Ειδικά το τελευταίο. Ο πρόεδρος της ΚΟΠ, Γιώργος Κούμας προανήγγειλε την έλευση του VAR, από τα πλέι οφ της ερχόμενη σεζόν 2020/2021 και είναι ασφαλώς ένα ακόμα βήμα προς τον «εξαγνισμό» του κυπριακού ποδοσφαίρου και την απαλλαγή μια και καλή από την προκατάληψη που χρόνια τώρα «πληγώνει», «θίγει» την υπόληψη του κυπριακού ποδοσφαίρου και δίνουν άλλοθι για φτηνές δικαιολογίες. Σ’ αυτήν, λοιπόν την τελευταία –όπως όλα δείχνουν σεζόν- χωρίς τη βοήθεια της τεχνολογίας, που και γι’ αυτήν γίνεται πολύς λόγος και ντόρος, η διαιτησία θα κληθεί να δώσει εκ νέου τα δείγματα γραφής της και να επιβεβαιώσει πως όντως βελτιώθηκε και έκανε βήματα προς τα εμπρός. Να πάψει να είναι το «κλωτσοσκούφι» του καθενός και να κερδίσει το δικό της στοίχημα και τη θέση που της αξίζει στο άθλημα.

Δυστυχώς όμως το παιχνίδι και φέτος, όπως όλα δείχνουν, θα παιχθεί στην απουσία μεγάλης μάζας των οπαδών, καθώς ο «πόλεμος» κατά της Κάρτας Φιλάθλου μαίνεται. Ένας «πόλεμος» σε βάρος του ποδοσφαίρου τη στιγμή που Κράτος και Πολιτεία βλέπουν και αναγνωρίζουν τις αδυναμίες, τα κενά και τα προβλήματα που δημιουργούνται ωστόσο, επιμένουν με το έτσι θέλω να αλλοιώσουν το DNA του οπαδού!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ