aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΜεγάλη ΑΕΚ «πάτησε» τον ΑΠΟΕΛ! (pics)

Μεγάλη ΑΕΚ «πάτησε» τον ΑΠΟΕΛ! (pics)

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΘΩΜΑ

Μία πολύ μεγάλη νίκη πήρε η ΑΕΚ με 3-1 απέναντι στον ΑΠΟΕΛ στο «ΑΕΚ Αρένα», αφού παρέμεινε στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας, καταδιώκοντας την πρωτοπόρο Ανόρθωση, ενώ άφησε οκτώ βαθμούς από την κορυφή τον ΑΠΟΕΛ (ο οποίος όμως έχει δύο αγώνες λιγότερους). Η ΑΕΚ ήταν καλύτερη, δημιούργησε ευκαιρίες και άξια πήρε τη νίκη, ενώ ο ΑΠΟΕΛ αν και είχε κατοχή δεν απείλησε τους κιτρινοπράσινους στον αγώνα.

Οι γαλαζοκίτρινοι μπήκαν δυναμικά στον αγώνα και στο 11ο λεπτό ο Ποτέ έπιασε την κεφαλιά, μετά από πολύ δυνατή μπαλιά του Αλωνεύτη, αλλά απομακρύνθηκε η μπάλα. Η ΑΕΚ ανέβασε ρυθμό στη συνέχεια και έχασε δύο καλές ευκαιρίες με εκτέλεση φάουλ του Λαρένα στο 22’ και μία προβολή του Τρισκόφσκι στο 27’.

Οι Λαρνακείς κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 32’ όταν ο Τολμές με μία ατομική προσπάθεια έφτασε στην περιοχή του ΑΠΟΕΛ και με δυνατό, εύστοχο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα. Ο Γάλλος σημείωσε και δεύτερο γκολ στο 55’ με πλασέ, μετά από ασίστ του Λαρένα και διαμόρφωσε το 2-0 πριν τη λήξη του ημιχρόνου. Με αναγκαστική αλλαγή αποχώρησαν στο ημίχρονο οι Μουρίγιο (9’) και Λάγο (28’).

Ο προπονητής του ΑΠΟΕΛ έβαλε στο ημίχρονο τους Εμπεσίλιο και Σάλαϊ για να ανεβάσει επιθετικά την ομάδα, αλλά πέραν του γκολ στο 62’, στο οποίο ο ΑΠΟΕΛ μείωσε στο σκορ, με ένα εξαιρετικό σουτ στη κίνηση του Σάλαϊ, ο ΑΠΟΕΛ δεν δημιούργησε άλλες αξιόλογες ευκαιρίες. Η ΑΕΚ με το γκολ του Ακοράν στο 84’  με ένα πολύ καλό σουτ «σκότωσε» το παιχνίδι και πήρε μία πολύ σημαντική νίκη.

Στην επόμενη αγωνιστική του πρωταθλήματος ο ΑΠΟΕΛ θα υποδεχτεί τον Απόλλωνα στο ΓΣΠ (25/10), ενώ η ΑΕΚ θα αγωνιστεί στο Μακάρειο απέναντι στην Δόξα (24/10).

ΑΕΚ (Ιμανόλ Ιδιάκεθ): Κολίνας, Καταλά, Μόισοφ, Μουρίγιο (9’ Αντωνιάδης), Ακοράν, Λαμπάν, Τέτε, Χέφελ, Λαρένα (86’ Νέλσον), Τρισκόφσκι, Τολμές (72’ Κάσες).

ΑΠΟΕΛ (Γιώργος Δώνης): Γκουδίνιο, Μιλάνοφ, Ρουέδα, Μερκής, Λάγο (28’ Αλεξάνδρου), Μοράις, Βινίσιους, Σόουζα (46’ Εμπεσίλιο), Ζαχίντ, Αλωνεύτης (46’ Σάλαϊ), Ποτέ.

Σκόρερ: 32’, 44’ Τολμές, 84’ Ακοράν / 62’ Σάλαϊ.

Κίτρινες: Λαμπάν / Μιλάνοφ, Μερκής.

Κόκκινες: -.

Γήπεδο: «ΑΕΚ Αρένα».

Διαιτητής: Δημήτρης Μασιάς.

Βοηθοί Διαιτητές: Χαράλαμπος Γεωργίου και Νίκος Εγγλέζου.

Τέταρτος: Λεόντιος Τράττου.

Παρατηρητής Διαιτησίας: Μιχάλης Παπαβαρνάβας.

Η ζωντανή περιγραφή του αγώνα:

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ