aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΜ. Γκονθάλεθ για Τσάμπιονς Λιγκ: «Ήταν μη αναμενόμενο, κανείς δεν περίμενε να χάσει ο ΑΠΟΕΛ»

Μ. Γκονθάλεθ για Τσάμπιονς Λιγκ: «Ήταν μη αναμενόμενο, κανείς δεν περίμενε να χάσει ο ΑΠΟΕΛ»

Μεγάλη συνέντευξη στην ισπανική ιστοσελίδα «noticiasdegipuzkoa.eus» παραχώρησε ο Μικέλ Γκονθάλεθ, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη μεγάλη επιτυχία της ΑΕΚ να εξασφαλίσει συμμετοχή στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Όπως είπε, ήταν μη αναμενόμενο να χάσει ο ΑΠΟΕΛ στην τελευταία αγωνιστική και να νικήσουν οι κιτρινοπράσινοι των πρωτοπόρο Απόλλωνα, όμως έγινε…

Όσα δήλωσε ο Μικέλ Γκονθάλεθ:

Πως πάνε τα πράγματα στην Κύπρο; Ανανέωσες για μια ακόμα σεζόν…

«Αυτός θα είναι ο πέμπτος μου χρόνο, έχω προσαρμοστεί. Είναι καλό μέρος. Ξέρω την ομάδα, την πόλη, τη χώρα και είμαι χαρούμενος. Δεν πίστευα ότι θα παίζω μέχρι τα 37 μου χρόνια. Την τελευταία χρονιά δεν έπαιξα όσο τα προηγούμενα χρόνια, αλλά έπαιξα στην τελική ευθεία. Περάσαμε στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Μου προσέφεραν ανανέωση συμβολαίου και εγώ ήθελα να συνεχίσω εδώ. Είμαι χαρούμενος.

Δεν ξέρω αν είναι το ίδιο με παλιά, αλλά έχω την επιθυμία να παίξω, να ανταγωνιστών και να ξεκινήσει η προετοιμασία. Είμαι χαρούμενος που προπονούμαι, δεν είναι κάτι που μου κοστίζει. Δεν πίστευα ότι θα έχω τόσο μακριά καριέρα, για να πω την αλήθεια. Δεν ξέρω γιατί. Δεν είχα αυτό στο μυαλό μου και δεν είναι επειδή δεν μου αρέσει το ποδόσφαιρο, αλλά γιατί πίστευα ότι το σώμα μου δεν θα το επέτρεπε. Αλλά είμαι εδώ. Όσον αφορά τον ρυθμό φυσικά, η Α’ Κατηγορία της Κύπρου δεν συγκρίνεται με την ισπανική, ούτε με τη Β’ Κατηγορία Ισπανίας. Είναι όμως μια διοργάνωση που συνεχώς μεγαλώνει και είναι ανταγωνιστική. Έχω προσαρμοστεί πολύ καλά και αυτό μου έχει επιτρέψει να παίζω ικανοποιητικό αριθμό παιχνιδιών.

Από τότε που ήρθαμε στην Κύπρο, η γυναίκα μου και τα παιδιά μου προσαρμόστηκαν καλά. Έχουμε καλό κλειστό περιβάλλον, με ανθρώπους από την Ισπανία, στην ίδια κατάσταση που ήρθαν από το εξωτερικό. Το περιβάλλον είναι καλό και μας βοήθησε αρκετά. Από όταν ήρθα, η ομάδα μεγάλωσε αρκετά. Με αντιμετωπίζουν με σεβασμό και αυτό είναι πολύ σημαντικό, και με έχει επίσης βοηθήσει. Η Λάρνακα δεν είναι μεγάλη, είναι η τρίτη ή τέταρτη πόλη στην Κύπρο. Είναι παραλιακή. Δεν έχει πολλές επιλογές όπως τη Λευκωσία, η ζωή εδώ είναι πολύ ήσυχη. Οι αποστάσεις είναι μικρές. Δεν ταξιδεύεις πολύ για να παίξεις. Το μεγαλύτερο ταξίδι που μπορείς να κάνεις είναι 1,5 ώρα, από τη μια άκρη του νησιού στην άλλη. Είμαστε καλά και είναι η κατάλληλη επιλογή να ζήσουμε εδώ στα τελευταία χρόνια της καριέρας μου».

Η ΑΕΚ είναι «δημοφιλής» προορισμός για Ισπανούς…

«Όταν έφτασα υπήρχαν περίπου 13 ισπανόφωνοι ποδοσφαιριστές. Η τεχνικός διευθυντής, ήταν ο πρώην ποδοσφαιριστής της Μπιλμπάο, Άντερ Μουρίγιο και πολλοί Ισπανοί προπονητές ήρθαν. Οι μετεγγραφές που γίνονται είναι κυρίως από την ισπανική λίγκα. Φέτος, ο Χοσέ Λουίς Όλτρα θα είναι ο προπονητής μας. Η κύρια γλώσσα εδώ είναι τα ελληνικά και στα αποδυτήρια μιλάμε αγγλικά».

Πως είναι τα ελληνικά σου;

«Προφανώς ξέρω κάποιες λέξεις, αλλά δεν μπορώ να κάνω συζήτηση. Επικοινωνώ με αγγλικά. Είμαι χαρούμενος με το επίπεδο μου, αναλογιζόμενος ότι τέσσερα χρόνια πριν δεν μπορούσα να επικοινωνήσω».

Πως πάει η προετοιμασία;

«Ξεκινήσαμε πριν μια εβδομάδα. Παίζουμε κόντρα στη δανέζικη Μίντιλαντ στις 19 Ιουλίου, για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Για πρώτη φορά στην ιστορία, η ομάδα θα παίξει στη διοργάνωση. Πριν τέσσερα χρόνια, όταν ήρθα παίξαμε στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Ήταν η δεύτερη φορά της ομάδας. Ξεκινάς την προετοιμασία και ξέρεις ότι θα παίξεις το πρώτο ματς στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, σου δίνει κίνητρο, ξέροντας ότι θα αντιμετωπίσουμε ομάδες με πρεστίζ. Δεν είναι σύνηθες για την ΑΕΚ να είναι σε φάση ομίλων. Θα παίξουμε τον πρώτο γύρο, και αν καταφέρουμε να μπούμε σε ευρωπαϊκό όμιλος θα είναι καλά».

Πανηγυρίσατε με στυλ την επιτυχία σας αυτή…

«Ναι. Ήταν η πρώτη φορά και ήταν στην τελευταία αγωνιστική. Ήμασταν τρίτοι και δεύτερος ήταν ο ΑΠΟΕΛ. Έπρεπε να χάσουν και εμείς να κερδίσουμε τον πρωτοπόρο Απόλλωνα. Και έτσι έγινε. Ήταν μη αναμενόμενο. Κανείς δεν περίμενε ο ΑΠΟΕΛ να χάσει, αλλά έγινε».

Πως είναι η ατμόσφαιρα στα γήπεδα της Κύπρου;

«Ζούνε το ποδόσφαιρο με πάθος. Η αλήθεια είναι ότι η ομάδα μας δεν προσελκύει όσο κόσμο όπως ο ΑΠΟΕΛ, η Ομόνοια και η Ανόρθωση. Το γήπεδο μας είναι μικρό, αλλά καλό. Είναι προσαρμοσμένο ώστε να παίζονται ευρωπαϊκοί αγώνες. Είναι παθιασμένοι».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ