Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΑΕΚ - Σκεντίγια 1-0: Ο χρυσοκέφαλος Ανγκιέλσκι την έστειλε στους «16»! (vid)

ΑΕΚ – Σκεντίγια 1-0: Ο χρυσοκέφαλος Ανγκιέλσκι την έστειλε στους «16»! (vid)

Ο μεγάλος στόχος που υπήρχε απ’ την αρχή επιτεύχθηκε! Η ΑΕΚ στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της League Phase κέρδισε στην «Αρένα» τη Σκεντίγια με 1-0 και προκρίθηκε απευθείας στους «16»!

Τη διαφορά για την ομάδα της Λάρνακας έκανε ο Ανγκιέλσκι, που πέρασε ως αλλαγή και σκόραρε στο 83’. Οι κιτρινοπράσινοι έδειξαν δυσκολία στη δημιουργία φάσεων, ωστόσο όπως αποδείχθηκε ο Πολωνός κράταγε το «κλειδί»! Με δέκα παίκτες ολοκλήρωσαν το ματς οι φιλοξενούμενοι λόγω αποβολής του Λατίφι στο 52’.

Η ΑΕΚ κατέλαβε την όγδοη θέση στο βαθμολογικό πίνακα, όντας αήττητη απ’ το καλοκαίρι, ολοκληρώνοντας με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο αυτή τη διαδικασία. Εφτά γκολ υπέρ και μόλις ένα κατά για την ομάδα της Λάρνακας, που μάζεψε συνολικά δώδεκα βαθμούς.

Με την ολοκλήρωση της League Phase η ΑΕΚ έμαθε και την τετράδα των πιθανών αντιπάλων της στους «16» της διοργάνωσης.  Η ομάδα του Ιδάκεθ θα μπει στην κλήρωση της 27ης Φεβρουαρίου ως ζευγάρι με την Μάιντζ και θα παίξει με έναν από τους νικητές των ζευγαριών Λωζάνη/Κρίσταλ Πάλας – Ζρνίσκι/Σίγκμα Όλομουτς , οι οποίες θα μονομαχήσουν στα πλέι οφ για τους «16». Σημειώνεται πως τα ζευγαρώματα για τον προθάλαμο των «16» θα προκύψουν στην κλήρωση που θα γίνει στις 16 Ιανουαρίου 2016.

Σύμφωνα με το καλεντάρι της ΟΥΕΦΑ, οι αγώνες για τους «16» του Κόνφερενς Λιγκ θα διεξαχθούν στις 12 και 19 Μαρτίου, με τον επαναληπτικό στην Αρένα, καθώς η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία δίνει το πλεονέκτημα του επαναληπτικού στις ομάδες που τερμάτισαν στην πρώτη οκτάδα της League Phase.

Το ματς

Χωρίς πολλές συγκινήσεις κύλισε το πρώτο ημίχρονο στη Λάρνακα. Οι παίκτες του Ιμανόλ Ιδιακέθ κρατούσαν περισσότερο μπάλα, όμως δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν ιδιαίτερα προβλήματα στη Σκεντίγια, η οποία αμυνόταν πολύ καλά.

Μάλιστα οι φιλοξενούμενοι ήταν εκείνοι που έχασαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα. Ο Γουέμπστερ στο 5’ πάτησε περιοχή από αριστερά, ξέφυγε απ’ τα μαρκαρίσματα και σούτατε από διαγώνια θέση. Ο Αλομέροβιτς όμως ήταν σωστά τοποθετημένος έδιωξε σε κόρνερ, με υπερένταση.

Η απάντηης των κιτρινοπράσινων ήρθε στο 16’. Ο Ρούμπιο εκτέλεσε ένα φάουλ απ’ τα αριστερά, μερικά μέτρα εκτός περιοχής, ο Μιλίτσεβιτς αμαρκάριστος εντός περιοχής έπιασε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα πάνω απ’ τα δοκάρια.

Η επόμενη αξιόλογη στιγμή του πρώτου μέρους ήρθε στο 43’, όταν ο Ιβάνοβιτς έστειλε την μπάλα στα δίκτυα με το κεφάλι, σε μια φάση που άρχισε μετά από εκτέλεση φάουλ του Λέδες. Το γκολ ωστόσο δεν μέτρησε γιατί ο Σέρβος ήταν σε θέση οφσάιντ.

Αλλαγή αριθμητικό δεδομένων είχαμε μόλις στο 7’ της επανάληψης. Ο Λατίφι δέχθηκε την απευθείας κόκκινη κάρτα για επικίνδυνο φάουλ πάνω στον Εκπολό.

Αν και έδειχνε να δυσκολεύεται, με την πάροδο του χρόνου το συγκρότημα του Ιμανόλ Ιδιάκεθ ανέβασε στροφές για να βρει το πολυπόθητο γκολ στο 83’. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Λέδες η μπάλα στρώθηκε στον Ανγκιέλσκι που από κοντά άνοιξε το σκορ.

Μέχρι εκείνο το σημείο η μοναδική αξιόλογη φάση της ΑΕΚ στο δεύτερο μέρος ήταν ένα δυνατό σουτ του Γκονζάλες, με τον αντίπαλο κίπερ να διώχνει σε κόρνερ.

Μετά το γκολ του Ανγκιέλσκι δεν άλλαξε κάτι, αφού η ομάδα της Λάρνακας διαχειρίστηκε ιδανικά το υπέρ της προβάδισμα.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΑΕΚ (Ιμανόλ Ιδιάκεθ): Αλομέροβιτς, Εκπολό, Μιλίτσεβιτς, Ρομπέρζ, Γκαρσία (67′ Ανγκελόφκσι), Λέδες, Ναούμ (81′ Γκονζάλες), Μιραμόν, Ιβάνοβιτς, Ρούμπιο (90+1′ Σαμπορίτ), Μπάγιτς (67′ Καμπρέρα).

Στον πάγκο: Παρασκευάς, Δημητρίου, Ιωάννου, Σαμπορίτ, Ανγκιέλσκι, Καμπρέρα, Θωμά, Λουκαίδης, Γερασίμου, Γκονζάλες, Νάλι.

Σκεντίγια (Τζέτον Μπεκίρι): Γκάγιε, Τρούμτσι, Φετάλ, Κακέ, Γουέμπστερ, Ραμαντάνι, Κάκα, (59′ Αλάσαν) Σπαχίου (70′ Μαζάρι), Ζεινουλάι, Λατίφι, Ιμπαρχίμ (59′ Τάμπα).

Στον πάγκο: Αμζάι, Μπέλιτσα, Αλάσαν, Ραμαντάνι, Αντέμι, Κρασνίκι, Μουράτι, Μαζάρι, Αγιετόβικ, Μελίκι, Κάμπα Γιακούπι, Ταμπά.

Σκόρερ: 83′ Ανγκιέλσκι / –

Κίτρινες: 58′ Εκπολό / 42′ Τρούμτσι.

Αποβολές: – / 52′ Λατίφι.

Διαιτητής: Μανφρέντας Λουκγιαντσούκας

Α’ Βοηθός: Μανγκίρντας Μιράουσκας

Β’ Βοηθός: Αλεξάντρας Στεπάνοβας

4ος: Βίλιους Παουλάουσκας

VAR: Ντονάτας Σίμενας

AVAR: Ορέστας Αμπραμαβίτσιους

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Σέντρα στο ματς.

4′ Νωρίς στο παιχνίδι η ΑΕΚ δείχνει τις προθέσεις της. Οι παίκτες του κ. Ιδιακέθ κέρδισαν μέτρα στο γήπεδο και προσπαθούν να απειλήσουν με οργανωμένες επιθέσεις.

5′ Η Σκεντίγια είναι που θα χάσει την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα. Ο Γουέμπστερ πάτησε περιοχή από αριστερά, ξέφυγε απ’ τα μαρκαρίσματα και σούτατε από διαγώνια θέση. Ο Αλομέροβιτς σωστά τοποθετημένος έδιωξε σε κόρνερ, με υπερένταση.

10′ Παιχνίδι αντεπιθέσεων επιλέγουν οι φιλοξενούμενοι, που δίνουν μεγάλη έμφαση στην αμυντική τους λειτουργία.

16′ Κλασική χαμένη ευκαιρία για την ΑΕΚ! Ο Ρούμπιο εκτέλεσε ένα φάουλ απ’ τα αριστερά, μερικά μέτρα εκτός περιοχής, ο Μιλίτσεβιτς αμαρκάριστος εντός περιοχής έπιασε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα πάνω απ’ τα δοκάρια.

21′ Χαμηλός ο ρυθμός, κυρίως λόγου του ότι η Σκεντίγια αμύνεται μαζικά. Καλύτερα πατάει η ΑΕΚ, όμως δυσκολεύεται να απειλήσει σε κανονική ροή αγώνα.

28′ Παιχνίδι χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις έως τώρα. Πέραν απ’ το μέτριο ρυθμό, απουσιάζει σε μεγάλο βαθμό η ένταση εντός αγωνιστικού χώρου.

35′ Ο Ιμανόλ Ιδιακέθ σίγουρα περιμένει περισσότερα απ’ τους παίκτες του, κυρίως όσον αφορά στην επιθετική λειτουργία.

40′ Πολύ άστοχο το σουτ του Μιραμόν μερικά μέτρα εκτός περιοχής.

42′ Την πρώτη κίτρινη του αγώνα είδε ο Τρούμτσι για φάουλ στον Γκαρσία.

43′ ΓΚΟΛ με τον Ιβάνοβιτς για την ΑΕΚ! Μετά από εκτέλεση φάουλ του Λέδες, η μπάλα δεν απομακρύνθηκε αποτελεσματικά και ο Ιβάνοβιτς από κοντά σκόραρε με το κεφάλι.

44′ Το τέρμα ακυρώνεται, αφού ο Σέρβος ήταν σε θέση οφσαίντ. Παραμένει το 0-0.

Λήξη πρώτου μέρους.

Άρχισε το δεύτερο ημίχρονο.

50′ Ίδιο το σκηνικό στα πρώτα στάδια της αναμέτρησης. Η ΑΕΚ κρατά μπάλα και ψάχνει τρόπους να απειλήσει.

52′ Απευθείας κόκκινη κάρτα στον Λατίφι για επικίνδυνο φάουλ πάνω στον Εκπολό. Σωστός ο διαιτητής.

54′ Αλλαγή δεδομένων στο παιχνίδι και έχει ενδιαφέρον να δούμε πως η ΑΕΚ θα εκμεταλλευτεί το υπέρ της προβάδισμα.

59′ Διπλή αλλαγή για τη Σκεντίγια. Έξω οι Κάκα και Ιμπραχίμ, μέσα οι Αλάσαν και Τάμπα.

60′ Κακό άστοχο σουτ απ’ τον Λέδες μερικά μέτρα εκτός περιοχής.

67′ Πρώτες αλλαγές από τον Ιμανόλ Ιδιακέθ. Έξω οι Γκαρσία και Μπάγιτς. Μέσα οι Κάμπρερα και Ανγκιέλσκι.

69′ Άστοχο σουτ από τον Μιλίτσεβιτς.

70′ Έξω ο Σπαχίου, μέσα ο Μαζάρι.

71′ Δεν έχει μπορέσει έως τώρα να εκμεταλλευτεί το υπέρ της προβάδισμα η ΑΕΚ. Με τα υπάρχοντα δεδομένα είναι στη δέκατη θέση του Κόνφερενς Λιγκ. 

76′ Άστοχη κεφαλιά του Εκπολό, μετά από εκτέλεση κόρνερ.

77′ Νέο άστοχο σουτ για λογαριασμό της ΑΕΚ. Ο Ρούμπιο αυτή τη φορά.

78′ Κίτρινη στον Εκπολο. Πρώτη για παίκτη της ΑΕΚ.

79′ Στην ενδέκατη θέση υποχώρησε η ομάδα της Λάρνακας λόγω του ότι σκόραρε η Κρίσταλ Πάλας. Είναι σημαντικό να ανεβάσουν στροφές οι παίκτες του κ. Ιδιακέθ για να βρουν το γκολ.

81′ Στη θέση του Ναούμ πέρασε ο Γκονζάλες.

82′ Τρομερή ευκαιρία για το συγκρότημα του Ιμανόλ Ιδιακέθ. Ο Γκονζάλες έκανε ένα δυνατό σουτ και ανάγκασε σε δύσκολη επέμβαση τον Γκάγιε.

83′ ΓΚΟΛ για την ΑΕΚ με τον Ανγκιέλσκι. Ο Λέδες εκτέλεσε το κόρνερ, η μπάλα στρώθηκε στον Πολωνό φορ, ο οποίος από κοντά άνοιξε το σκορ. Η ομάδα της Λάρνακας βρήκε το τέρμα που έψαχνε και καλείται τώρα να διαχειριστεί το υπέρ της προβάδισμα.

85′ Στην έβδομη θέση ανέβηκαν οι κιτρινοπράσινοι και με τα υπάρχοντα δεδομένα προκρίνονται απευθείας στους 16!

90′ Έξι λεπτά ο επιπρόσθετος χρόνος. Κάνει διαχείριση η ΑΕΚ.

90+1′ Έξω ο Ρούμπιο, μέσα ο Σαμπόριτ.

93′ Η Σκεντίγια δεν πιέζει για γκολ, αφού όπως είναι τώρα τα πράγματα προκρίνετια ως 23η! Δεν θέλει να ρισκάρει και να δεχθεί δεύτερο γκολ.

94′ Απίστευτα χαμηλός ο ρυθμός.

Λήξη αγώνα. Η ΑΕΚ προκρίθηκε απευθείας στους 16 του Κόνφερενς Λιγκ!

Μείνετε ενημερωμένοι με όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, μέσα από το Philenews.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ