aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΛεμεσιανοί και Λαρνακείς, έκαναν «Χ»αρούμενο τον ΑΠΟΕΛ! (vid & pics)

Λεμεσιανοί και Λαρνακείς, έκαναν «Χ»αρούμενο τον ΑΠΟΕΛ! (vid & pics)

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Με τον Αρουμπαρένα να σκοράρει στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης, η ΑΕΛ γλύτωσε την ήττα από την ΑΕΚ, με την οποία συμβιβάστηκε στο 1-1 στο μεγάλο ντέρμπι της 23ης αγωνιστικής στο Τσίρειο.

Η ΑΕΚ για 78’ λεπτά είχε το προβάδισμα χάρις σε γκολ του Τρισκόφσκι (13’), αλλά ο Βάσκος επιθετικός των γαλαζοκίτρινων, αρνήθηκε πεισματικά να χάσει η ομάδα του, αφού έσωσε την παρτίδα στα τελευταία λεπτά (90’ + 1) ενώ αν ήταν τυχερός, ένα λεπτό αργότερα μπορούσε να χαρίσει και μία σπουδαία επιτυχία στην ΑΕΛ.

Μεγάλος κερδισμένος ο ΑΠΟΕΛ, αφού μετά την χθεσινή του νίκη με 1-0 απέναντι στην Καρμιώτισσα, σε συνδυασμό με το «Χ» στο Τσίρειο αύξησε τη διαφορά στη βαθμολογία και απομακρύνθηκε κι άλλο από τους Λεμεσιανούς και Λαρνακείς διώκτες του.

Αν και άρχισε πιο επιθετικά στην αναμέτρηση η ΑΕΛ, η ΑΕΚ όταν ισορρόπησε άρχισε να γίνεται απειλητική και κατάφερε να ανοίξει πρώτη το σκορ σε μία φάση όπου η άμυνα των γαλαζοκίτρινων αν ήταν πιο προσεκτική μπορούσε να αποφύγει το μοιραίο.  Στο 13’ ο Μπόλιεβιτς εκτέλεσε φάουλ από αριστερά και ο Τρισκόφσκι κέρδισε στριφτή κεφαλιά και χωρίς να έχει δυνατή φόρα, πέρασε από δύο αμυντικούς και τον Ρομό και κατέληξε βασανιστικά στα δίκτυα.

Το γκολ αφύπνισε τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΛ, αλλά μέχρι εκεί αφού η υπεροχή τους μέχρι την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου δεν καρποφόρησε με ισοφάριση και πέραν από μία καλή φάση με τον Πίτι στο 36’ και ένα δοκάρι του Ζούνιορ στο 39’, οι γαλαζοκίτρινοι δεν κατέγραψαν άλλες αξιόλογες στιγμές και το 1-0 υπέρ των κιτρινοπράσινων έμεινε αναλλοίωτο.

Όπως τελείωσε το πρώτο ημίχρονο, έτσι άρχισε και το δεύτερο για την ΑΕΛ, με τους γαλαζοκίτρινους να πιέζουν και να δημιουργούν κάποιες καλές φάσεις για ισοφάριση. Η ομάδα του Ιμανόλ Ιδίακεθ βρήκε τα πατήματά της μετά το πρώτο δεκάλεπτο στην επανάληψη και για σημαντικό χρονικό σημείο είχε τον έλεγχο της αναμέτρησης. Ψάχνοντας εναγωνίως το γκολ της ισοφάρισης, η ομάδα το Πάμπου Χριστοδούλου ανέβασε στροφές στο τελευταίο 15λεπτο του ματς έχοντας και αριθμητική υπεροχή λόγω αποβολής του Μοϊσόφ με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 72’.

Η ΑΕΛ πίεζε σε τέτοιο βαθμό, που φαινόταν πως με λίγη τύχη και περισσότερο ποσοστό ευστοχίας, θα έφθανε στην ισοφάριση, ενώ βοήθησαν και οι κινήσεις του Χριστοδούλου (εσωτερικές κι εξωτερικές). Έτσι κι έγινε λοιπόν, αφού στις καθυστερήσεις (90’ + 1), ο Αρουμπαρένα με κεφαλιά μετά από μπαλιά του Σάσι, ισοφάρισε σε 1-1, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Γιωργαλλίδης απέκρουσε θεαματικά άλλη μία κεφαλιά του Βάσκου φορ της ΑΕΛ. Το 1-1 ήταν το αποτέλεσμα του αγώνα και ασφαλώς αυτό βόλεψε τον ΑΠΟΕΛ που απομακρύνθηκε κι άλλο στην πρώτη θέση.

Δείτε πιο κάτω την ταυτότητα και το live της αναμέτρησης…

ΑΕΛ (Πάμπος Χριστοδούλου): Ρομό, Αϊρόσα, Ζούνιορ (78′ Μπλάνκο), Λαφράνς, Φορτούνα, Μέσκα, Νικολάου (70′ Σαβάν), Σοάρες (84′ Γεωργιάδης), Σάσι, Πίτι, Αρουαμπαρένα.

ΑΕΚ (Ιμανόλ Ιδίακεθ): Γιωργαλλίδης, Ακοράν (79′ Τρουγιόλς), Μοϊσόφ, Καταλά, Μουρίγιο, Γκαρίδο, Μπόλιεβιτς, Λαμπάν, Λαρένα, Τρισκόφσκι (90′ Μυτίδης), Φλοριάν.

Σκόρερ: 90′ + 1 Αρουαμπαρένα / 13′ Τρισκόφσκι.

Κίτρινες: Λαφράνς, Αρουαμπαρένα / Γκαρίδο, Φλοριάν, Γιωργαλλίδης.

Αποβολές: Μοϊσόφ (δύο κίτρινες).

Στάδιο: Τσίρειο.

Διαιτητής: Βασίλης Δημητρίου.

Α’ βοηθός: Σωτήρης Βίκτωρος.

Β’ βοηθός: Χαράλαμπος Χαραλάμπους.

Τέταρτος: Χρίστος Νικολαΐδης.

Παρατηρητής διαιτησίας: Χρίστος Σκαπούλλης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ