aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΛες και δεν γνώριζαν λέξη για τον «Στάβλο του Αυγεία»

Λες και δεν γνώριζαν λέξη για τον «Στάβλο του Αυγεία»

Ήταν να μην χαρακτηρίσει τη διαφθορά στο κυπριακό ποδόσφαιρο σαν τον «Στάβλο του Αυγεία» ο ΠτΔ Νίκος Αναστασιάδης, στις ετήσιες βραβεύσεις των Αρίστων Αθλητών από την ΕΑΚ τον περασμένο Ιανουάριο. Από τότε μέχρι σήμερα, ο χαρακτηρισμός αυτός αναφέρθηκε δεκάδες φορές και με διάφορους τρόπους, από ποδοσφαιρικούς παράγοντες, νομικούς, αθλητικούς συντάκτες, πολιτικούς, μέλη της Αστυνομικής Δύναμης και πολλούς άλλους. Και για πολύ καιρό ακόμα, θα ακούμε και θα διαβάζουμε αναφορές για τον «Στάβλο του Αυγεία».

Ποιός σου το έλεγε Αυγεία μου ότι σε ένα μικρό νησί νοτιοδυτικά της Ελλάδας, που πολλοί θέλουν να πιστεύουν πως είναι Κράτος κανονικό, θα γινόσουν πιο διάσημος από ποτέ άλλοτε στο παρελθόν. Πάντως, αρκετοί δίνουν την εντύπωση ότι τώρα έψαξαν κάπως και έμαθαν ποιος είναι ο Αυγείας και τι έγινε με τον στάβλο του στην Ελληνική Μυθολογία. Εξ ου και ο ζήλος που προκύπτει να το αναφέρουν τόσο συχνά, λες κι αναζητούν τρόπο να το κάνουν.

Άλλοι, δε, στην γεμάτη έλλειψη από Παιδεία κοινωνία που ζούμε, είναι δεδομένο ότι εκεί έξω χιλιάδες άτομα δεν γνωρίζουν λέξη για τον Αυγεία και τον στάβλο του. Στο σχολείο είτε σταμάτησαν να διδάσκονται οι άθλοι του Ηρακλή, είτε το μάθημα της Ελληνικής Μυθολογίας ταλαιπωρείται αφάνταστα από το σκασιαρχείο.

Χ. Θ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ