aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΜε τη Σλόβαν Λίμπερετς η ΑΕΚ! (ούτε... παραγγελία η κλήρωση)

Με τη Σλόβαν Λίμπερετς η ΑΕΚ! (ούτε… παραγγελία η κλήρωση)

Ούτε παραγγελία να έκανε την κλήρωση των πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ η ΑΕΚ. Η ομάδα της Λάρνακας κληρώθηκε με τη Σλόβαν Λίμπερετς, μία από τις αδύναμες ομάδες σε σχέση με τις άλλες ομάδες που είχε να αντιμετωπίσε. Το πρώτο παιχνίδι θα διεξαχθεί στις 18 Αυγούστου και ο επαναληπτικός στις 25.

Η Σλόβαν Λίμπερετς, από την Τσεχία, ιδρύθηκε το 1958. Έδρα της είναι το στάδιο Γιου Νίσι, που βρίσκεται στην πόλη Λίμπερετς. Η Σλόβαν αποτελεί ένα από τα πλουσιότερα ποδοσφαιρικά σωματεία, ενώ είναι η τρίτη ομάδα που έχει πάρει τα περισσότερα τρόπαια, και βρίσκεται πίσω από τις μεγάλες ομάδες της Σπάρτα Πράγας και της Σλάβια Πράγας.

Οι μοναδικοί τίτλοι που έχει κατακτήσει είναι 3 πρωταθλήματα το 2002 και το 2006 και το 2012, δύο κύπελλα, το 2000 και 2015. Η πιο μεγάλη στιγμή στην ιστορία της ήταν η συμμετοχή της στα προημιτελικά του (τότε) ΟΥΕΦΑ τη σεζόν 2001-2002.

Χαρακτηριστικό του ρόστερ της είναι πως οι πλείστοι ποδοσφαιριστές είναι Τσέχοι, εκτός από τρεις Σλοβάκους, έναν Γκανέζο και έναν Νιγηριανό. Την περσινή σεζόν τερμάτισε στην 3η θέση του πρωταθλήματος, τα χρώματα της είναι μπλε και άσπρο, ενώ το γήπεδο της είναι χωρητικότητας 10.000 θέσεων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ