aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΚύπρος – Ελλάδα 1-0: Ζωντανή για παραμονή με γουρλή Κετσπάγια

Κύπρος – Ελλάδα 1-0: Ζωντανή για παραμονή με γουρλή Κετσπάγια

Η εποχή Τιμούρ Κετσπάγια άρχισε με νίκη για την Κύπρο, που επικράτησε 1-0 της Ελλάδας στο ντεμπούτο του και έμεινε ζωντανή στη μάχη για την παραμονή στη Γ’ Κατηγορία του Nations League. Ουσιαστικά… επανέφερε την τάξη μετά το 2-1 της Βόρειας Ιρλανδίας εις βάρος του Κοσόβου. Το γκολ πέτυχε ο Τζιωνής στο 18’.

Η Κύπρος ισοβαθμεί πλέον στους πέντε με τη Βόρεια Ιρλανδία, είναι όμως ουραγός και πλέον βασίζεται στην τελευταία αγωνιστική την ερχόμενη Τρίτη. Η ομάδα μας έχει δύσκολο έργο στο Κόσοβο, το ίδιο όμως και οι Βρετανοί που θα αντιμετωπίσουν εκτός έδρας την Ελλάδα.

Το ματς
Η Ελλάδα μπήκε -έστω και εκτός έδρας- με τον αέρα της πρωτοπόρου, που αγωνίζεται κόντρα στην ουραγό του ομίλου. Πολιορκούσε την άμυνα του Παναγή, χάνοντας μάλιστα και δύο ευκαιρίες με κεφαλιά του Δουβίκα (4’) και σουτ του Μπακασέτα (10’).

Εντούτοις, η Κύπρος έδειξε τα δόντια της στο 17’ χάνοντας ευκαιρία με τον Λοΐζου. Ε, αφού το μήνυμα δεν ελήφθη από τους ποδοσφαιριστές της γαλανόλευκης, ήρθε η τιμωρία αμέσως από τον Τζιωνή. Ο πρώην επιθετικός της Ομόνοιας πήρε εξαιρετική κάθετη πάσα από τον Κάστανο και νίκησε με πλασέ στο τετ α τετ τον Βλαχοδήμο, ανοίγοντας το σκορ στο 18’.

Εξέλιξη που από τη μια έδωσε αυτοπεποίθηση στην κυπριακή ομάδα και από την άλλη έκανε την Ελλάδα να χάσει την ορμή της και να γίνει πιο επιφυλακτική.

Από το 15′ έως το 30′ άλλαξε ολοκληρωτικά η μορφή του αγώνα. Πολλά τα κενά της ελληνικής άμυνας στο transition, καλή εμφάνιση από Κάστανο – Σωτηρίου, ταχύτητα από Λοϊζου – Τζιωνή.

Είναι χαρακτηριστικό πως έως τη λήξη του ημιχρόνου, πέρα από τη φάση του Πέλκα στο 21’ για την ισοφάριση, η πιο κραυγαλέα ευκαιρία χάθηκε από τον Σωτηρίου μετά από άλλη μια υπέροχη κάθετη του Κάστανου στο 24ο λεπτό.

Όπως ήταν φυσικό, η Ελλάδα ήθελε να πιέσει στο δεύτερο ημίχρονο για την ισοφάριση και από την πλευρά της, η Κύπρο να διαχειριστεί το προβάδισμα και να αντέξει. Όσο κυλούσε ο χρόνος αυτό γινόταν όλο και πιο ευδιάκριτο τόσο με την εικόνα του ματς όσο και με τις αλλαγές του Κετσπάγια.

Ο Γεωργιανός άλλαξε το 4-3-2-1 σε 3-5-1-1, αποσύροντας τους επικίνδυνους ακραίους Λοΐζου και Τζιωνή. Αυτό έδωσε ακόμη ξεκάθαρα την πρωτοβουλία των κινήσεων στους φιλοξενούμενους, που είχαν ως αποκορύφωμα της πίεσής τους ένα δοκάρι με τον Φούντα (65’, απέκρουσε πρώτα ο Παναγή).

Επίσης, στο 88’ ακυρώθηκε γκολ της Ελλάδας για οφσάιντ, επειδή εμποδιζόταν το οπτικό πεδίο του Παναγή. Τελικά, η Κύπρος άντεξε και πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στον όμιλο.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Κύπρος (Τιμούρ Κετσπάγια): Παναγή, Ανδρέου, Ρομπέρζ, Κατελάρης, Λοΐζου (58′ Χαραλάμπους), Αρτυματάς, Χ. Κυριάκου, Ν. Ιωάννου (76′ Αντωνιάδης), Κάστανος (75′ Γκόγκιτς), Τζιωνής (64′ Καρώ), Π. Σωτηρίου (76′ Κακουλλής).

Ελλάδα (Γκουστάβο Πογιέτ): Βλαχοδήμος, Μπάλντοκ, Χατζηδιάκος, Μαυροπάνος, Τσιμίκας, Μασούρας, Σιώπης (46′ Μπουχαλάκης), Κουρμπέλης (77′ Χατζηγιοβάνης), Πέλκας (78′ Αλεξανδρόπουλος), Μπακασέτας (58′ Ιωαννίδης), Δουβίκας (46′ Φούντας).

Σκόρερ: Τζιωνής 18′ / –

Κίτρινες: Χαραλάμπους / Σιώπης, Φούντας

Κόκκινες: – / –

Διαιτητής: Αλεξέι Κουλμπάκοφ.

Α’ Βοηθός: Ντμίτρι Ζιουκ.

Β’ Βοηθός: Όλεγκ Μασλιάνκο.

4ος: Ντζμίτρι Ντζμιτριέου.

TO LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

1′ Έναρξη παιχνιδιού.

4′ Μεγάλη ευκαιρία για την Ελλάδα με κοντινή κεφαλιά του Δουβίκα.

10′ Κυριαρχεί η Ελλάδα, παίζοντας στο μισό γήπεδο την Κύπρο.

12′ Ο Μπακασέτας δοκίμασε από πλάγια θέση, ο Παναγή με το σώμα έδιωξε σε κόρνερ.

15′ Απόλυτη κυρίαρχη η Ελλάδα στα πρώτα 15 λεπτά, δεν έχει μπει η μπάλα καν στην περιοχή της. Φτάνει πάρα πολύ εύκολα με όλους τους τρόπους στην αντίπαλη περιοχή και θα μπορούσε ήδη να προηγείται.

16′ Καλό εκτός περιοχής σουτ του Μπακασέτα, η μπάλα άουτ.

17′ Ο Χ. Κυριάκου εκτέλεσε φάουλ, ο Μαυροπάνος έδιηξε σε πλάγιο.

17′ Μεγάλη ευκαιρία με πλάγιο πλασέ του Λοΐζου, μετά από πάσα του Σωτηρίου.

18′ ΓΚΟΛ 1-0! Ο Τζιωνής ανοίγει το σκορ με πλασέ μετά από ωραία συνεργασία της ομάδας ματς, με καταπληκτική κάθετη πάσα του Κάστανου, που τον έβγαλε μόνο σε τετ α τετ.

21′ Μεγάλη επέμβαση του Παναγή σε κοντινό σουτ του Πέλκα.

24′ Νέα καταπληκτική πάσα του Κάστανου, ο Σωτηρίου μπήκε από δεξιά στην περιοχή, αλλά νικήθηκε στο τετ α τετ από τον Βλαχοδήμο.

30′ Από το 15′ έως το 30′ άλλαξε ολοκληρωτικά η μορφή του αγώνα. Πολλά τα κενά της ελληνικής άμυνας στο transition, καλή εμφάνιση από Κάστανο – Σωτηρίου, ταχύτητα από Λοϊζου – Τζιωνή. Το ματς θα μπορούσε ήδη να είναι… 2-2.

43′ Κεφαλιά Πέλκα που μπλοκάρεται.

45′ Κεφαλιά του Σωτηρίου, η μπάλα άουτ.

45′ Δύο λεπτά καθυστέρηση.

45’+2 Τέλος ημιχρόνου.

46′ Έναρξη δεύτερου ημιχρόνου.

46′ Ακυρώνεται γκολ για χέρι του Κάστανου.

48′ Αντεπίθεση της Κύπρου, δεν πέρασε η μπαλιά του Τζιωνή, που θα έβγαζε τον Λοΐζου φάτσα με το γκολ.

49′ Καλή ενέργεια από τον Κάστανο, το σουτ του όμως σταμάτησε στον Μαυροπάνο.

60′ Μπουχαλάκης για τον Μπάλντοκ αλλά η μπάλα έφυγε έξω.

63′ Σωτήρας ο Ρομπέρζ, κλέβει την μπουκιά από το στόμα του Φούντα!

63′ Δοκάρι μετά από σουτ του Φούντα και απόκρουση του Παναγή.

65′ Μπαλιά του Κάστανου που μπλοκάρεται εύκολα από τον Βλαχοδήμο.

65′ Ο Κετσπάγια άλλαξε και τους δύο ταχείς εξτρέμ του και παίζει πλέον 3-5-1 (Κάστανος) – 1 (Σωτηρίου). Η Κύπρος πιέστηκε πολύ το προηγούμενο δεκάλεπτο και μένει να φανεί εάν θα ανταπεξέλθει.

70′ Ο Σωτηρίου πήγε να… κρεμάσει από το κέντρο τον Βλαχοδήμο, αλλά ο Ελλαδίτης κίπερ πρόλαβε και μπλόκαρε.

72′ Λάθος του Κάστανου, ο Ιωαννίδης μπήκε στην περιοχή, σούταρε και ο Παναγή έδιωξε σε κόρνερ.

80′ Μπαλιά Τσιμίκα και Χατζηγιοβάνη και σέντρα που βρήκε σε σώματα για να μπλοκάρει μετά ο Παναγή.

86′ Ο Τσιμίκας σέντραρε, έδιωξε με κεφαλιά ο Ρορμπέρζ προ του Φούντα.

88′ Ακυρώνεται γκολ της Ελλάδας για οφσάιντ. Ποδοσφαιριστής εμπόδιζε το οπτικό πεδίο του Παναγή. Συμφωνεί το VAR, δεν υπάρχει τέρμα.

90′ Έξι λεπτά καθυστέρηση.

90’+7 Τέλος παιχνιδιού.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ