aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Λεπτομέρειες για το οριστικό ξεκαθάρισμα

TOY MAΡΙΟΥ ΠΟΛΥΔΩΡΟΥ

Ο Κεραυνός ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι της 17ης αγωνιστικής στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος καλαθόσφαιρας. Στο παιχνίδι που έγινε το βράδυ της Παρασκευής στο “Κ. Παπαέλληνας”, επικράτησε του ΑΠΟΕΛ με 78-69 και έτσι, έκανε ένα ακόμη καθοριστικό βήμα για να τερματίσει στην κορυφή, με το τέλος της κανονικής περιόδου. Πάντως το ΑΠΟΕΛ, αν και έχασε και η Ένωση νίκησε, πολύ δύσκολα πλέον θα μετακινηθεί από την 3η θέση.

Όσο για το πώς πήγε το παιχνίδι, το ΑΠΟΕΛ ήταν καλύτερο στο πρώτο μισό, αλλά πάντα είναι η επανάληψη το καθοριστικό διάστημα που καθορίζει το νικητή στους αγώνες που είναι ντέρμπι. Αυτό έκανε λοιπόν ο Κεραυνός και κρατώντας ένα συνεχόμενο προβάδισμα από το ξεκίνημα της 3ης περιόδου, θα τολμούσαμε να πούμε ότι η νίκη του ήταν δίκαια.

Το εντυπωσιακό; Ο Κεραυνός κερδίζει για τέταρτη φορά φέτος τους γαλαζοκίτρινους, στις ισάριθμες φετινές, μεταξύ των δυο “αιώνιων αντιπάλων” αναμετρήσεις!

Έχουμε όμως την πεποίθηση ότι στο ΑΠΟΕΛ… επιφυλάσσονται για τα πλέι-οφ, όπως έγινε πάμπολλες φορές το παρελθόν! Φθάνει βέβαια να συναντηθούν και εκεί οι δυο ομάδες για να έχουν την ευκαιρία να το αποδείξουν οι γαλαζοκίτρινοι.

Κορυφαίος του ντέρμπι ο Αμπουκάρ, όχι μόνο λόγω των 22 πόντων που σκόραρε!

Απόλλων-ΕΝΠ 47-78: Εύκολο πέρασμα για την Ένωση από την έδρα του αποδεκατισμένου Απόλλωνα. Βέβαια το παιχνίδι δεν αντέχει και σε πολλή κριτική. Η ουσία για την ομάδα του Παραλιμνίου είναι η νίκη και μόνο αυτή, με την οποία εξασφάλισε και μαθηματικά μιαν θέση στην πρώτη 4αδα του πρωταθλήματος και τη συμμετοχή της στα πλέι-οφ. Η κυριαρχία της νικήτριας σε αυτό το παιχνίδι… σφραγίστηκε κατά το δεύτερο ημίχρονο του αγώνα, που έγινε την Παρασκευή.

ΕΘΑ-ΑΕΚ 75-89: Εύκολη επικράτηση και για την πρωταθλήτρια, στο Σαββατιάτικο παιχνίδι που έγινε στο “Τ. Παπαδόπουλος-Ελευθερία”. Η ουσία για το συγκρότημα του Λίνου Γαβριήλ, ήταν βέβαια η καθαυτό νίκη, (την οποία πήρε χωρίς να κάνει κάτι το εξαιρετικό), με την οποία εξασφάλισε τη 2η θέση τη στιγμή που για την ΕΘΑ, οι ευκαιρίες με τον ανάλογο χρόνο συμμετοχής στους νεαρούς συνεχίστηκε και σε αυτό το παιχνίδι.

Η συνέχεια: Απόλλων-ΕΘΑ (04/03, 17:00), ΕΝΠ-Κεραυνός (04/03, 19:00), ΑΠΟΕΛ-ΑΕΚ (05/03, 15:30).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ