aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΚύπρος: «Παρέλαση» μετεγγραφών και ράβε – ξήλωνε με ποσοστό 55,3%

Κύπρος: «Παρέλαση» μετεγγραφών και ράβε – ξήλωνε με ποσοστό 55,3%

Στη δεύτερη θέση από τα 31 κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης με τις περισσότερες μετεγγραφές παικτών σε κάθε σεζόν είναι η Κύπρος. Σύμφωνα με τα στοιχεία της 49ης έρευνας του Διεθνούς Παρατηρητηρίου Ποδοσφαίρου (CIES) το 55,3% των ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται σε μία αγωνιστική περίοδο στο εγχώριο πρωτάθλημα είναι νεοφερμένοι. Περισσότερες μετεγγραφές απ’ ότι στην Κύπρο πραγματοποιούνται μόνο στη Ρουμανία, η οποία έχει ποσοστό «νεοσυλλέκτων» 58,2%.

Η «ανακύκλωση» ποδοσφαιριστών από τις κυπριακές ομάδες δίνει και παίρνει κάθε χρόνο με την τακτική του ράβε – ξήλωνε να αποτελεί κακή συνήθεια για αρκετούς συλλόγους στο νησί. Ο μέσος όρος παρουσίας ενός παίκτη σε μία κυπριακή ομάδα δεν ξεπερνά τα δύο χρόνια και αυτό αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα στη δημιουργία ομοιογένειας. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως στα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης (Πριμέρα Ντιβιζιόν, Μπουντεσλίγκα, Πριμέρα Ντιβιζιόν) δεν ξεπερνά το 40%.

Διαβάστε επίσης: Έρευνα CIES: «Φωλιά» ξένων παικτών η Κύπρος, 2ο πιο «γερασμένο» πρωτάθλημα

Αναλυτικά ο κατάλογος με το ποσοστό νεοφερμένων παικτών στα 31 κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ