aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Μπάσκετ Κύπρου | Νέα απο το Μπάσκετ στη ΚύπροΑ' Κατηγορία Μπάσκετ ΚύπρουΚούνας: «Η οικογένεια Λευκαρίτη έκανε την προσαρμογή μου πιο εύκολη»

Κούνας: «Η οικογένεια Λευκαρίτη έκανε την προσαρμογή μου πιο εύκολη»

Ο Βασίλης Κούνας μίλησε στον Active (107.4 & 102.5), στην εκπομπή «Τα Λέμε Όλα» και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην αυριανή πρεμιέρα της ομάδας της ΑΕΚ στο Fiba Europe Cup απέναντι στην Βουλγαρική Μπάλκαν (17/10, 19:00).

Ο έμπειρος Κύπριος ξεκαθάρισε ότι η ομάδα ανέβηκε ψυχολογικά μετά από τη νίκη στην 1η αγωνιστική (απέναντι στην ΕΘΑ) και είναι έτοιμη για την πρώτη της νίκη και στην Ευρώπη.

Για την πρεμιέρα της ΑΕΚ στο Fiba Europe Cup: «Αύριο είναι η πρεμιέρα απέναντι σε μια Βουλγαρική ομάδα την Μπάλκαν. Πρέπει να φέρουμε τη νίκη για να μπορέσουμε να προκριθούμε από τον όμιλο. Ο προπονητής κατάρτισε το πλάνο και αν το ακολουθήσουμε θα έχουμε περισσότερες πιθανότητες για να πάρουμε τη νίκη. Η Μπάλκαν, είναι μια ομάδα που τρέχει πολύ γρήγορα το γήπεδο και αυτό θα πρέπει να το σταματήσουμε. Ο Πέτροβιτς έχει πρόβλημα δεν προπονήθηκε αλλά ελπίζουμε ότι θα τα καταφέρει και θα είναι μαζί μας γιατί είναι πολύ σημαντικός».

Για το παιχνίδια απέναντι στην ΕΘΑ σχολίασε: «Μετά τον χαμό του πρώτου στόχου, του σούπερ καπ αντιδράσαμε, ψυχολογικά ανεβήκαμε και ευελπιστώ ότι η ομάδα θα είναι όπως πρέπει. Αλλάξαμε και ένα παιδί στην θέση του σέντερ και νομίζω τώρα θα είμαστε καλύτεροι».

Για το κυπριακό πρωτάθλημα ανέφερε: «Θεωρούμε ότι η ομοσπονδία έχει το δικό της πλάνο. Ομάδες σαν τον Αχιλλέα και την ΕΝΑΔ πρέπει να βρίσκονται στην πρώτη κατηγορία. Ευελπιστούμε ότι το πρωτάθλημα θα μεγαλώσει για να τελειώνει μέχρι τον Ιούνιο».

Για τους στόχους της ΑΕΚ τόνισε: «Θέλουμε να περάσουμε στον επόμενο γύρο, κάνουμε προσπάθεια και νομίζω ότι οι αντίπαλοι είναι εφικτοί για να είμαστε στον επόμενο γύρω. Η ομάδα ξανά έκανε καλή πορεία αλλά ήταν άτυχη στην κλήρωση. Δεν μπορούμε να έχουμε ως στόχο την κατάκτηση του τρόπαιου. Όσο αφορά την Κύπρο η ομάδα πρωταγωνιστεί βλέπουμε παιχνίδι με παιχνίδι και στο τέλος θέλουμε να κάνουμε ταμείο και με τους δύο στόχους».

Για την προσαρμογή του στην ΑΕΚ πρόσθεσε: «Δεν ήταν εύκολη αλλαγή για μένα, αλλά η οικογένεια Λευκαρίτη προσφέρει τα πάντα. Πραγματικά η καλαθοσφαιρική ΑΕΚ είναι μια οικογένεια και έτσι η προσαρμογή μου έγινε πολύ εύκολα».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ