aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΛάρνακα – Βαρκελώνη… ένα τσιγάρο δρόμος

Λάρνακα – Βαρκελώνη… ένα τσιγάρο δρόμος

Ο δίαυλος επικοινωνίας ανάμεσα σε ΑΕΚ και Βαρκελώνη άνοιξε από το καλοκαίρι του 2010. Ο Ζόρντι Κρόιφ προσελήφθη, τότε, στο πόστο του τεχνικού διευθυντή των κιτρινοπράσινων και άρχισαν τα επόμενα χρόνια να φτάνουν στη Λάρνακα ποδοσφαιριστές κυρίως από την Ολλανδία και την Ισπανία. Λίγα χρόνια μετά, όταν ο Ολλανδός, ο οποίος είχε αποχωρήσει από τους Λαρνακείς, πρότεινε τον Τσάβι Ρόκα στη διοίκηση Άντρου Καραπατάκη αυξήθηκαν κατακόρυφα οι ποδοσφαιριστές από την ιβηρική χώρα.

Έκτοτε, με βάση την Καταλωνία, η ΑΕΚ θύμιζε μετά από κάθε μετεγγραφική περίοδο ισπανική παροικία. Εν πολλοίς, ποδοσφαιριστές που πέρασαν από ομάδες της Βαρκελώνης, μα και από άλλες εθνικότητες ή αυτόνομες κοινότητες (Ισπανοί, Βάσκοι, Ανδαλουσιανοί κ.λπ.) εντάσσονταν στο έμψυχο δυναμικό.

Όπως πολλές φορές ειπώθηκε ή γράφτηκε, η καλή σχέση των κιτρινοπράσινων με τον Κρόιφ δεν έπαψε ποτέ να υφίσταται και δεν ήταν λίγες οι φορές που προσέφερε βοήθεια στους Λαρνακείς όταν του ζητήθηκε. Έτσι, η πρόσφατη πρόσληψή του στο πόστο του συμβούλου στρατηγικής της Μπαρσελόνα και η επιστροφή του Ρόκα στην ΑΕΚ αποτελούν συγκυρία που αναμένεται να φανεί χρήσιμη.

Όχι μόνο ασφαλώς για το τρέχον καλοκαίρι. Έχοντας τον δικό τους άνθρωπο στην «καρδιά» της προσφιλούς αγοράς τους, οι Λαρνακείς μπορούν να επωφεληθούν όταν θα επιχειρήσουν να χτυπήσουν πόρτες που δύσκολα ανοίγουν. Αναφερόμαστε σε ποδοσφαιριστές περιωπής του σημερινού προπονητή της ΑΕΚ, Νταβίδ Καταλά.

Επί προεδρίας Κώστα Μιχαηλίδη και με τεχνικό διευθυντή τον Κέβιν Χόφλαντ, το 2012, ο Καταλανός είπε «όχι» αρχικά στους Λαρνακείς. Η παρέμβαση όμως του Κρόιφ, ο οποίος τότε ήταν στη Μακάμπι Τελ Αβίβ, άλλαξε τα δεδομένα και ντύθηκε στα κιτρινοπράσινα ένας από τους καλύτερους αμυντικούς που αγωνίστηκαν ποτέ στα κυπριακά γήπεδα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ