aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣ«Κυανόλευκο» πάρτι στο ρετιρέ! (vid & pics)

«Κυανόλευκο» πάρτι στο ρετιρέ! (vid & pics)

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Ό,τι τραβά η όρεξη ενός ποδοσφαιρόφιλου προσέφερε το ντέρμπι Ανόρθωση – ΑΕΚ, το οποίο βρήκε νικήτρια την «Κυρία» με 3-1 στο «Αντώνης Παπαδόπουλος»! Έπειτα από μια φοβερή ματσάρα, οι κυανόλευκοι επέστρεψαν στις νίκες με ανατροπή (προηγήθηκε 1-0 η ΑΕΚ) και εμφαντικό τρόπο. Παράλληλα απάντησαν δυνατά σε όσους πήγαν να τους αμφισβητήσουν μετά την ήττα από τον ΑΠΟΕΛ (0-3) και την ισοπαλία με την Δόξα (0-0), πως είναι παρόντες στην μάχη για τον τίτλο.

Η νίκη θεωρείται δίκαιη για την ομάδα της Αμμοχώστου, η οποία είχε μεγαλύτερη θέληση και τσαγανό για να πάρει το τρίποντο, καθώς η ΑΕΚ πέραν από το γρήγορο προβάδισμα και 1-2 καλές φάσεις που ακολούθησαν, δεν είχε να επιδείξει κάτι αξιόλογο. Ειδικά στο β’ ημίχρονο ήταν εξαφανισμένη, ενώ οι γηπεδούχοι έκαναν ό,τι ήθελαν. Η Ανόρθωση μετά από αυτή της την επιτυχία, επέστρεψε στην κορυφή. Ισοβαθμεί, μεν, με την ομάδα της Λάρνακας, αλλά τα κατέχει τα κλειδιά του ρετιρέ της βαθμολογίας λόγω των υπέρ της αποτελεσμάτων.

Το παιχνίδι δεν μπορούσε να αρχίσει ιδανικότερα για την ΑΕΚ, η οποία προτού συμπληρωθούν τρία λεπτά, κάθισε στη θέση του οδηγού ανοίγοντας το σκορ. Μετά από λάθος του Σίλντενφελντ, ο Ακοράν κέρδισε και πέρασε κάθετη πάσα στον Τολμές, ο οποίος έκανε το γύρισμα και ο Τομάς με προβολή από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίκτυα του Αρούς.

Η Ανόρθωση επιδίωξε να αντιδράσει και πίεσε ψηλά την αντίπαλό της, η οποία όμως παρέμεινε επικίνδυνη σε κάθε της επιθετική προσπάθεια και μάλιστα λίγο έλειψε να κάνει το 2-0 με τον Φλοριάν στο 12’. Αξίζει να αναφερθεί πως στο 9’ η Ανόρθωση δικαιούτο ένα πέναλτι όταν ο Τέτε έκανε χέρι μετά από ανάποδο γυριστό του Καμαρά! Ο Σωτηρίου ήταν κοντά στη φάση, αλλά θεώρησε πως η παράβαση έγινε από πολύ κοντινό σημείο και δεν υπέδειξε την άσπρη βούλα. Σταδιακά η Ανόρθωση άρχισε να ανεβάζει στροφές, να καραδοκεί συνεχώς στα καρέ του Κολίνας, αλλά να μην καταφέρνει να σκοράρει στις προσπάθειες των Ράγιος, Σίλτνενφελντ και Αμπντουλάγιεφ για να ολοκληρώσει ισόπαλη το πρώτο ημίχρονο.

Η «Κυρία» μπήκε αποφασιστικά στην επανάληψη με στόχο να επιβληθεί της ΑΕΚ και να κυνηγήσει την ισοφαρίσει. Οι ποδοσφαιριστές του Ρόνι Λέβι «μασούσαν σίδερα» και δεν άφησαν την αντίπαλό τους να ανασάνει. Ενδεικτικό το γεγονός πως οι κιτρινοπράσινοι στο β’ μέρος, κατέγραψαν την πρώτη τους τελική στο 80’. Η ισοφάριση για τους κυανόλευκους ήλθε με πλασέ του Βίκτορ στο 52’ μετά από ωραία ενέργεια και ασίστ του Αμπντουλάγιεφ, αλλά η Ανόρθωση σε καμία περίπτωση δεν έδειξε να είναι ικανοποιημένη με το ένα γκολ. Κυνήγησε την ανατροπή και την πέτυχε, πάλι μετά από ωραία ενέργεια και κάθετη ασίστ του Αζέρου εξτρέμ, ο οποίος ήταν ίσως ο κορυφαίος παίκτης της «Κυρίας» στο ντέρμπι.

Στο 74’ λοιπόν, και αφού ο Αμντουλάγιεφ έδωσε στον Γκάντζεφ με τον τρόπο που προαναφέραμε, ο Βούλγαρος πέρασε τον Κολίνας και πλάσαρε στα αντίπαλα δίκτυα από πλάγια, φέρνοντας τα κάτω-πάνω (2-1). Το μενού, όμως, περιλάμβανε «θρίαμβο» για την ομάδα της Αμμοχώστου, καθώς ο Σισέ με πλασέ εντός περιοχής έπειτα από μακρινή κάθετη ασίστ του Ράγιος, διαμόρφωσε το επιβλητικό 3-1, το οποίο ήταν και το αποτέλεσμα του ντέρμπι.

Ανόρθωση (Ρόνι Λέβι): Αρούς, Σιεού, Σίλντενφελντ, Ντουγκλάο, Πράνιτς, Σισέ, Γκάντζεφ (87′ Οικονομίδης), Ζοάο Βίκτορ, Αμπντουλάγιεφ (90′ + 2 Ματθαίου), Ράγιος, Καμαρά (73′ Καρλίτος).

ΑΕΚ (Ιμανόλ Ιδιάκεθ): Κολίνας, Σορία, Μοϊσόφ, Καταλά, Τρουγιόλς (76′ Ρουσιάς), Τέτε, Λαρένα, Λαμπάν, Τομάς (61′ Νέλσον), Ακοράν (73′ Χέφελ), Φλοριάν.

Σκόρερ: 52′ Ζοάο Βίκτορ, 74′ Γκάντζεφ, 90′ Σισέ / 3′ Τομάς.

Κίτρινες: 35′ Τρουγιόλς, 51′ Τέτε, 59′ Ακοράν, 84′ Καταλά / 51′ Αμπντουλάγιεφ, 59′ Σισέ, 61′ Καμαρά, 90′ + 1 Ντουγκλάο.

Αποβολές: -/-.

Γήπεδο: «Αντώνης Παπαδόπουλος».

Διαιτητής: Λούκας Σωτηρίου.

Βοηθοί διαιτητές: Αριστείδης Χρίστου και Πέτρος Πέτρου.

Τέταρτος: Τιμόθεος Χριστοφή.

Παρατηρητής διαιτησίας: Ανδρέας Γεωργίου.



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ