aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΛαρένα… προ του τέλους μακάριζε! (pics & vids)

Λαρένα… προ του τέλους μακάριζε! (pics & vids)

Σπουδαία νίκη για την ΑΕΚ στο ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ και μάλιστα με ανατροπή! Οι κιτρινοπράσινοι βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο πρώτο μέρος, όμως στην επανάληψη έβγαζαν… φωτιές και με γκολ των Μυτίδη και Λαρένα, πήρε σπουδαίο τρίποντο που την κρατάει στο κυνήγι του τίτλου. 

Όσο για το ματς, τι ώρα είπαμε τελειώνει ένα παιχνίδι; Με το τελικό σφύριγμα του διαιτητή… Κάτι που προφανώς αγνόησε ο ΑΠΟΕΛ και εισέπραξε μια… περιποιημένη ήττα, η τρίτη μόλις στο τρέχον πρωτάθλημα.

Ο ΑΠΟΕΛ, ενώ κρατούσε μια σπουδαία νίκη στα χέρια του μέχρι το 81ο λεπτό (Νούνο Μοράις 8’), ήλθε αρχικά ο Νέστορας Μυτίδης να εκμεταλλευτεί την γκέλα των αμυντικών των γαλαζοκιτρίνων για να φέρει το ματς στα ίσα (81΄) και στο 90’ + 2 ο Χόρχε Λαρένα (ανανέωσε στην ΑΕΚ για άλλον ένα χρόνο) με αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ έγραψε τον επίλογο! Η ΑΕΚ πήρε μια σημαντική νίκη (2-1) που τη διατηρεί στο κόλπο της κατάκτηση του τίτλου, καθώς μείωσε τη διαφορά από την κορυφή στο -6.

Στην τρίτη τελική προσπάθειά τους για γκολ, οι γαλαζοκίτρινοι ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ διά ποδός Μοράις, παίρνοντας γερή ώθηση με το «καλημέρα» (8΄). Και με αυτό δεν σημαίνει πως ήταν όλα μέλι-γάλα. Οι φιλοξενούμενοι αναπτύχθηκαν μονοδιάστατα στο πρώτο μέρος και εν τέλει προβλέψιμα. Δηλαδή η μπάλα πήγαινε στους χαφ, από εκεί έσκαγε στα δεξιά όπου δέσποζε η μορφή του Γιαννιώτα, επιχειρώντας τη σέντρα. Κάπως έτσι προήλθε και το γκολ (για να ακριβολογούμε).

Από τα αριστερά ο Μπαράλ τα είχε χαμένα, με την έμπνευση του Κρίστιανσεν να μην αποδίδει τα προσδοκώμενα. Οι μονομάχοι συγκέντρωσαν αρκετούς παίκτες στη μεσαία γραμμή, σε μια προσπάθειά τους να ελέγξουν την κυκλοφορία της μπάλας. Προοδευτικά οι γηπεδούχοι άρχισαν να συμπεριφέρονται πιο σωστά στον αγωνιστικό χώρο, εξού και οι τέσσερις καλές στιγμές που δημιούργησαν από το διάστημα 12’ έως 23’.

Αντέδρασαν δηλαδή και υπήρχαν διαστήματα που ανανέωσαν επιθέσεις, αλλά έλειπε το καθαρό μυαλό στην τελική πάσα ή σουτ. Ο ΑΠΟΕΛ αναζητούσε συνεχώς το αβίαστο λάθος για να το εκμεταλλευτεί, εκδηλώνοντας γρήγορες επιθέσεις. Σημειώθηκαν δύο φάσεις στις οποίες εάν οι Σωτηρίου και Μπαράλ ενεργούσαν καλύτερα, θα μπορούσε να γίνει ξανά η… ζημιά στην ΑΕΚ.

Και στο δεύτερος μέρος; Πλήρης η κυριαρχία των γηπεδούχων. Εάν εξαιρέσουμε το τετ α τετ του Εμπεσίλιο του 78ο λεπτό, από εκεί και πέρα οι γαλαζοκίτρινοι ήταν ακίνδυνοι. Έπαιξαν εν ολίγοις με τη φωτιά, με τις αλλαγές του Κρίστιανσεν να μην πιάνουν τόπο. Αντίθετα, οι γηπεδούχοι, από τη στιγμή που ισοφάρισαν και απέμεναν αρκετά λεπτά πριν το τέλος, πίεσαν ακόμη περισσότερο τον αντίπαλο και με εκτέλεση στατικής φάσης… τον πλήγωσαν βαριά, όπως ακριβώς είχαν πάθει αυτοί την προηγούμενη αγωνιστική από τον Απόλλωνα.

Δείτε πιο κάτω την ταυτότητα και το live της αναμέτρησης!

ΑΕΚ (Ιμανόλ Ιδίακεθ): Γιωργαλλίδης, Ορτίθ, Καταλά, Μουρίγιο, Γκαρίδο, Τέτε (72′ Τέτε), Λαρένα, Λαμπάν (72′ Τομάς), Χέφελ (78′ Μυτίδης), Ακοράν, Φλοριάν.

ΑΠΟΕΛ (Τόμας Κρίστιανσεν): Βάτερμαν, Μιλάνοφ, Αστίθ, Ιωάννου, Λάγο, Γιαννιώτας (58′ Αλωνεύτης), Μοράις, Κάνιας, Μπαράλ, Μπερτόλιο (66′ Εμπεσίλιο), Σωτηρίου.

Γήπεδο: ΑΕΚ Αρένα.

Σκόρερ: 81′ Μυτίδης, 90′ + 2 Λαρένα / 8′ Μοράις.

Κίτρινες: 51′ Χέφελ, 54′ Μουρίγιο, 78′ Μυτίδης / 54′ Γιαννιώτας.

Αποβολές-/-.

Διαιτητής: Δημήτρης Μασιάς.

Α’ Βοηθός: Χαράλαμπος Χαραλάμπους.

Β’ Βοηθός: Ανδρέας Π. Ανδρέου.

4ος: Χαράλαμπος Σκαπούλλης.

Παρατηρητής διαιτησίας: Ανδρέας Δημητρίου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ