aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΚούμας: «Αναγκαίο κακό-καλό οι ξένοι διαιτητές, θα έρχονται όποτε χρειάζεται»

Κούμας: «Αναγκαίο κακό-καλό οι ξένοι διαιτητές, θα έρχονται όποτε χρειάζεται»

ΜΕτά το τέλος της συνάντησης του της ηγεσίας της ΚΟΠ μετά τη διοίκηση του Συνδέσμου Διαιτητών Κύπρου, ο Προέδρος της ΚΟΠ, Γιώργος Κούμα παραχώρησε δηλώσεις στα ΜΜΕ.

«Μέσα σε πολύ καλό κλίμα, τα μέλη της εκτελεστικής της ΚΟΠ. Ο λόγος της επίσκεψης ήταν η κάθοδος ξένων διαιτητών και κάποια άλλα θέματα που έχουμε ανοιχτά. Δημιουργήσαμε τη δική μας ατζέντα και νιώθω ευχάριστα. Ευχαριστώ τον Σύνδεσμο Διαιτητών για την κατανόηση που έδειξε γιατί την ευθύνη που έδειξε γιατί αφού ανταλλάξαμε απόψεις. Αυτό που γίνεται με την κάθοδο των ξένων διαιτητών είναι και προς το συμφέρων των Κύπριων διαιτητών γιατί αν κάποιος νομίζει ότι θα είναι εφόρου ζωής οι ξένοι διαιτητές, να ξέρει ότι το κυπριακό πρωτάθλημα θα πρέπει να αναπτυχθεί και να στηριχθεί στον Κύπριο διαιτητή. Σαν ΚΟΠ στηρίζουμε τον Κύπριο διαιτητή. Δυστυχώς η περηρρέουσα ατμόσφαιρα, κάποια λάθη ή  και δικά μας ή και από τον χώρο των διαιτητών, δεν αποποιούμαστε ευθυνών, μας έφεραν σήμερα να αναγκαζόμαστε σήμερα να πάρουμε αυτή την απόφαση. Ελπίζω ότι οι Κύπριοι διαιτητές και οι ξένοι διαιτητές, όποτε κληθούν να διαιτητεύσουν παιχνίδια θα βοηθήσουν το κυπριακό ποδόσφαιρο που σήμερα χτυπάται από παντού ανελέητα. Ο καθένας από τη δική του γωνιά, ο καθένας με τη σκοπιμότητά του, χωρίς να σκέφτονται ότι εμείς η μικρή Κύπρος με τα προβλήματα που έχουμε, με την καχυποψία που έχουμε, έχουμε ένα πρωτάθλημα ανταγωνιστικό. Και αντί να χαιρόμαστε γι’ αυτό αναγκαζόμαστε να κάνουμε πράγματα που στο παρελθόν ήταν στην ατζέντα μας. Δυστυχώς οι ξένοι διαιτητές στην παρούσα φάση είναι αναγκαίο κακό-καλό και θέλω να εκφράσω την ευαρέσκεια μου προς τον ΣΔΚ για την απόφαση ευθύνης που πήραν μαζί μας. Οι ξένοι διαιτητές θα έρθουν εκεί και όπου χρειάζονται και όποτε χρειαστεί. Κάθε βδομάδα θα αποφασίζουμε. Μπορεί να έρθει ένας, δύο μπορεί και κανένας. Θα παίρνονται οι αποφάσεις και θα ενημερώνεται εκ των πρωτέρων ο σύνδεσμος Διαιτητών».

Ερωτηθείς εάν η απόφαση για κάθοδο ξένων διαιτητών είναι σαν ήττα για τη κυπριακή διαιτησία, απάντησε: «Όχι. Το ποδόσφαιρο μας ηττάται για την απόφαση που πήραμε σήμερα. Θα πρέπει να βλέπουμε το ποδόσφαιρο από διαφορετική γωνιά. Να βλέπουμε τις ομάδες και όχι να περιμένουμε το λάθος του διαιτητή. Για όσους παρακολουθούν ποδόσφαιρο, Champions League, Premier League βλέπουμε τα λάθη που γίνονται. Η απόφαση που πάρθηκε σήμερα είναι τελειώσουμε όσο πιο ομαλά γίνεται, το πρωτάθλημα μας, ο πρωταθλητής να πάρει το πρωτάθλημα, ο καθένας να πάρει ότι του αξίζει. Η κάθοδος των ξένων διαιτητών είναι  ουδέν κακόν αμιγές καλού».

Ο πρόεδρος της ΚΟΠ ρωτήθηκε και για την επικείμενη σύσκεψη με τον ΠτΔ, Νίκο Αναστασιάδη με θέμα τη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί κυρίως το τελευταίο διάστημα γύρω από το κυπριακό ποδόσφαιρο. «Σίγουρα για να γίνει η σύσκεψη με τον ΠτΔ θα είναι για να λυθούν κάποια θέματα. Εμείς σαν Ομοσπονδία θα πάμε εκεί, θα πούμε τις θέσεις μας και τις εισηγήσεις μας και θα ακούσουμε. Νομίζω ότι από τη σύσκεψη του Προεδρικού θα βγει ό,τι καλύτερο».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ