aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΜέγας είσαι Φλοριάν και θαυμαστά τα έργα σου! (vid)

Μέγας είσαι Φλοριάν και θαυμαστά τα έργα σου! (vid)

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Χάρις σε δύο τέρματα του Τολμές (53′, 79′), η ΑΕΚ έκανε τη διαδρομή «κόλαση-παράδεισος» στο β’ ημίχρονο του αγώνα με την Αλκή Ορόκλινη και πήρε μία σπουδαία νίκη με ανατροπή, αφού οι κυανέρυθροι είχαν προηγηθεί στο 36’ χάρις σε εύστοχο κτύπημα πέναλτι του Φαμπρίσιο.

Έτσι, οι κιτρινοπράσινοι ανέβηκαν προσωρινά στην 2η θέση με 49 βαθμούς και ισοβαθμεί με τον 3ο Απόλλωνα, ο οποίος έχει ματς λιγότερο, αφού παίζει αύριο (7/2) με τη Δόξα στο Μακάρειο και ασφαλώς, οι Λαρνακείς εύχονται να έχουν απώλειες οι προσεχείς αντιπάλοι τους, με τους οποίους αγωνίζονται το ερχόμενο Σάββατο στο Τσίρειο. Επίσης, διατηρήθηκαν στο -5 από τον πρωτοπόρο ΑΠΟΕΛ, ο οποίος επίσης συνέχισε νικηφόρα, επικρατώντας με 7-1 του υποβιβασμένου Εθνικού Άχνας.

Η Αλκή, που παρουσιάστηκε πολύ καλά οργανωμένη στην άμυνα, ζόρισε αρκετά την ΑΕΚ, της έβαλε δύσκολα και λίγο έλειψε να της κάνει τη ζημιά. Το πρώτο ημίχρονο κύλησε ιδανικά για τους φιλοξενούμενους. Όπως τα σχεδίασε ο Σάββας Δαμιανού, έτσι εξελίχθηκε. Η Αλκή έπαιξε με διπλή ζώνη, αμύνθηκε αποτελεσματικά και η ΑΕΚ ήταν μπλοκαρισμένη. Οι φιλοξενούμενοι είχαν ως στόχο να κρατήσουν το μηδέν στην άμυνα τους και να «χτυπήσουν» στις αντεπιθέσεις. Και έτσι έκαναν. Ο Φαμπρίσιο ευστόχησε σε πέναλτι που κέρδισε ο Μπιλάλ μετά από απρόσεκτο παίξιμο του Τρουγιόλς. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να φθάσουν στο γκολ της ισοφάρισης πριν το ημίχρονο αλλά δεν τα κατάφεραν.

Στην επανάληψη ο Ιδιάκεθ έκανε δύο αλλαγές, στην προσπάθεια του να ανατρέψει η ομάδα του το σκορ και να αποφύγει το πατατράκ. Πέρασε στο ματς τους Ακοράν και Τέτε και είδαμε ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο από την ΑΕΚ. Ειδικά ο πρώτος έκανε ό,τι ήθελε στο γήπεδο και ήταν τεράστια η συμβολή του. Ο Τολμές με τα δύο του γκολ (53′, 79′) ήταν το πρόσωπο του αγώνα, αλλά ο Ακοράν ήταν ο κορυφαίος του γηπέδου. Ντεμπούτο με ασίστ για τον Γιάννου, ενώ η Αλκή αν είχε λίγη τύχη στο τέλος θα μπορούσε να «κλέψει» τον ένα βαθμό. Εκπληκτικός ο Πάρντο που έκανε πολλές σωτήριες αποκρούσεις, οι οποίες όμως δεν ήταν αρκετές για να δώσουν βαθμολογικό κέρδος στην ομάδα του.

Ο Τολμές πέτυχε άλλα δύο γκολ, έκανε προσωπικό ρεκόρ φθάνοντας τα 21 στο πρωτάθλημα αλλά και για την ΑΕΚ αφού στο παρελθόν δεν είχε ποδοσφαιριστή να φθάσει αυτό των αριθμό τερμάτων σε μια σεζόν. Ο Γάλλος έβαλε την υπογραφή του σε άλλη μια νίκη της ομάδας του. Με τα δυο γκολ του Τολεμές, η ΑΕΚ πήρε άλλους τρεις σημαντικούς βαθμούς και συνεχίζει την προσπάθεια της για τον τίτλο.

Η Αλκή θα μπορούσε στα τελευταία στάδια του αγώνα να πάρει κάτι από το ματς, αφού στο 87ο λεπτό ο Ντουβεντρού κέρδισε την κεφαλιά μέσα την περιοχή, μετά από κακή συνεννόηση των αμυντικών της ΑΕΚ, κι ενώ η μπάλα κατευθυνόταν στα δίχτυα ο Μοϊσόφ απομάκρυνε τον κίνδυνο. Από εκεί και πέρα, αρκετά καλή η διαιτησία του Αβραάμ Τσούκκα και των βοηθών του. Οι αποφάσεις του δεν επηρέασαν την εξέλιξη του αγώνα. Μοναδική φάση που έκανε λάθος ήταν όταν δεν άφησε πλεονέκτημα σε επίθεση της ΑΕΚ στο δεύτερο ημίχρονο και σταμάτησε το ματς καταλογίζοντας φάουλ. Σωστοί στις υποδείξεις τους οι βοηθοί.

ΑΕΚ (Ιμανόλ Ιδιάκεθ): Κολίνας, Νέλσον, Τρουγιόλς, Μοϊσόφ, Καταλά, Αντωνιάδης (73′ Γιάνννου), Τρισκόφσκι (46′ Τέτε), Λαρένα, Χέφελ (46′ Ακοράν), Τομάς, Τολεμές.

Αλκή Ορόκλινη (Σάββας Δαμιανού): Πάρντο, Φραγκέσκου (84′ Ανδρέου), Θεοχάρους, Ντουβεντρού, Γκλομπάρντ, Μπιλάλ (84′ Χαρή), Ιτουά, Τιγκρουντζά, Μάατσι (63′ Mαλφλουρί), Ρούκα, Φαμπρίσιο.

Σκόρερ: 53′, 79′ Τολμές, 36′ πεν. Φαμπρίσιο.

Κίτρινες: 39′ Τομάς / 89′ Μαλφλουρί.

Αποβολές: -/-.

Στάδιο: AEK Aρένα.

Διαιτητής: Αβραάμ Τσούκκας.

Α’ βοηθός: Κυριάκος Κυριάκου.

Β’ βοηθός: Όμηρος Τζιωρτζής.

Τέταρτος: Κυριάκος Χριστοδούλου.

Παρατηρητής διαιτησίας: Μιχάλης Ιωάννου.



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ