aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΚούμας: «Λάσπη, χτυπήματα κάτω απ’ τη μέση, Αβέρωφ και ταυτοποίηση»

Κούμας: «Λάσπη, χτυπήματα κάτω απ’ τη μέση, Αβέρωφ και ταυτοποίηση»

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Ήταν και εξακολουθεί να είναι το πιο πολυσυζητημένο πρόσωπο στο χώρο του κυπριακού ποδοσφαίρου. Το τι έχει ακουστεί και κυκλοφορήσει γι΄ αυτόν ασφαλώς και δεν μπορεί να αποτυπωθεί και να χωρέσει» σε μιαν αράδα ή έστω στις αράδες που ακολουθούν.

Άλλωστε όπως έχει πει και όπως θα διαβάσετε στη συνέντευξη που ακολουθεί, «έχω φτάσει στο μάξιμουμ. Δεν έμεινε τίποτα που να μην το ακούσω»! Είναι ο νέος πρόεδρος της ΚΟΠ, Γιώργος Κούμας, σε μια συνέντευξη «ποταμός» στο «Goal». Για όλους και για όλα.

Πιο κάτω, θα διαβάσετε το τρίτο μέρος της συνέντευξης του νέου προέδρου της ΚΟΠ και ανάμεσα στις παραγράφους σας παραθέτουμε συνδέσμους από τα προηγούμενα μέρη.

Διαβάστε επίσης: Συνέντευξη στο «Goal»: Ο μύθος του Γιώργου Κούμα

Θέλετε να μας μιλήσετε για τη σχέση και τη φιλία σας με τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου;

«Ο Αβέρωφ είναι παιδικός μου φίλος, είναι κουμπάρος μου. Εκείνος στην πολιτική και εγώ στο ποδόσφαιρο».

-Και όμως πολλοί ταυτίζουν το ένα με το άλλο.

«Οι πολιτικοί του αντίπαλοι και εκείνοι που θέλουν να του δημιουργήσουν θέμα τα συνδέουν».

-Αυτά τα πράγματα, το ξέρετε πώς γίνονται και εννοώ τα χτυπήματα κάτω από τη μέση, τη λάσπη και όλα τα άλλα συναφή…

«Εγώ το ξέρω πολύ καλά. Το έζησα στο πετσί μου, έφτασα στο μάξιμουμ. Δεν έμεινε τίποτα άλλο. Τώρα θ’ αρχίσει να φεύγει η λάσπη…».

Διαβάστε επίσης: Η ενασχόληση με τα τηλεοπτικά: «Η ΟΥΕΦΑ με εμπιστεύεται»

-Ανάμεσα σε άλλες αλλαγές που ανακοινώσατε ήταν και το τέλος της ταυτοποίησης με το τέλος της φετινής σεζόν».

«Με το τέλος της σεζόν της σεζόν τελειώνει η ταυτοποίηση, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι η ΚΟΠ απαλλάσσεται των ευθυνών της. Τούτο σημαίνει ότι υπάρχει μια πρόταση, ένα θέμα που αιωρείται».

-Δηλαδή…;

«Η ταυτότητα φιλάθλου…».

-Θα το προχωρήσετε;

«Δεν είναι θέμα δικό μας. Εμείς θα πάρουμε το κομμάτι που μας αναλογεί, αλλά τις λύσεις θα πρέπει να τις βρει το Κράτος και ο ΚΟΑ. Εμείς θα συνεργαστούμε μαζί τους».

Διαβάστε επίσης: «Είναι πολύ βαριά Η ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ»

-Είπατε ότι θέλετε να δείτε και πάλι γεμάτα γήπεδα. Δεν είναι και τόσο εύκολο. Και δεν έχει να κάνει με οποιοδήποτε μέτρο ή απόφαση;

«Εγώ θεωρώ ότι σε συνεργασία με τα σωματεία μας και με τη βοήθεια της Αστυνομίας και του Κράτους μπορούν να υπάρχουν και οργανωμένα σύνολα οπαδών και οικογένειες. Να σου φέρω ένα παράδειγμα. Εμείς παλιά και με τον Κωστάκη ζητήσαμε τα Σαββατοκυρίακα να υπάρχει δικαστής διαθέσιμος, σε υπηρεσία. Ο Γιώργος Κυριακού προέβει σε ενέργεια βίας. Συλλαμβάνεται, δικάζεται, πάει φυλακή δύο και τρεις μήνες άμεσα και μετά να σου πως ποιος είναι μάγκας να το ξανακάνει. Και αν ξαναγίνει, ξανά στη φυλακή. Να δούμε ποιους «παίρνει» και ποιους δεν τους «παίρνει». Άμεσα σε δίκη, όχι μέχρι να γίνει η διαδικασία, όχι μέχρι να πάει στην Εισαγγελία και πάει λέγοντας. Αυτό που έκανε και η Αγγλία και άλλες χώρες. Τρεις να πάνε φυλακή, θα δεις όλους αυτούς τους μάγκες, που δεν είναι και πολλοί που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία τι θα κάνουν…».

-Όντως δεν είναι πολλοί. Εκατό, διακόσιοι, τρακόσιοι, απ’ όλες τις ομάδες…

«Και τους ξέρουμε όλους αυτούς. Αυτό που έκανε και ο Κίκης Κωνσταντίνου και τους απαγόρευσε να μπαίνουν στο γήπεδο. Ο Κίκης Κωνσταντίνου ήταν ο πρώτος που τους έβγαλε όλους αυτούς έξω από το γήπεδο. Εν πάσει περιπτώσει…».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ