aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΖ ΖΑΚΑΚΙΟΥΚυπριακό Πρωτάθλημα: Αρνητικές πρωτιές, να... φαν κι οι κότες!

Κυπριακό Πρωτάθλημα: Αρνητικές πρωτιές, να… φαν κι οι κότες!

Το Κυπριακό πρωτάθλημα φιγουράρει στις χειρότερες θέσεις, έχοντας τρείς χειρότερες πρωτιές στην Ευρώπη, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στατιστικά στοιχεία του Διεθνούς Κέντρου Αθλητικών Σπουδών (CIES).

Στην ιστοσελίδα CIES Football Observatory, μπορείτε να δείτε έναν διαδραστικό χάρτη με τα όλα τα στατιστικά των πρωταθλημάτων στην Ευρώπη αλλά και των ομάδων της κάθε χώρας αναλυτικά.

Πιο κάτω παραθέτουμε τις 4 Κατηγορίες όπου η Κύπρος είναι αρνητικός πρωταγωνιστής κατά μέσο όρο (ΜΟ):

Ηλικία Ποδοσφαιριστών

Το Κυπριακό πρωτάθλημα με ΜΟ ηλικίας 28,54 κατέχει τη χειρότερη θέση στην Ευρώπη ως το πιο ηλικιωμένο. ΑΕΚ (32,04), Σαλαμίνα (30,36), Απόλλωνας (30,29), Δόξα (30,16) και ΑΠΟΕΛ (29,65) είναι οι ομάδες με τους πιο ηλικιωμένους ποδοσφαιριστές στη Κύπρο κατά μέσο όρο. Η ΑΕΖ έχει τον χαμηλότερο ΜΟ ηλικίας με 25,59.


Σταθερότητα στις ομάδες

Στο Κυπριακό πρωτάθλημα, ο αριθμός των σαιζόν κατά ΜΟ που οι ποδοσφαιριστές μένουν σε μία ομάδα είναι ο δεύτερος πιο μικρός στην Ευρώπη (1,30). Αρκετές μας ομάδες κρατούν τους ποδοσφαιριστές στα ρόστερ τους με ΜΟ λιγότερο από 1 σαιζόν. Οι μοναδικές ομάδες που έχουν ποδοσφαιριστές στα ρόστερ τους με ΜΟ περισσότερο από 2 σαιζόν είναι ο ΑΠΟΕΛ (2,68) κι ο Απόλλωνας (2,07).


Απόδημοι ποδοσφαιριστές

Η Κύπρος είναι στη πρώτη θέση στην Ευρώπη αφού το 76,6% των ποδοσφαιριστών που χρησιμοποιήθηκαν στο πρωτάθλημα μας ήταν ξένοι. Η Ανόρθωση κατέχει την πρωτιά στη Κύπρο αφού χρησιμοποίησε απόδημους ποδοσφαιριστές με ποσοστό 93,9%!


Ποδοσφαιριστές από ακαδημίες

Η Κύπρος είναι στη τελευταία θέση στην Ευρώπη αφού έχει τον λιγότερο χρόνο χρησιμοποίησης ποδοσφαιριστών που βρίσκονταν στις ακαδημίες της ομάδας που αγωνίζονται (για τουλάχιστον 3 σαιζόν). Το ποσοστό των λεπτών που έπαιξαν οι ποδοσφαιριστές που βρίσκονταν στις ακαδημίες της ομάδας που αγωνίζονται είναι 3,9%. Η Δόξα κι ο Άρης έχουν μάλιστα ποσοστό 0%! Ενώ η Ομόνοια από την άλλη έχει το καλύτερο ποσοστό στη Κύπρο ποδοσφαιριστές από τις ακαδημίες της αγωνίσθηκαν στο 13,1% των συνολικών λεπτών της ομάδας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ