aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΚούμας για τηλεοπτικά: «Η ΚΟΠ θα κάνει ό,τι μπορεί»

Κούμας για τηλεοπτικά: «Η ΚΟΠ θα κάνει ό,τι μπορεί»

Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της ΚΟΠ Γιώργος Κούμας ήταν εκ των ομιλητών του σημερινού συνεδρίου με τίτλο «Football Conference, The Business Of Football» που διοργανώθηκε από την IMH στη Λευκωσία.

Ο Κούμας απηύθυνε χαιρετισμό στο συνέδριο εκ μέρους της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου ενώ στην ομιλία του, έκανε ιστορική αναδρομή στα τηλεοπτικά δικαιώματα του Κυπριακού Ποδοσφαίρου και στην προσπάθεια της ΚΟΠ ούτως ώστε κανένα Σωματείο της να μείνει χωρίς τηλεοπτική στέγη.

«Η πρώτη προσπάθεια για διασφάλιση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων ποδοσφαίρου στην Κύπρο άρχισε το 1996 από την ΚΟΠ επί Προεδρίας του Μάριου Λευκαρίτη. Μάλιστα, τότε σε αγώνα πρωταθλήματος μεταξύ της ΕΝΠ, της οποίας ήμουν Γενικός Γραμματέας και Πεζοπορικού, κλείσαμε τις πόρτες του Σταδίου προς τα κανάλια. Η προσπάθεια ήταν δύσκολη, όμως στο τέλος καταλήξαμε σε συμφωνία με την LTV η οποία, από 100 συνδρομητές, έφτασε σε ένα μήνα τις 10.000 συνδρομητές και έφτασε στο ιστορικό ρεκόρ των 65.000 συνδρομητών», ανέφερε αρχικά ο Κούμας για να προσθέσει:

«Από το 2013 και μετά, λόγω της οικονομικής κρίσης, υπήρχε κίνδυνος αρκετά Σωματεία να μείνουν χωρίς τηλεοπτική στέγη. Η ΚΟΠ, προκειμένου να βοηθήσει τα Σωματεία της για να μην έχουμε Πρωτάθλημα δύο ταχυτήτων, κατόπιν μελέτης και έρευνας, αποφάσισε να προχωρήσει στη δημιουργία της ΚΟΠ TV, για να διαχειρίζεται τα τηλεοπτικά δικαιώματα των Σωματείων της, που θα το επιθυμούσαν. Το πετύχαμε, σε συνεργασία με τη Cyta μέσω της πλατφόρμας της Cytavision με πολλά οφέλη για τα Σωματεία».

Σύμφωνα με τον Κούμα, το 40% – 60% των προϋπολογισμών των περισσότερων Σωματείων στηρίζεται στα τηλεοπτικά τους δικαιώματα. Ως εκ τούτου, αν κάποια μείνουν χωρίς το έσοδο των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, θα αντιμετωπίσουν σοβαρότατα προβλήματα. «Χωρίς τα τηλεοπτικά δικαιώματα, δεν θα έχουμε ανταγωνιστικό Πρωτάθλημα. Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου θα κάνει το παν ούτως ώστε όλα τα σωματεία μας να έχουν τηλεοπτική στέγη για το 2019-2022. Έχουμε καθήκον και υποχρέωση να το πράξουμε», ήταν το καταληκτικό σχόλιο του Κούμα.

Για το τι ισχύει για τα τηλεοπτικά δικαιώματα στις διοργανώσεις της UEFA αλλά και σε μεγάλα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα αναφέρθηκε στη συνέχεια ο Simon Crouch, Chief Operating Officer της εταιρείας ΤΕΑΜ η οποία διαχειρίζεται τα τηλεοπτικά δικαιώματα των διοργανώσεων της UEFA, του Champions και του Europa League.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ