aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΚωστένογλου: «Κάναμε περήφανη την Κύπρο. Εύκολο να διαλυθούν τα πάντα»

Κωστένογλου: «Κάναμε περήφανη την Κύπρο. Εύκολο να διαλυθούν τα πάντα»

Απόλυτα ικανοποιημένος και περήφανος για τη νίκη της Κύπρου επί της Σλοβενίας με 1-0 αλλά και την παρουσία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στα τρία παιχνίδια της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ δήλωσε ο Νίκος Κωστένογλου.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής τόνισε ότι επιβάλλεται να παραμείνουμε ταπεινοί και να συνεχίσουμε βήμα – βήμα ως ομάδα για να έρθουν καλύτερες μέρες. Επανέλαβε τη σιγουριά του για το ταλέντο που υπάρχει και ευχαρίστησε όλους για την ζεστασιά προς την εθνική και τις κυπριακές ομάδες για τη συνεργασία.

Αναλυτικά οι δηλώσεις

«Είναι μία νίκη που μας δίνει θάρρος, αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση. Μετά το πρώτο εικοσάλεπτο ισορροπήσαμε και βήμα – βήμα διεκδικούσαμε τη νίκη. Πράγμα το οποίο πετύχαμε με ένα εξαιρετικό γκολ. Είχαμε την ευκαιρία για ακόμη ένα τέρμα. Η γενικότερη αμυντική λειτουργία της ομάδας ήταν άψογη. Παίξαμε με τρεις ανταγωνιστικούς αντιπάλους και δεχθήκαμε μόνο ένα γκολ. Αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες, έκαναν περήφανη τη χώρα. Πρέπει να διαχειριστούμε τη νίκη και να κοιτάξουμε τους αγώνες του Σεπτεμβρίου. Έχουμε ικανότητα και ταλέντο. Αξίζουν σε όλους συγχαρητήρια. Ευχαριστώ όλους για την ζεστασιά. Υπάρχει σταθερό πλάνο, αισιοδοξία για να συνεχίσουμε. Αυτό το ομαδικό πνεύμα που δείξαμε είναι κάτι που θέλαμε από την αρχή».

Mέχρι που μπορεί να φτάσει η Κύπρος; «Δεν αλλάζουμε το πλάνο μας. Αντιμετωπίζουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί, όπως μας αρμόζει σαν εθνική ομάδα. Θα αξιολογούμε την κατάσταση. Θα πρέπει να παραμείνουμε ταπεινοί. Βλέπουμε βήμα – βήμα. Είναι πολύ εύκολο να διαλυθούν τα πάντα αν υποτιμήσουμε την κατάσταση».

Για το πλάνο της Εθνικής στο παιχνίδι με τη Σλοβενία: «Προσεγγίσαμε σωστά το παιχνίδι. Για πρώτη φορά είδαμε τρία επίσημα παιχνίδια σ’ ένα σύντομο χρονικό διάστημα. Υπήρχε ανησυχία και προβληματισμός αν θα τα καταφέρουμε. Εγώ δεν είχα. Είχε γίνει σπουδαία δουλειά και πριν από τους αγώνες. Συγχαρητήρια και στους συλλόγους των ομάδων. Συνεργαστήκαμε άψογα. Βλέπαμε την κατάσταση των ποδοσφαιριστών και με την σωστή διαχείριση ήρθε αυτός ο απολογισμός».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ