aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΚυπριακό ποδόσφαιρο: Από το Προεδρικό τα… σπουδαία

Κυπριακό ποδόσφαιρο: Από το Προεδρικό τα… σπουδαία

ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΚΟΥΡΗ

Πολύ κρίσιμη θεωρείται η σημερινή ημέρα όσον αφορά στην επανεκκίνηση του αθλητισμού στον τόπο μας. Η πανδημία του κορωνοϊού έχει θέσει υπό περιορισμό και τον κόσμο του αθλητισμού, ο οποίος σήμερα κρέμεται από τα χείλη του Προέδρου της Δημοκρατίας. Ο Νίκος Αναστασιάδης ενημερώθηκε χθες από την Επιστημονική Επιτροπή για την πορεία της πανδημίας στο νησί μας, άκουσε τις εισηγήσεις των επιστημών οι οποίες θα τεθούν σήμερα ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου για αποφάσεις.

Αποφάσεις που φέρουν τον τίτλο της πρώτης (από τις τέσσερις) φάσης της σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων. Εξίσου σημαντική θεωρείται και η συνάντηση της Πέμπτης, αφού ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κάλεσε την ηγεσία του ΚΟΑ και τις Ομοσπονδίες για σύσκεψη, με θέμα την επόμενη μέρα στον αθλητισμό. «Είμαστε έτοιμοι για την επόμενη μέρα, η οποία θα είναι εξίσου δύσκολη. Η προσπάθεια θα πρέπει να συνεχιστεί», ήταν το χθεσινό μήνυμα του υπουργού Υγείας, σε μία προσπάθεια να αντιληφθούν οι Κύπριοι πολίτες ότι με τα πρώτα μέτρα χαλάρωσης που θα ανακοινωθούν σήμερα, δεν θα μπορούν να επιστρέψουν στην προ Μαρτίου καθημερινότητα και κανονικότητα.

Κι ενώ τις προηγούμενες ημέρες υπήρχε μπόλικο φώς, πληροφορίες και δημόσιες δηλώσεις και χρονοδιαγράμματα από τους ειδικούς, ιδιαίτερα για την επιστροφή στην ποδοσφαιρική δράση, τις τελευταίες ώρες οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες και μοιάζουν με… σύννεφα στον ορίζοντα. Χωρίς να θεωρείται τίποτα βέβαιο, αφού είναι υπό την αίρεση της έγκρισης του Υπουργικού Συμβουλίου, οι προπονήσεις για τις ποδοσφαιρικές ομάδες Α’ Κατηγορίας αναμένεται να αρχίσουν, αν θα αρχίσουν, στα μέσα Μαΐου και όχι στις αρχές Μαΐου, όπως αρχικά είχε γίνει γνωστό.

Επί του θέματος, δηλώσεις έκανε χθες και ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος, ο οποίος διευκρίνισε ότι η επανεκκίνηση του ποδοσφαίρου δεν συμπεριλαμβάνεται στην πρώτη φάση χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων, με έναρξη τις 4 Μαΐου. Όλα δείχνουν, λοιπόν, ότι την ερχόμενη εβδομάδα πολύ δύσκολα θα γίνονται προπονήσεις, έστω με ομάδες τριών – τεσσάρων ατόμων, χωρίς τη χρήση αποδυτηρίων και κλειστών χώρων.

«Δεν θα είναι στα πρώτα μέτρα χαλάρωσης η έναρξη των προπονήσεων. Δεν μπορεί κάποιος να πει μετά βεβαιότητας αν θα είναι στη δεύτερη ή την τρίτη φάση χαλάρωσης. Θα γίνεται διαρκώς αξιολόγηση. Δεν μπορούμε να πούμε κάτι από τώρα. Η επανέναρξη των προπονήσεων είναι ένα θέμα, το οποίο έχει συζητηθεί. Με βεβαιότητα, δεν είναι στην πρώτη φάση η επανέναρξη των προπονήσεων. Δεν είναι ώρα να συζητάμε για επανέναρξη των πρωταθλημάτων. Αυτό είναι αρμοδιότητα της οικείας ομοσπονδίας. Οι αποφάσεις για όλα τα αθλήματα θα παρθούν από τις ομοσπονδίες όταν θα υπάρξει πρώτα χαλάρωση. Σε αυτό το στάδιο θα ήταν ριψοκίνδυνο να ξεκινήσουμε το πρωτάθλημα και δύσκολο να πούμε πότε αυτό θα γίνει», είπε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος, τονίζοντας ότι κάθε 15 μέρες θα αξιολογείται η πορεία της πανδημίας στο νησί μας, ώστε να αποφασίζεται η άρση κι άλλων περιοριστικών μέτρων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ