aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΚύπριοι, Βουσμάνοι και VAR

Κύπριοι, Βουσμάνοι και VAR

Οι «40+» θα θυμούνται την ξεκαρδιστική κωμωδία των 80s «Και οι θεοί τρελάθηκαν». Σε πολύ αδρές γραμμές, στην έρημο του Καλαχάρι, που ζουν οι Βουσμάνοι, μια ήσυχη πρωτόγονη φυλή, ένα αεροπλάνο ρίχνει μια μέρα ένα άδειο μπουκάλι αναψυκτικού. Το άγνωστο θεόπεμπτο αντικείμενο θα αναστατώσει τους απλούς νόμους και την ήσυχη ζωή τους.

Κάπως έτσι, σαν άλλοι Βουσμάνοι της ταινίας, προσπαθούμε να καταλάβουμε στην Κύπρο τι ακριβώς είναι το VAR. Η χρήση του Video Assistant Referee είναι απλώς ένα εργαλείο. Η επιτυχία του ή η αποτυχία του εξαρτάται από το πώς θα το αξιοποιήσουν οι άνθρωποι σε κάθε χώρα.

Επιστρέφοντας στην ταινία, στις πλείστες πολιτισμένες χώρες, ένα άδειο μπουκάλι θα κατέληγε απλώς σε ένα σκουπιδοτενεκέ. Ο πρωταγωνιστής Βουσμάνος όμως το πήρε και άρχισε να τρέχει.

Το ίδιο συμβαίνει και σε μας. Σε κάθε χώρα με θέληση για δίκαιες αποφάσεις διαιτησίας, στις πλείστες περιπτώσεις θα βρουν τρόπο να συνεννοηθούν σωστά ο διαιτητής με τον VAR. Σε μέρη σαν και του λόγου μας, όμως, φαίνεται ότι προτιμούν να πιάσουν το βαν και να τρέχουν. Σαν τον Βουσμάνο…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ