aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΛόρδος: «Είναι αηδία, πείτε τα με τους οργανωμένους»

Λόρδος: «Είναι αηδία, πείτε τα με τους οργανωμένους»

Ο πρόεδρος της ΣΚΟΚ και πρώην πρεσβευτής του Fair Play, Δημήτρης Λόρδος με ανοικτή επιστολή προς τους προέδρους των ποδοσφαιρικών σωματείων θίγει το ζήτημα των συνθημάτων στους τοίχους με βρισιές αηδιαστικού περιεχομένου.

Αναλυτικά η επιστολή

Αγαπητοί Κύριοι,

Αναγκάζομαι να σας απευθύνω την επιστολή αυτή για να θίξω μια κατάσταση που όσο πάει χειροτερεύει και που δυστυχώς έχει σχέση με τους ανεγκέφαλους οπαδούς των σωματείων μας.

Φτάσαμε στο σημείο να μην υπάρχει τοίχος στις πόλεις και στα πλείστα χωριά μας ή πινακίδα τόσο εντός όσο και εκτός πόλεων που να μην είναι γεμάτες συνθήματα, για τις διάφορες ομάδες ή ακόμη και βρισιές αηδιαστικού περιεχομένου και δυστυχώς όλα αυτά προέρχονται από τους οπαδούς των ομάδων μας και κυρίως από μέλη των οργανωμένων οπαδών.

Το αίσχος που παρατηρείται σε όλους τους τοίχους και ταμπέλλες στους δρόμους φυσικά κάποιοι πρέπει σε κάποιο στάδιο να τα σβήσουν ή να τα βάψουν από πάνω, όμως σκέφτηκε ίσως κανένας, το κόστος αυτής της διαδικασίας, τόσο σε ιδιώτες, όσο και στους Δήμους αλλά και στο κράτος;

Και ειλικρινά είναι λυπηρό να μην έχουμε δει ποτέ μας, μια ανακοίνωση από οιονδήποτε Διοικητικό Συμβούλιο σωματείου προς τους οργανωμένους ή γενικά προς τους οπαδούς τους να σταματήσουν αυτό το αίσχος το οποίο, ως χώρα, μας υποβιβάζει σε τριτοκοσμικά επίπεδα…

Χρειάζονται συσκέψεις των σωματείων με τους οργανωμένους τους κυρίως και καθοδήγηση τους στην συνειδητοποίηση ότι αυτή η κατάσταση και αυτό όλο το γράψιμο μας υποβιβάζει ως κράτος. Και θα ήταν καλό να δούμε και καμιά ανακοίνωση από τους οργανωμένους προς τους υπόλοιπους οπαδούς να σταματήσουν αυτή τη βρωμιά. Ας προσφέρουν και αυτοί κάτι θετικό στις ομάδες τους και στον τόπο.

Αλλά όλα πρέπει να κινηθούν από τον Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο του κάθε σωματείου, ιδίως των μεγάλων σωματείων, οι οποίοι πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη, να έρθουν σε διαβούλευση με τους οπαδούς τους, να συζητήσουν, να παρακαλέσουν, να ζητήσουν και να απαιτήσουν, αυτό το αίσχος να σταματήσει.

Εμπρός λοιπόν κύριοι. Η μπάλα είναι στα δικά σας … πόδια!!!

Με εκτίμηση

Δημήτρης Φ. Λόρδος
Πρώην Πρεσβευτής Fair Play

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ