aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΜεγάλος «Χ»αμένος ο ΑΠΟΕΛ

Μεγάλος «Χ»αμένος ο ΑΠΟΕΛ

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑ

Το τελικό αποτέλεσμα δεν αντιπροσωπεύει την εικόνα των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο. Και αυτό γιατί ο ΑΠΟΕΛ ήταν η ομάδα που ήθελε και επιδίωξε τη νίκη περισσότερο από την ΑΕΚ, ήταν η ομάδα που δημιούργησε και έχασε πολλές και συνάμα κλασσικές ευκαιρίες για γκολ και το 0-0 βρίσκει χαμένους τους «γαλαζοκίτρινους».

Από την άλλη η ΑΕΚ με αμυντική τακτική προσπάθησε περισσότερο να «σκοτώσει» το παιχνίδι του ΑΠΟΕΛ παρά να κάνει το δικό της παιχνίδι. Έλειψε από τους γαλαζοκίτρινους η αποτελεσματικότητα αφού δεν αξιοποίησε τις πολλές ευκαιρίες που έφτιαξε.

Κυριάρχος αλλά…

Ο ΑΠΟΕΛ θέλησε να εκμεταλλευτεί από νωρίς την έδρα. Μπήκε δυνατά από το ξεκίνημα στο ντέρμπι, κράτησε μπάλα, πίεσε την ΑΕΚ με αποτέλεσμα να δημιουργήσει πολλές και συνάμα αξιόλογες ευκαιρίες για γκολ. Με τους Ζαχίντ, Εμπεσίλιο και Ντελατόρε σε καλή μέρα, ο ΑΠΟΕΛ αποδιοργάνωσε πολλές φορές την άμυνα της ΑΕΚ η οποία έδειχνε ανήμπορη να τους περιορίσει.

Οι 7 τελικές προσπάθειες και οι σημαντικές αποκρούσεις του Χουάν Πάμπλο κράτησαν το μηδέν στην  άμυνα των φιλοξενούμενων οι οποίοι μόλις 1 φορά κατάφεραν οργανωμένα να φτάσουν με αξιώσεις μπροστά από την εστία του Πέρεζ, το σουτ όμως του Κάσες δεν βρήκε στόχο.

Οι ευκαιρίες των Ντελατόρε και Σάλαϊ στο 45 και στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρος θα μπορούσαν να βάλουν τον ΑΠΟΕΛ σε θέση οδηγού όμως ο Ισπανός τερματοφύλακας της ΑΕΚ είχε αντίθετη άποψη. Πλασματικό το αποτέλεσμα του πρώτου μέρους αφού από την μια ο ΑΠΟΕΛ ήταν η ομάδα που ήξερε τι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο, είχε πλάνο και σωστή τακτική σε αντίθεση με την ΑΕΚ που είχε καθ’ όλο το 45λεπτο παθητικό ρόλο στον αγώνα.

Του έλειψε η αποτελεσματικότητα

Η εικόνα του ΑΠΟΕΛ ακόμα καλύτερη στο δεύτερο ημίχρονο. Τακτικά άριστα παραταγμένο, με συνεχές πρέσινγκ και γρήγορες επιθέσεις ωστόσο η αποτελεσματικότητα είναι αυτή που του στέρησε το γκολ. Έβαλε τρομερή πίεση στην ΑΕΚ, είχε πολλές και συνάμα καλές ευκαιρίες για γκολ όμως δεν μπόρεσε να σκοράρει.

Οι αλλαγές του Δώνη που φρέσκαρε την ομάδα του από νωρίς στο 2ο μέρος δεν βοήθησαν αρκετά με τους Ορ και Αλωνεύτη να μην μπαίνουν στον ρυθμό του αγώνα σε σχέση με τον Ποτέ ο οποίος ήταν κεφάτος αλλά δεν όχι ουσιαστικός.

Ο Χουάν Πάμπλο κράτησε τον ΑΠΟΕΛ στο μηδέν και παράλληλα τον βαθμό της ισοπαλίας στην ομάδα του με τους γαλαζοκίτρινους να αφήνουν δύο βαθμούς στο ΓΣΠ στην μάχη που κάνουν για τον τίτλο.

ΑΠΟΕΛ (Γιώργος Δώνης): Πέρεθ, Νσούε, Πολιάκοφ, Καρλάο, Ιωάννου, Μοράις (68΄ Αλωνεύτης), Φαρίας, Εμπεσίλιο, Ζαχίντ, Σάλαϊ (59΄ Ποτέ), Ντελατόρε (68΄ Ορ)

ΑΕΚ (Ιμανόλ Ιδιάκεθ): Πάμπλο, Νέλσον, Μοϊσόφ, Καταλά, Αντωνιάδης (86΄Μουρίγιο), Λαρένα, Κάσες (80΄ Λαμπάν), Ακοράν, Τομάς (72΄ Χέφελ), Τρισκόφσκι, Γιάννου.

Σκόρερ: –

Κίτρινες: Ιωάννου, Φαρίας / Αντωνιάδης, Κάσες, Μόισοφ, Καταλά

Αποβολές: –

Γήπεδο: ΓΣΠ

Διαιτητής: Σωτηρίου Λούκας

Α’ Βοηθός: Καλογήρου Μάριος

Β’ Βοηθός: Ανδρέου Π. Ανδρέας

4ος: Τσούκκας Αβραάμ

Παρατηρητής Διαιτησίας: Γερασίμου Παναγιώτης



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ