aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΚρυφές ελπίδες…

Κρυφές ελπίδες…

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΘΩΜΑ

Η ΑΕΚ εξήλθε χθες (28/07) ισόπαλη (1-1) με την Σπαρτάκ Μόσχας στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», με την ομάδα της Λάρνακας να διατηρεί ελάχιστες και κρυφές ελπίδες για το… θαύμα της πρόκρισης στον επαναληπτικό της Μόσχας.

Η ΑΕΚ προσπάθησε αρχικά στον πρώτο αγώνα με τους Ρώσους να πιέσει ψηλά με αρκετούς ποδοσφαιριστές, έτσι ώστε να αναγκάσει την Σπαρτάκ στο εύκολο λάθος. Η τακτική των Λαρνακέων είχε επιτυχία στο πρώτο περίπου 15λεπτο, αλλά οι Ρώσοι προσαρμόστηκαν τελικά σε αυτό τον τρόπο παιχνιδιού με τη πλάστιγγα να γέρνει προς το μέρος τους για τη συνέχεια του πρώτου ημιχρόνου και να έχουν περισσότερες ευκαιρίες για να σκοράρουν (εκ των οποίων η μία έφτασε στον στόχο με τον Ανανίτζε στο 38’).

Η δυνατότητα των Ρώσων να ανατρέψουν τις ισορροπίες στο πρώτο ημίχρονο δεν ήλθε όμως, μόνο από τις δικές τους προσπάθειες. Οι σχετικά αρχές επιστροφές των «κιτρινοπράσινων» επέτρεπαν στους Ρώσους να βγαίνουν γρήγορα και μαζικά στην περιοχή της ΑΕΚ, όπου είχαν και αρκετές φάσεις «ένας-με-έναν».

Το δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ ήταν εμφανώς καλύτερη και πιο ουσιαστική στις προσπάθειες της, ενώ κυκλοφορούσε και καλύτερα την μπάλα στο γήπεδο. Αυτή η βελτίωση της ομάδας είχε ως αποτέλεσμα η ομάδα να φτάσει στην ισοφάριση, με το γκολ του Άλβες στο 65’. Αν και μετά το γκολ ο η μπάλα κινείτο πάνω κάτω στο γήπεδο εντούτοις δεν έγινε η ουσιαστική φάση που θα άλλαζε τον αγώνα, ίσως λόγω και της ζέστης που επηρέασε και τις δύο ομάδες.

Όπως φάνηκε και στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», η Σπαρτάκ Μόσχας είναι μία αρκετά επικίνδυνη ομάδα, με ταχύτητα και γρήγορες εναλλαγές μπάλας. Αν η ΑΕΚ παρουσιαστεί, όμως, σοβαρή και έτοιμη στη Μόσχα (λαμβάνοντας υπόψη και τα μαθήματα του αγώνα στην Κύπρο), τότε θα μπορεί να κάνει την έκπληξη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ