aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαEUROPA LEAGUEΜε Σπαρτάκ Μόσχας η ΑΕΚ (Το προφίλ των Ρώσων)

Με Σπαρτάκ Μόσχας η ΑΕΚ (Το προφίλ των Ρώσων)

ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΠΟΝΗΡΟΥ

Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (15/07) η κλήρωση για τον Γ΄ Προκριματικό Γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, όπου συμμετείχε και η δευτεραθλήτρια ΑΕΚ.

Αν οι “κιτρινοπράσινοι” ξεπεράσουν το εμπόδιο της Κλίφτονβιλ, τότε θα αντιμετωπίσουν τη Σπαρτάκ Μόσχας, με το πρώτο παιχνίδι να διεξάγεται στην Κύπρο.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν στις 28 Ιουλίου και 4 Αυγούστου αντίστοιχα.

image

To προφίλ των Ρώσων:

Η Σπαρτάκ Μόσχας ιδρύθηκε το 1922 και έχει το προσωνύμιο η “ομάδα του Λαού”.

Έδρα της το Otkrytiye Arena, χωρητικότητας 45.360 θέσεων.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για τη νέα σεζόν έδωσε 4 φιλικά παιχνίδια. Κέρδισε με το ίδιο σκορ (2-1) τις Άρσεναλ Τούλα και Ρούνταρ, ενώ επικράτησε με 1-0 της Ίστρα και 2-0 της Σαράγεβο.

Στις 31 Ιουλίου θα αντιμετωπίσει εντός έδρας την Άρσεναλ Τούλα, στην πρεμιέρα του Ρώσικου πρωταθλήματος.

Προπονητής της ο Ντιμίτρι Αλένιτσεφ, ενώ στις τάξεις τις διαθέτει αρκετούς ξένους/κοινοτικούς, όπως τον Ιταλό αμυντικό Μποκέτι, το Γερμανό αμυντικό Τάσι, το Γεωργιανό μέσο Ανανίντζε, το Βραζιλιάνο μέσο Ρομούλο, το Βούλγαρο μέσο Ποπόφ, τον Παραγουανό μέσο Μελχαρέχο, τον Ολλανδό μέσο Προμς και τον Καποβερντινό επιθετικό Ζε Λουίς.

Έχει κατακτήσει 21 πρωταθλήματα (Σοβιετική Ένωση/Ρωσία) και 13 κύπελλα (Σοβιετική Ένωση/Ρωσία).

Κορυφαίες της στιγμές στην Ευρώπη, τη σεζόν 1990-91 όταν έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, όπου αποκλείστηκε από τη Μαρσέιγ, τη σεζόν 1992-93 και πάλι έφτασε μέχρι τα ημιτελικά, αλλά του Κυπέλλου Κυπελλούχων, όπου αποκλείστηκε από την Άντβερπ, ενώ τη σεζόν 1997-98 έφτασε μέχρι τους “4” του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, όπου γνώρισε τον αποκλεισμό από την Ίντερ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ