aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΚούσιος: «Δεν αρχίζουν προπονήσεις στο πρώτο στάδιο χαλάρωσης μέτρων»

Κούσιος: «Δεν αρχίζουν προπονήσεις στο πρώτο στάδιο χαλάρωσης μέτρων»

Ενημερώθηκε από τους επιστήμονες ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος αύριο αναμένεται να «κλειδώσει» τις οριστικές αποφάσεις για σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων. Ωστόσο, αυτό που απασχολεί έντονα τις ομάδες και τον φίλαθλο κόσμο, είναι η επόμενη μέρα του κυπριακού πρωταθλήματος άλλα και η έναρξη των προπονήσεων.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος, σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις (Super Sport FM 104.0), τόνισε μεταξύ άλλων πως δεν αναμένεται να ανοίξουν τα προπονητικά κέντρα στο πρώτο στάδιο χαλάρωσης των μέτρων. Μάλιστα διευκρίνισε πως οι ποδοσφαιριστές δεν θα μπορούν να προπονούνται ούτε ανά τριάδες ή τετράδες στο πρώτο στάδιο. Υπενθυμίζουμε πως κάθε 15 μέρες θα αξιολογείται η πορεία της πανδημίας στο νησί μας, ώστε να αποφασίζεται η άρση κι άλλων περιοριστικών μέτρων.

Αναλυτικά: «Δεν θα είναι στα πρώτα μέτρα χαλάρωσης η έναρξη των προπονήσεων. Δεν μπορεί κάποιος να πει μετά βεβαιότητας αν θα είναι στη δεύτερη ή την τρίτη φάση χαλάρωσης. Θα γίνεται διαρκώς αξιολόγηση. Δεν μπορούμε να πούμε κάτι από τώρα. Η επανέναρξη των προπονήσεων είναι ένα θέμα το οποίο έχει συζητηθεί. Με βεβαιότητα δεν είναι στην πρώτη φάση η επανέναρξη των προπονήσεων. Δεν είναι ώρα να συζητάμε για επανέναρξη των πρωταθλημάτων. Αυτό είναι αρμοδιότητα της οικείας ομοσπονδίας. Οι αποφάσεις για όλα τα αθλήματα θα παρθούν από τις ομοσπονδίες όταν θα υπάρξει πρώτα χαλάρωση. Σε αυτό το στάδιο θα ήταν ριψοκίνδυνο να ξεκινήσουμε το πρωτάθλημα και δύσκολο να πούμε πότε αυτό θα γίνει. Η αξιολόγηση θα γίνεται κάθε 15 μέρες».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ