aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΚυπριακό πρωτάθλημα: Μπάχαλο λίγο πριν από το πρώτο σφύριγμα…

Κυπριακό πρωτάθλημα: Μπάχαλο λίγο πριν από το πρώτο σφύριγμα…

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Αναβολή του αγώνα Εθνικός-Παραλίμνι γιατί δύο ποδοσφαιριστές της ομάδας της Άχνας βρέθηκαν θετικοί στον ιό COVID-19. Επίσης, εντός της ημέρας αποφασίζεται εάν θα διεξαχθούν τα ματς Απόλλων-Δόξα, Νέα Σαλαμίνα-ΑΕΚ, αφού η Αρχή Αδειοδότησης δεν ενέκρινε τα στάδια που θα διεξαχθούν τα προαναφερθέντα παιχνίδια. Δηλαδή, Τσίρειο και «Αμμόχωστος». Το ίδιο ισχύει τόσο με το «Τάσος Μάρκου» όσο και το Δασάκι, με την υποσημείωση ότι στα εν λόγω γήπεδα δεν υπάρχει αγωνιστική δράση στην πρεμιέρα.

Και όλα αυτά, λίγο πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος 2020-21 και αφού μεσολάβησαν σχεδόν έξι ολόκληροι μήνες ποδοσφαιρικής «ξηρασίας». Τα στάδια έμειναν εκτός επίσημων δραστηριοτήτων από τον Μάρτη και χθες, μία μέρα πριν από την πρώτη αγωνιστική, βγήκε το θέμα στην επιφάνεια! Εξέλιξη που ασφαλώς θέτει πολλούς προ των ευθυνών τους.

«Δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία η απόφαση της Αρχής Αδειοδότησης», λένε στην ΚΟΠ, υποστηρίζοντας μάλιστα πως «κατ΄επανάληψη είχαμε καλέσει τις αρχές των Σταδίων  να προχωρήσουν σε όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες για εξασφάλιση αδειοδότησης, κάτι που δυστυχώς δεν έγινε και έτσι, βρεθήκαμε σήμερα στο σημείο που βρεθήκαμε».

Όπως αφήνεται να διαρρεύσει, χθες τέθηκε θέμα στο Δ.Σ. της ΚΟΠ για μετάθεση ολόκληρης της 1ης αγωνιστικής. Κατά πλειοψηφία δεν πέρασε αυτή η εισήγηση και ως εκ τούτου, οι αγώνες στα γήπεδα που δεν επηρεάζονται θα διεξαχθούν. Για τα υπόλοιπα, στην Ομοσπονδία θα πράξουν αναλόγως  εντός της ημέρας.

Όσον αφορά στο παιχνίδι Εθνικός-Παραλίμνι που αναβλήθηκε, σύμφωνα με τις οδηγίες του Yπουργείου Υγείας, το ματς δεν μπορεί να διεξαχθεί πριν από την Τετάρτη 26 Αυγούστου. Η ΚΟΠ, όπως ενημέρωσε, θα επανέλθει για τη νέα ημερομηνία και ώρα διεξαγωγής του αγώνα. Υπενθυμίζουμε πως οι ποδοσφαιριστές της Ένωσης υποβλήθηκαν σε τεστ για τον κορωνοϊό, με τα δείγματα να είναι όλα αρνητικά.

Η Ομοσπονδία διευκρινίζει ότι, σε περιπτώσεις θετικών κρουσμάτων στον κορωνοϊό σε ομάδες, η κάθε περίπτωση θα εξετάζεται ξεχωριστά και θα λαμβάνεται, η καλύτερη υπό τις περιστάσεις απόφαση, στο πλαίσιο των διατάξεων του Πρωτοκόλλου που έχει υιοθετηθεί και πρώτο κριτήριο τη διασφάλιση της υγείας όλων των εμπλεκομένων σε ένα ποδοσφαιρικό αγώνα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ