aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΚύπρος: Το πιο εξαρτημένο πρωτάθλημα στους ξένους σκόρερ και η ΑΕΚ με 100%!

Κύπρος: Το πιο εξαρτημένο πρωτάθλημα στους ξένους σκόρερ και η ΑΕΚ με 100%!

Όταν το κυπριακό πρωτάθλημα βρίσκεται στην κορυφή της λίστας που έκανε το Διεθνές Κέντρο Αθλητικών Σπουδών, αναφορικά με το πόσο εξαρτημένο είναι από τους ξένους ποδοσφαιριστές, τότε τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Είναι όμως μια πραγματικότητα που κανείς δεν μπορεί να προσπεράσει.

Το CIES, που βρίσκεται στην Ελβετία και δημιουργήθηκε το 1995 ως κοινοπραξία της FIFA με το Πανεπιστήμιο του Νοσατέλ, στην τελευταία του μελέτη (258) συμπεριέλαβε τα 27 ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και ανέλυσε το ποσοστό των γκολ που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της τρέχουσας σεζόν από τους ξένους παίκτες. Και όπως θα έχετε καταλάβει, η Κύπρος καταλαμβάνει την… αρνητική πρωτιά με ποσοστό 86,8%, μπροστά από την Τουρκία (80,7%) και την Αγγλία (68,8%).

Όπως σημειώνεται στην έρευνα, κανένας από τους δέκα πρώτους σκόρερ του πρωταθλήματος μας δεν είναι Κύπριος, ενώ ξεχωρίζει την περίπτωση της ΑΕΚ, καθώς όλα τα γκολ τα σημείωσαν μόνο ξένοι παίκτες. Η ομάδα της Λάρνακας, λοιπόν, με ποσοστό 100% είναι με διαφορά η πιο εξαρτημένη σε ό,τι αφορά στα γκολ που πετυχαίνει από οποιανδήποτε άλλη ομάδα στην Ευρώπη (!), με την Αλκή να είναι η λιγότερο εξαρτημένη στην Κύπρο έχοντας ποσοστό 50%.

Ο σχετικός πίνακας του CIES που ακολουθεί είναι αρκετά διαφωτιστικός…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ