aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΛύτρωση στο 90’+4 για την ΑΕΚ, γλίτωσε από νέα γκέλα (video & pics)

Λύτρωση στο 90’+4 για την ΑΕΚ, γλίτωσε από νέα γκέλα (video & pics)

ΤΗΣ ΑΓΑΘΗΣ ΚΛΩΝΑΡΗ

Έβγαλε… Κίβενι από το μανίκι της η ΑΕΚ, τα βάζει με τον εαυτό της η Δόξα. Η ομάδα της Λάρνακας επικράτησε 2-1 των πρασίνων της Κατωκοπιάς με γκολ του Κίβενι στο 90’+4  στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, με τον ποδοσφαιριστή να μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο τέσσερα λεπτά νωρίτερα. Από την άλλη, η Δόξα τα βάζει με την… τύχη της και την αστοχία της καθώς την είδε στα μάτια, σημείωσε σπουδαίες φάσεις, δύο εκ των οποίων κατέληξε στο δοκάρι. Η ΑΕΚ επέστρεψε στις νίκες έπειτα από τρεις ισοπαλίες που προηγήθηκαν κόντρα σε ΑΕΛ, ΕΝΠ και ΑΠΟΕΛ.

Νέος «πονοκέφαλος» προέκυψε για τον Ιδιάκεθ καθώς ο Τρισκόφσκι αποχώρησε τραυματίες στο 70’, ενώ επανήλθε ο Τολμές μετά τον τραυματισμό του αφού η τελευταία φορά που αγωνίστηκε ήταν στις 20 Σεπτεμβρίου. Αποδοκιμασίες στην «Αρένα» με το τελευταίο σφύριγμα από τους φίλους της ΑΕΚ, καθώς παρά τη νίκη, η εικόνα της ομάδας τους δεν ήταν από τις καλύτερες.

Το ματς…

Η Δόξα σημείωνε τις ευκαιρίες, η ΑΕΚ όμως είχε την λύση στο σκοράρισμα. Η ομάδα της Κατωκοπιάς κατέγραψε την πρώτη της φάση στο 6’, όταν ο Καρλίτος βρέθηκε απέναντι από τον Τόνιο και έκανε το πλασέ, όμως ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων απέκρουσε ασταθώς και στην δεύτερη προσπάθεια του Καρλίτος η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι. Δύο λεπτά αργότερα, η απευθείας εκτέλεση του Μπόλιεβιτς είχε την ίδια κατάληξη, και έτσι η ομάδα της Λάρνακας «τιμώρησε» τους πράσινους στο 14’. Ο Τρισκόφσκι με κεφαλιά αξιοποίησε πλήρως την σέντρα του Τάντι και έστειλε τη μπάλα στο πλεκτό του Παρασκευά. Η Δόξα συνέχισε να προσπαθεί, και στο 16’ απείλησε εκ νέου, όμως ο Τόνιο δήλωσε ξανά παρών στο τετ-α-τετ με τον Κάρλος. Στο 43’ καταγράφηκε η ίδια φάση, με τον κίπερ των κιτρινοπράσινων να αποκρούει με το ένα χέρι.

Στο δεύτερο μέρος η Δόξα συνέχισε να έχει τον πρώτο λόγο στις ευκαιρίες και στο 59’ ο Μπόλιεβιτς με δυνατό πλασέ έστειλε τη μπάλα μόλις έξω. Η ομάδα της Κατωκοπιάς βρήκε τον δρόμο για τα δίκτυα στο 76’ μετά από μακρινό σουτ του Ασαμόα, το οποίο χτύπησε στον Τρουγιόλς και κατέληξε στην εστία. Οι πράσινοι συνέχισαν να πιέζουν, ωστόσο στο 80’ ο Καρλίτος αντίκρισε την απευθείας κόκκινη κάρτα από τον Λεόντιο Τράττο, μετά από χτύπημα στο πρόσωπο του Κάσες. Μάλιστα, ο ποδοσφαιριστής της Δόξας ήταν έξαλλος με την απόφαση του ρέφερι και κατά την αποχώρηση του κλώτσησε ότι βρήκε μπροστά του. Η ΑΕΚ κατάφερε να πάρει τη νίκη έπειτα από γυριστή κεφαλιά του Κίβενι στο 90’+4.

ΑΕΚ (Ιμανόλ Ιδιάκεθ): Τόνιο, Τρουγιόλς, Μοϊσόφ, Τάντι, Ιωάννου, Κάσες, Γκαρσία (85′ Κίβενι), Μ. Σπόλιαριτς (64′ Χέφελ), Τέτε, Φιόλιτς, Τρισκόφσκι (70′ Τολμές).

Δόξα (Έντουαρντ Ερανοσιάν): Παρασκευά, Μιντίκκης, Μουκτάρης, Ντερβίτ, Ζε Βαλέντε (69′ Χαραλάμπους), Λουίς Κάρλος (90′ Ίταλο), Μπόλιεβιτς (80′ Χριστοφή), Ασαμόα, Καλό, Παπαφώτης, Μέσκα.

Σκόρερ: 14′ Τρισκόφσκι, 90’+4 Κίβενι / 76′ Ασαμόα

Κίτρινες: Τάντι / Μουκτάρης, Καρλίτος

Αποβολές:

Γήπεδο: ΑΕΚ Αρένα.

Διαιτητής: Λεόντιος Τράττου.

Α’ βοηθός: Μιχάλης Σωτηρίου.

Β’ βοηθός: Γεώργιος Σάββα.

Τέταρτος: Ανδρέας Κωνσταντίνου.

Παρατηρητής διαιτησίας: Μιχάλης Καραϊσκάκης.



ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ